Artikel top billede

(Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC)

TDC-ejeren Macquarie tiltalt for systematisk at have tømt europæiske statskasser

Det tyske politi og skattemyndigheden indleder nu en efterforskning rettet mod TDC’s hovedaktionær, den australske storbank Macquarie.

Ledelsen hos TDC’s største aktionær, den australske bank Macquarie, efterforskes nu af de tyske myndigheder for bedrageri.

Det kommer efter ugens afsløringer om massivt misbrug af reglerne om blandt andet udbytteskat. Det skriver dr.dk i samarbejde med den tyske researchorganisation Correctiv.

Hemmelige efterforskningspapirer, som DR har gravet frem sammen med 18 øvrige europæiske medier, indikerer, at Macquarie i en årrække har spekuleret i misbrug af reglerne om udbytteskat i en stribe EU-lande.

Hårdest ramt er seks lande: Danmark, Tyskland, Belgien, Østrig, Norge og Schweiz. Her er der blevet tabt i alt 410 milliarder kroner.

Øvrige lande som Frankrig, Spanien, Italien, og Holland er også berørt.

Se også: TDC køber den fremadstormende bredbånds-rival Hiper med 47.000 kunder

Tjente mindst 3 milliarder på skattefidus

Ifølge interne dokumenter har TDC’s hovedaktionær udnyttet ordningen til at tjene mindst tre milliarder kroner, hovedsageligt i spekulation mod de tyske, franske og schweiziske skattemyndigheder.

Misbruget går længere tilbage end 2010 og er foregået ved såkaldte ’cum ex’-handler.

Her går skattefidusen ud på at handle aktier frem og tilbage på udbyttedagen med det formål at betale skat en enkelt gang, men at få udbytteskat udbetalt flere gange.

Den type handler er ulovlige ifølge de tyske myndigheder.

Flere nuværende og tidligere ansatte i den australske storbank er i dag mistænkt i Tyskland.

I Frankfurt og Køln har de regionale statsanklagere tiltalt sammenlagt otte personer fra Macquarie, herunder topcheferne Nicholas Moore og Shemara Wikramanayake.

Se også: TDC udnævner ny topchef: Her er afløseren for Pernille Erenbjerg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere