TDC-ejeren Macquarie tiltalt for systematisk at have tømt europæiske statskasser

Det tyske politi og skattemyndigheden indleder nu en efterforskning rettet mod TDC’s hovedaktionær, den australske storbank Macquarie.

Ledelsen hos TDC’s største aktionær, den australske bank Macquarie, efterforskes nu af de tyske myndigheder for bedrageri.

Det kommer efter ugens afsløringer om massivt misbrug af reglerne om blandt andet udbytteskat. Det skriver dr.dk i samarbejde med den tyske researchorganisation Correctiv.

Hemmelige efterforskningspapirer, som DR har gravet frem sammen med 18 øvrige europæiske medier, indikerer, at Macquarie i en årrække har spekuleret i misbrug af reglerne om udbytteskat i en stribe EU-lande.

Hårdest ramt er seks lande: Danmark, Tyskland, Belgien, Østrig, Norge og Schweiz. Her er der blevet tabt i alt 410 milliarder kroner.

Øvrige lande som Frankrig, Spanien, Italien, og Holland er også berørt.

Se også: TDC køber den fremadstormende bredbånds-rival Hiper med 47.000 kunder

Tjente mindst 3 milliarder på skattefidus
Ifølge interne dokumenter har TDC’s hovedaktionær udnyttet ordningen til at tjene mindst tre milliarder kroner, hovedsageligt i spekulation mod de tyske, franske og schweiziske skattemyndigheder.

Misbruget går længere tilbage end 2010 og er foregået ved såkaldte ’cum ex’-handler.

Her går skattefidusen ud på at handle aktier frem og tilbage på udbyttedagen med det formål at betale skat en enkelt gang, men at få udbytteskat udbetalt flere gange.

Den type handler er ulovlige ifølge de tyske myndigheder.

Flere nuværende og tidligere ansatte i den australske storbank er i dag mistænkt i Tyskland.

I Frankfurt og Køln har de regionale statsanklagere tiltalt sammenlagt otte personer fra Macquarie, herunder topcheferne Nicholas Moore og Shemara Wikramanayake.

Se også: TDC udnævner ny topchef: Her er afløseren for Pernille Erenbjerg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Nordjysk it-konsulenthus gør klar til børsnotering: "Der er meget stor interesse for vores aktier"
It-konsulenthuset Dataproces, der leverer dataværktøjer til størstedelen af landets kommuner, gør sig klar til en børsnotering på First North. Se planen her.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.