Artikel top billede

Kunstig intelligens er afgørende i kampen mod de cyberkriminelle: Alligevel halter de danske virksomheder bagud

Hvis virksomhederne effektivt skal bekæmpe truslen fra it-kriminelle, skal de til at bruge kunstig intelligens (AI) mere end, de gør i dag. De udenlandske virksomheder er allerede i gang, men Danmark halter efter på udviklingen, vurderer ny undersøgelse

Spørger man it-professionelle i hele verden, peger de enstemmigt på, at kunstig intelligens (AI) er nøglen til at bekæmpe it-kriminelle.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Auruba Networks.

Her fremgår det, at 25 procent af alle virksomheder globalt allerede anvender sikkerhedsløsninger baseret på kunstig intelligens.

Læs også: Udviklingen i kunstig intelligens-løsninger står i stampe: Kun hver 20. danske virksomhed anvender AI

Samtidig svarer yderligere 26 procent i undersøgelsen, at de planlægger at implmentere en løsning baseret på kunstig intelligens inden for et år.

Men Danmark halter bagefter, når det kommer til kunstig intelligens, lyder vurderingen fra virksomheden bag undersøgelsen.

Danmark halter bagefter

Lars Kølendorf, der er regionsdirektør hos Aruba Networks, vurderer dog, at teknologien ellers ville være meget nyttig i Danmark, hvor vi har problemer med at finde kvalificerede medarbejdere.

“Vi er stadig på et meget tidligt stadie i Danmark og Norden, hvad angår kunstigt intelligente sikkerhedsløsninger. Der er meget stor interesse for automatiserede processer, især fordi arbejdskraften i Norden er økonomisk tung, og det er samtidig en udfordring at finde ansatte, der er dygtige nok inden for området. Men min vurdering er alligevel, at de nordiske tal ligger noget lavere end det internationale gennemsnit i undersøgelsen,” siger han ifølge en pressmeddelelse.

Læs også: Kunstig intelligens afslører: Facebook, Amazon, Google og andre it-giganter overholder næppe GDPR

Men selvom investeringerne i it-sikkerhedsløsninger er steget de senere år, svarer de fleste virksomheder, at de ikke er i stand til at modstå målrettede og avancerede angreb mod virksomheden.

Undersøgelsen viser også, at virksomhederne har et sted mellem 10 og helt op til 75 forskellige sikkerhedsløsninger.

Det kan også være en medvirkende årsag til, at virksomhederne ikke mener, at de får nok ud af sikkerhedsløsningerne.

Læs også: Skær ned for antallet af sikkerhedsprogrammer og undgå at spilde penge: "Du behøver ikke have de bedste sikkerhedssystemer"

Flere eksperter har tidligere fortalt til Computerworld, at man skal være meget varsom med at have for mange sikkerhedsløsninger.

IoT-enheder er stadig meget usikre

Noget tyder på, at det særligt er virksomhedernes IoT-enheder, der er skyld i usikkerhederne.

Mere end 75 procent af de adspurgte svarer, at deres IoT-enheder ikke er sikre nok til at kunne modstå et hackerangreb.

Læs også: Syv gode råd: Sådan holder du din virksomheds IoT-netværk sikkert

“Virksomhederne har taget IoT-teknologien til sig, hvor der også typisk ligger mange effektiviseringsmuligheder. Undersøgelse peger dog på, at mange virksomheder mangler en simpel organisering af, hvem der bærer ansvaret for sikkerheden omkring IoT-enheder. Derfor kan der klart være noget at hente på en simpel omorganisering af sikkerhedsansvaret for de fleste virksomheder,” lyder det fra Lars Kølendorf.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere