Artikel top billede

Danmark risikerer at sakke bagud på kunstig intelligens: Nu er regeringen nu på vej med den første nationale AI-strategi

Danmark skal gå i front, når det gælder etisk anvendelse af kunstig intelliens. Derfor er regeringen nu på vej med Danmarks første nationale strategi for brug af kunstig intelligens.

Det er ved at være sidste chance, hvis Danmark skal være en ledende nation inden for kunstig intelligens, mener innovationsminister Sophie Løhde (V), og derfor vil regeringen senere i dag præsentere Danmarks første nationale strategi for kunstig intelligens.

Det skriver Politiken.

Ifølge strategien er det målet, at Danmark inden 2025 skal tilhøre den internationale top inden for brug af kunstig intelligens.

Derudover er det regeringens mål, at Danmark skal være verdensledende, når det handler om at bruge teknologien på etisk bedste vis.

Gennemsighed og respekt for borgernes privatliv

Det indebærer ifølge ministeren større gennemsigtighed for borgerne, respekt for privatlivet og høj sikkerhed.

Læs også: Her er Danmarks digitale vækstplan: 38 punkter og en milliard kroner skal skubbe dansk erhvervsliv ind i en digital fremtid

”Vi kan ikke vinde over Kina, i forhold til hvor mange hoveder de har til rådighed til at arbejde. Men vi kan vinde på etik, og vi kan vinde på, at vi har en fantastisk evne til både at kunne samarbejde på tværs af myndighederne, men også på tværs af den offentlige og private sektor,” siger Sophie Løhde til Politiken

Ministeren oplyser desuden til Politiken, at hun vurderer, at en koordineret satsning på kunstig intelligens kan forbedre den danske konkurrenceevne.

Sammen med den nationale strategi for kunstig intelligens vil regeringen ligeledes løfte sløret for et nyt tiltag, der skal sikre borgerne fuld adgang det offentliges data om dem.

Det kan du læse mere om her: Regeringen: Danskerne skal have fuld adgang til offentlige data om dem selv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere