Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU giver 'betingelsesløst' grønt lys til Microsofts køb af GitHub: Ingen risiko overhovedet

EU giver efter flere måneders markedsundersøgelser grønt lys til Microsofts milliardopkøb af udviklerplatformen GitHub. Opkøbet vil ikke skade konkurrencen på nogen som helst måder, lyder konklusionen fra EU.

Microsoft meddelte i juni, at selskabet ville købe GitHub for omkring 50 milliarder kroner. Nu giver EU 'betingelsesløst' grønt lys til milliardopkøbet af GitHub, der er en af verdens mest kendte udvikler-platforme.

Nu er EU kommet frem til, at fusionen af GitHub og Microsoft ikke vil skade konkurrencen.

“Den fusionerede enhed vil fortsat stå overfor betydelig konkurrence fra andre spillere,” lyder det fra EU i denne meddelelse.

Det gør opkøbet til Microsofts største siden købet af LinkedIn i 2016.

GitHub er en af verdens største kode-biblioeteker - såkaldte ‘repositories’ - og anvendes af mere end 27 millioner udviklere.

Du kan læse mere om Microsofts grunde til købet her: Indblik: Derfor er GitHub-opkøb ualmindelig vigtig for Microsoft - her har du grundene til, at Microsoft køber.

EU har siden undersøgt markedsituationen.

“Undersøgelsen bekræfter, at Microsoft ikke har markedsstyrken til at underminere GitHubs åbne natur på bekostning af rivaliserende DevOps-værktøjer og cloud-services,” lyder det fra EU.

Microsofts topchef, Satya Nadella, har flere gang understreget, at GitHub under Microsofts ejerskab ikke skal favorisere Microsofts produkter i forhold til konkurrerende produkter, men fortsætte som en åben platform, som fungerer med alle public clouds.

Den holdning har vakt genklang i EU.

Her mener man ikke, at Microsofts opkøb vil ‘underminere GitHubs åbne karakter,” som det hedder.

Det skyldes blandt andet ifølge EU, at udviklerne har mulighed for at skifte til andre platforme, hvilket de vil gøre, hvis Microsofts kontrol af GitHub tager overhånd, mener EU.

Læs også:

Sådan forvandlede Microsoft sig fra krigerisk mastodont til en blid kæmpe

Indblik: Derfor er GitHub-opkøb ualmindelig vigtig for Microsoft - her har du grundene til, at Microsoft køber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere