Artikel top billede

TDC-ejeren Macquarie tiltalt for systematisk at have tømt europæiske statskasser

Det tyske politi og skattemyndigheden indleder nu en efterforskning rettet mod TDC’s hovedaktionær, den australske storbank Macquarie.

Ledelsen hos TDC’s største aktionær, den australske bank Macquarie, efterforskes nu af de tyske myndigheder for bedrageri.

Det kommer efter ugens afsløringer om massivt misbrug af reglerne om blandt andet udbytteskat. Det skriver dr.dk i samarbejde med den tyske researchorganisation Correctiv.

Hemmelige efterforskningspapirer, som DR har gravet frem sammen med 18 øvrige europæiske medier, indikerer, at Macquarie i en årrække har spekuleret i misbrug af reglerne om udbytteskat i en stribe EU-lande.

Hårdest ramt er seks lande: Danmark, Tyskland, Belgien, Østrig, Norge og Schweiz. Her er der blevet tabt i alt 410 milliarder kroner.

Øvrige lande som Frankrig, Spanien, Italien, og Holland er også berørt.

Se også: TDC køber den fremadstormende bredbånds-rival Hiper med 47.000 kunder

Tjente mindst 3 milliarder på skattefidus

Ifølge interne dokumenter har TDC’s hovedaktionær udnyttet ordningen til at tjene mindst tre milliarder kroner, hovedsageligt i spekulation mod de tyske, franske og schweiziske skattemyndigheder.

Misbruget går længere tilbage end 2010 og er foregået ved såkaldte ’cum ex’-handler.

Her går skattefidusen ud på at handle aktier frem og tilbage på udbyttedagen med det formål at betale skat en enkelt gang, men at få udbytteskat udbetalt flere gange.

Den type handler er ulovlige ifølge de tyske myndigheder.

Flere nuværende og tidligere ansatte i den australske storbank er i dag mistænkt i Tyskland.

I Frankfurt og Køln har de regionale statsanklagere tiltalt sammenlagt otte personer fra Macquarie, herunder topcheferne Nicholas Moore og Shemara Wikramanayake.

Se også: TDC udnævner ny topchef: Her er afløseren for Pernille Erenbjerg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere