Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

EU giver 'betingelsesløst' grønt lys til Microsofts køb af GitHub: Ingen risiko overhovedet

EU giver efter flere måneders markedsundersøgelser grønt lys til Microsofts milliardopkøb af udviklerplatformen GitHub. Opkøbet vil ikke skade konkurrencen på nogen som helst måder, lyder konklusionen fra EU.

Microsoft meddelte i juni, at selskabet ville købe GitHub for omkring 50 milliarder kroner. Nu giver EU 'betingelsesløst' grønt lys til milliardopkøbet af GitHub, der er en af verdens mest kendte udvikler-platforme.

Nu er EU kommet frem til, at fusionen af GitHub og Microsoft ikke vil skade konkurrencen.

“Den fusionerede enhed vil fortsat stå overfor betydelig konkurrence fra andre spillere,” lyder det fra EU i denne meddelelse.

Det gør opkøbet til Microsofts største siden købet af LinkedIn i 2016.

GitHub er en af verdens største kode-biblioeteker - såkaldte ‘repositories’ - og anvendes af mere end 27 millioner udviklere.

Du kan læse mere om Microsofts grunde til købet her: Indblik: Derfor er GitHub-opkøb ualmindelig vigtig for Microsoft - her har du grundene til, at Microsoft køber.

EU har siden undersøgt markedsituationen.

“Undersøgelsen bekræfter, at Microsoft ikke har markedsstyrken til at underminere GitHubs åbne natur på bekostning af rivaliserende DevOps-værktøjer og cloud-services,” lyder det fra EU.

Microsofts topchef, Satya Nadella, har flere gang understreget, at GitHub under Microsofts ejerskab ikke skal favorisere Microsofts produkter i forhold til konkurrerende produkter, men fortsætte som en åben platform, som fungerer med alle public clouds.

Den holdning har vakt genklang i EU.

Her mener man ikke, at Microsofts opkøb vil ‘underminere GitHubs åbne karakter,” som det hedder.

Det skyldes blandt andet ifølge EU, at udviklerne har mulighed for at skifte til andre platforme, hvilket de vil gøre, hvis Microsofts kontrol af GitHub tager overhånd, mener EU.

Læs også:

Sådan forvandlede Microsoft sig fra krigerisk mastodont til en blid kæmpe

Indblik: Derfor er GitHub-opkøb ualmindelig vigtig for Microsoft - her har du grundene til, at Microsoft køber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere