Artikel top billede

Vigtige told-it-systemer ramt af betydelige forsinkelser

Stor udskiftning af EU-landenes told-it-systemer bliver forsinket i mindst fem år.

Udskiftningen af EU-landenes told-systemer bliver forsinket med mindst fem år, lyder det i en rapport fra den europæiske revisionsret, ECA, som Version2 har fået fat på.

Ifølge rapporten skulle de pågældende systemer have været klar i 2020. Men det er de ikke engang i nærheden af. Og den nye deadline - nu i 2015 - ser allerede nu ud til at være tvivlsom.

De nye it-systemer skal understøtte EU’s nye såkaldte toldkodeks, hvor al udveksling af data skal digitaliseres.

Det fremgår af rapporten, at mange af it-systemerne forsinkes, fordi EU-landene har investeret for lidt penge i udviklingen.

Ifølge Version2 skal de danske toldmyndigheder udskifte omkring 25 it-systemer i forbindelse med de nye told-regler. Denne udskiftning kommer til at koste et milliardbeløb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere