Artikel top billede

Kunstig intelligens er afgørende i kampen mod de cyberkriminelle: Alligevel halter de danske virksomheder bagud

Hvis virksomhederne effektivt skal bekæmpe truslen fra it-kriminelle, skal de til at bruge kunstig intelligens (AI) mere end, de gør i dag. De udenlandske virksomheder er allerede i gang, men Danmark halter efter på udviklingen, vurderer ny undersøgelse

Spørger man it-professionelle i hele verden, peger de enstemmigt på, at kunstig intelligens (AI) er nøglen til at bekæmpe it-kriminelle.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Auruba Networks.

Her fremgår det, at 25 procent af alle virksomheder globalt allerede anvender sikkerhedsløsninger baseret på kunstig intelligens.

Læs også: Udviklingen i kunstig intelligens-løsninger står i stampe: Kun hver 20. danske virksomhed anvender AI

Samtidig svarer yderligere 26 procent i undersøgelsen, at de planlægger at implmentere en løsning baseret på kunstig intelligens inden for et år.

Men Danmark halter bagefter, når det kommer til kunstig intelligens, lyder vurderingen fra virksomheden bag undersøgelsen.

Danmark halter bagefter

Lars Kølendorf, der er regionsdirektør hos Aruba Networks, vurderer dog, at teknologien ellers ville være meget nyttig i Danmark, hvor vi har problemer med at finde kvalificerede medarbejdere.

“Vi er stadig på et meget tidligt stadie i Danmark og Norden, hvad angår kunstigt intelligente sikkerhedsløsninger. Der er meget stor interesse for automatiserede processer, især fordi arbejdskraften i Norden er økonomisk tung, og det er samtidig en udfordring at finde ansatte, der er dygtige nok inden for området. Men min vurdering er alligevel, at de nordiske tal ligger noget lavere end det internationale gennemsnit i undersøgelsen,” siger han ifølge en pressmeddelelse.

Læs også: Kunstig intelligens afslører: Facebook, Amazon, Google og andre it-giganter overholder næppe GDPR

Men selvom investeringerne i it-sikkerhedsløsninger er steget de senere år, svarer de fleste virksomheder, at de ikke er i stand til at modstå målrettede og avancerede angreb mod virksomheden.

Undersøgelsen viser også, at virksomhederne har et sted mellem 10 og helt op til 75 forskellige sikkerhedsløsninger.

Det kan også være en medvirkende årsag til, at virksomhederne ikke mener, at de får nok ud af sikkerhedsløsningerne.

Læs også: Skær ned for antallet af sikkerhedsprogrammer og undgå at spilde penge: "Du behøver ikke have de bedste sikkerhedssystemer"

Flere eksperter har tidligere fortalt til Computerworld, at man skal være meget varsom med at have for mange sikkerhedsløsninger.

IoT-enheder er stadig meget usikre

Noget tyder på, at det særligt er virksomhedernes IoT-enheder, der er skyld i usikkerhederne.

Mere end 75 procent af de adspurgte svarer, at deres IoT-enheder ikke er sikre nok til at kunne modstå et hackerangreb.

Læs også: Syv gode råd: Sådan holder du din virksomheds IoT-netværk sikkert

“Virksomhederne har taget IoT-teknologien til sig, hvor der også typisk ligger mange effektiviseringsmuligheder. Undersøgelse peger dog på, at mange virksomheder mangler en simpel organisering af, hvem der bærer ansvaret for sikkerheden omkring IoT-enheder. Derfor kan der klart være noget at hente på en simpel omorganisering af sikkerhedsansvaret for de fleste virksomheder,” lyder det fra Lars Kølendorf.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere