Artikel top billede

Hidsig Linus Torvalds vil gerne arbejde med Linux igen efter pause: Men vil fremover tøjle sig selv med særligt software-filter

I september tog Linus Thorvalds en pause fra arbejdet med Linux-kernen for at søge hjælp og ændre sin opførsel over for udviklerne i mijøet. Nu er finnen tilbage. Han har blandt andet installeret et mail-filter, der skal dæmme op for hans flabede mails.

For lidt over en måned siden proklamerede Linus Torvalds en pause fra arbejdet med Linux-kernen for at få styr på sin efter egne ord uacceptable opførsel over for andre udviklere.

Men det ser nu ud til, at Linus Thorvalds ikke længere kan holde sig fra tastaturet, når det kommer til arbejdet med hans livsprojekt.

Mediet ZDNet skriver, at Linus Torvalds har deltaget i open source-konferencen Open Source Summit Europe, hvor han mødtes med omkring 40 af topudviklerne bag Linux.

Her fortæller han til ZDnet, at han er tilbage i arbejdet med Linux-kernen, og at han nu står i spidsen for arbejdet med merge window, der er perioden efter ny udgivelse, hvor patches ruller ind.

Læs også: Tysk delstat følger Münchens eksempel: Dropper Linux til fordel for Windows 10

Mail-filter skal hjælpe på hans opførsel

Den finske guru har altså afbrudt sin selvvalgte isolation, og er vendt tilbage til udviklingen af Linux-kernen. Dog med et par ændringer. Han har taget et par teknologiske støttehjul til hjælps, der skal være med til at tøjle hans eksplicitte og flabede mails til miljøet.

"Jeg forventer, at det bliver en løbende proces, men for nu har jeg et mail-filter på plads (det vil måske blive udvidet eller ændret i takt med, at jeg kommer op med mere esoteriske bandeord - det nuværende filter er i virkeligheden bare det basale). Og jeg har hver uge talt med en professionel, selv om mine rejser lige nu ødelægger den plan," siger Linus Thorvalds til ZDnet.

Til konferencen har han bedt udviklere i miljøet om at sende ham en mail, hvis de føler, at han har været unødvendig overilet.

At Linus Thorvalds er tilbage ved roret bekræftes af en af topudviklerne i Linux-kredsen.

I en note til frigivelsen af version 4.19 skriver Greg Kroah-Hartman, der har været chef-udvikler på den seneste Linux-kerne, at han giver opgaven tilbage til finnen.

"Og med det, afleverer jeg kerne-træet tilbage til dig Linus. Du kan have fornøjelsen af at håndtere merge window :)"

Undskylder mange års uacceptabel opførsel

Det var i et opslag på Linux Kernel Mailing List (LKML) under overskriften Linux 4.19-rc4 released, an apology, and a maintainership note, at Linus Thorvalds proklamerede sin pause i september.

“Jeg er nødt til at ændre min opførsel, og jeg vil gerne undskylde over for de personer, som min opførsel har såret og muligvis skubbet helt væk fra udviklingen af [Linux-]kernen,” skrev han.

“Jeg er ikke en følelsesmæssig empatisk typer, hvilket nok ikke kommer som en stor overraskelse for nogen."

En række udviklere fra Linux-miljøet havde ifølge Thorvalds konfronterede ham med det, som han kalder for ‘et helt livs uforståenhed over for følelser.’

“Mine flabede email-angreb har været både uprofessionelle og uhørte - ikke mindst når jeg har gjort dem personlige. Det har givet mening for mig i min jagt på en bedre kode. Jeg ved, at det ikke har været OK, og jeg beklager virkelig,” skrev Linus Torvalds.

Han understregede på daværende tidspunkt, at han ikke var brændt ud, og at der stadig var meget at se til med hans livsprojekt, som han nu er vendt tilbage til.

Læs også:

Han er verdens (måske) mest magtfulde Linux-mand: "Linus Torvalds er som min otte-årige datter: Sød, genial og men ikke i stand til at høre efter noget som helst"

Disse teknologier hader Linus Torvalds - se hans vilde fornærmelser

Berømt udvikler sat på porten af Linus Torvalds: Må ikke kode Linux mere

Linus Torvalds: Nvidia, fuck you!

De fik fingeren af Linus Torvalds: Nu retter de ind
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere