Artikel top billede

Morgen-briefing: Waoo-kunder skal flyttes over til Stofa / Nodes køber aarhusianske Implicit / Børsnotering kan værdifastsætte Uber til enorme 120 milliarder dollar

Waoo-kunder skal flyttes over til Stofa. Nodes køber aarhusianske Implicit. Børsnotering kan værdifastsætte Uber til enorme 120 milliarder dollar. Paul Allens fantastiske liv på første klasse.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Waoo-kunder skal flyttes over til Stofa

Energiselskabet SE pønser på at flytte alle Eniigs tv-kunder over på Stofa som et resultat af fusionen mellem de to selskaber, som fusionerede for en uge siden under det fælles navn Norlys, skriver Mediawatch.

SE ejer i forvejen Boxer og Stofa, mens Eniig er blandt de største ejere af Waoo.

“Eniigs tv-kunder [skal] på sigt overflyttes til Stofa,” meddeler SE.

Læs mere om fusionen her: Fiberselskaberne Eniig og SE fusionerer: Det nye selskab skal servicere mere end en million tv- og internetkunder.

Nodes køber aarhusianske Implicit

App-selskabet Nodes køber det aarhusianske Sitecore-hus Implicit, som Nodes betegner som et af ‘verdens bedste Sitecore-huse.’

“De er go-to-guys, når de komplekse løsninger skal laves. Derfor er de også allerede, deres størrelse til trods, efterspurgt internationalt. Det passer godt med vores værdier og kompetenceprofil. Vi deler ambitionen om at levere højt specialiserede teams og at være de bedste indenfor vores felt,” lyder det fra Nodes om de små 20 medarbejdere i Implicit.

Det aarhusianske selskab har blot tre år på bagen og omsatte i fjor for knap 12 millioner kroner.

Selskabets fire stiftere, Rune Alblas, Ulrich Kronvold, Lars Erhardsen og Søren Skov, fortsætter i Nodes, der nu har omkring 100 medarbejdere og en omsætning tæt på de 100 millioner kroner.

Børsnotering kan værdifastsætte Uber til enorme 120 milliarder dollar

Både Uber og konkurrenten Lyft sigter efter børsnotering til næste år. Og Ubers notering står til at blive en af de mest lukrative nogensinde - i hvert fald hvis storbankerne Morgan Stanley og Goldman Sachs vurderinger holder stik.

De prisfastsætter ifølge Bloomberg nemlig Uber op til enorme 120 milliarder dollar. Det svarer til 770 milliarder kroner.

Lyft vurderes af selskabets banker til at kunne indbringe omkring 25 milliarder dollar ved en børsnotering.

Uber-topchef Dara Khosrowshahi har tidligere sagt, at han sigtede efter en notering i andet halvår 2019. Men med de nye meldinger overvejer han nu at fremrykke noteringen til første halvår, skriver Bloomberg.

Paul Allens fantastiske liv på første klasse

Microsoft-medstifter Paul Allen døde natten til i går på grund af en ondartet kræftsygdom, hvilket du kan læse mere om her: Microsoft-stifter Paul Allen død af kræft - blot 65 år gammel.

Paul Allen trak sig ud af den daglige drift af Microsoft som blot 30-årig og levede det meste af sit voksne liv som et af verdens rigeste mennesker. Og det var på første klasse, for formuen fik ben at gå på og blev investeret i mange forskellige ting - både sjov og spas og områder, som andre kunne få gavn af.

BusinessInsider har sammensat en oversigt over nogle af de ting, som Paul Allen investerede sine mange penge i - blandt andet fire kæmpe-yachter, eftersøgninger, en ubåd, kunst, en samling af jagerfly fra Anden Verdenskrig, et museum og andre ting.

Du kan se oversigten hos BusinessInsider her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere