Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Danmark risikerer at sakke bagud på kunstig intelligens: Nu er regeringen nu på vej med den første nationale AI-strategi

Danmark skal gå i front, når det gælder etisk anvendelse af kunstig intelliens. Derfor er regeringen nu på vej med Danmarks første nationale strategi for brug af kunstig intelligens.

Det er ved at være sidste chance, hvis Danmark skal være en ledende nation inden for kunstig intelligens, mener innovationsminister Sophie Løhde (V), og derfor vil regeringen senere i dag præsentere Danmarks første nationale strategi for kunstig intelligens.

Det skriver Politiken.

Ifølge strategien er det målet, at Danmark inden 2025 skal tilhøre den internationale top inden for brug af kunstig intelligens.

Derudover er det regeringens mål, at Danmark skal være verdensledende, når det handler om at bruge teknologien på etisk bedste vis.

Gennemsighed og respekt for borgernes privatliv

Det indebærer ifølge ministeren større gennemsigtighed for borgerne, respekt for privatlivet og høj sikkerhed.

Læs også: Her er Danmarks digitale vækstplan: 38 punkter og en milliard kroner skal skubbe dansk erhvervsliv ind i en digital fremtid

”Vi kan ikke vinde over Kina, i forhold til hvor mange hoveder de har til rådighed til at arbejde. Men vi kan vinde på etik, og vi kan vinde på, at vi har en fantastisk evne til både at kunne samarbejde på tværs af myndighederne, men også på tværs af den offentlige og private sektor,” siger Sophie Løhde til Politiken

Ministeren oplyser desuden til Politiken, at hun vurderer, at en koordineret satsning på kunstig intelligens kan forbedre den danske konkurrenceevne.

Sammen med den nationale strategi for kunstig intelligens vil regeringen ligeledes løfte sløret for et nyt tiltag, der skal sikre borgerne fuld adgang det offentliges data om dem.

Det kan du læse mere om her: Regeringen: Danskerne skal have fuld adgang til offentlige data om dem selv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere