Artikel top billede

(Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC)

TDC-ejeren Macquarie tiltalt for systematisk at have tømt europæiske statskasser

Det tyske politi og skattemyndigheden indleder nu en efterforskning rettet mod TDC’s hovedaktionær, den australske storbank Macquarie.

Ledelsen hos TDC’s største aktionær, den australske bank Macquarie, efterforskes nu af de tyske myndigheder for bedrageri.

Det kommer efter ugens afsløringer om massivt misbrug af reglerne om blandt andet udbytteskat. Det skriver dr.dk i samarbejde med den tyske researchorganisation Correctiv.

Hemmelige efterforskningspapirer, som DR har gravet frem sammen med 18 øvrige europæiske medier, indikerer, at Macquarie i en årrække har spekuleret i misbrug af reglerne om udbytteskat i en stribe EU-lande.

Hårdest ramt er seks lande: Danmark, Tyskland, Belgien, Østrig, Norge og Schweiz. Her er der blevet tabt i alt 410 milliarder kroner.

Øvrige lande som Frankrig, Spanien, Italien, og Holland er også berørt.

Se også: TDC køber den fremadstormende bredbånds-rival Hiper med 47.000 kunder

Tjente mindst 3 milliarder på skattefidus

Ifølge interne dokumenter har TDC’s hovedaktionær udnyttet ordningen til at tjene mindst tre milliarder kroner, hovedsageligt i spekulation mod de tyske, franske og schweiziske skattemyndigheder.

Misbruget går længere tilbage end 2010 og er foregået ved såkaldte ’cum ex’-handler.

Her går skattefidusen ud på at handle aktier frem og tilbage på udbyttedagen med det formål at betale skat en enkelt gang, men at få udbytteskat udbetalt flere gange.

Den type handler er ulovlige ifølge de tyske myndigheder.

Flere nuværende og tidligere ansatte i den australske storbank er i dag mistænkt i Tyskland.

I Frankfurt og Køln har de regionale statsanklagere tiltalt sammenlagt otte personer fra Macquarie, herunder topcheferne Nicholas Moore og Shemara Wikramanayake.

Se også: TDC udnævner ny topchef: Her er afløseren for Pernille Erenbjerg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere