Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU giver 'betingelsesløst' grønt lys til Microsofts køb af GitHub: Ingen risiko overhovedet

EU giver efter flere måneders markedsundersøgelser grønt lys til Microsofts milliardopkøb af udviklerplatformen GitHub. Opkøbet vil ikke skade konkurrencen på nogen som helst måder, lyder konklusionen fra EU.

Microsoft meddelte i juni, at selskabet ville købe GitHub for omkring 50 milliarder kroner. Nu giver EU 'betingelsesløst' grønt lys til milliardopkøbet af GitHub, der er en af verdens mest kendte udvikler-platforme.

Nu er EU kommet frem til, at fusionen af GitHub og Microsoft ikke vil skade konkurrencen.

“Den fusionerede enhed vil fortsat stå overfor betydelig konkurrence fra andre spillere,” lyder det fra EU i denne meddelelse.

Det gør opkøbet til Microsofts største siden købet af LinkedIn i 2016.

GitHub er en af verdens største kode-biblioeteker - såkaldte ‘repositories’ - og anvendes af mere end 27 millioner udviklere.

Du kan læse mere om Microsofts grunde til købet her: Indblik: Derfor er GitHub-opkøb ualmindelig vigtig for Microsoft - her har du grundene til, at Microsoft køber.

EU har siden undersøgt markedsituationen.

“Undersøgelsen bekræfter, at Microsoft ikke har markedsstyrken til at underminere GitHubs åbne natur på bekostning af rivaliserende DevOps-værktøjer og cloud-services,” lyder det fra EU.

Microsofts topchef, Satya Nadella, har flere gang understreget, at GitHub under Microsofts ejerskab ikke skal favorisere Microsofts produkter i forhold til konkurrerende produkter, men fortsætte som en åben platform, som fungerer med alle public clouds.

Den holdning har vakt genklang i EU.

Her mener man ikke, at Microsofts opkøb vil ‘underminere GitHubs åbne karakter,” som det hedder.

Det skyldes blandt andet ifølge EU, at udviklerne har mulighed for at skifte til andre platforme, hvilket de vil gøre, hvis Microsofts kontrol af GitHub tager overhånd, mener EU.

Læs også:

Sådan forvandlede Microsoft sig fra krigerisk mastodont til en blid kæmpe

Indblik: Derfor er GitHub-opkøb ualmindelig vigtig for Microsoft - her har du grundene til, at Microsoft køber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere