Hidsig Linus Torvalds vil gerne arbejde med Linux igen efter pause: Men vil fremover tøjle sig selv med særligt software-filter

I september tog Linus Thorvalds en pause fra arbejdet med Linux-kernen for at søge hjælp og ændre sin opførsel over for udviklerne i mijøet. Nu er finnen tilbage. Han har blandt andet installeret et mail-filter, der skal dæmme op for hans flabede mails.

For lidt over en måned siden proklamerede Linus Torvalds en pause fra arbejdet med Linux-kernen for at få styr på sin efter egne ord uacceptable opførsel over for andre udviklere.

Men det ser nu ud til, at Linus Thorvalds ikke længere kan holde sig fra tastaturet, når det kommer til arbejdet med hans livsprojekt.

Mediet ZDNet skriver, at Linus Torvalds har deltaget i open source-konferencen Open Source Summit Europe, hvor han mødtes med omkring 40 af topudviklerne bag Linux.

Her fortæller han til ZDnet, at han er tilbage i arbejdet med Linux-kernen, og at han nu står i spidsen for arbejdet med merge window, der er perioden efter ny udgivelse, hvor patches ruller ind.

Læs også: Tysk delstat følger Münchens eksempel: Dropper Linux til fordel for Windows 10

Mail-filter skal hjælpe på hans opførsel
Den finske guru har altså afbrudt sin selvvalgte isolation, og er vendt tilbage til udviklingen af Linux-kernen. Dog med et par ændringer. Han har taget et par teknologiske støttehjul til hjælps, der skal være med til at tøjle hans eksplicitte og flabede mails til miljøet.

"Jeg forventer, at det bliver en løbende proces, men for nu har jeg et mail-filter på plads (det vil måske blive udvidet eller ændret i takt med, at jeg kommer op med mere esoteriske bandeord - det nuværende filter er i virkeligheden bare det basale). Og jeg har hver uge talt med en professionel, selv om mine rejser lige nu ødelægger den plan," siger Linus Thorvalds til ZDnet.

Til konferencen har han bedt udviklere i miljøet om at sende ham en mail, hvis de føler, at han har været unødvendig overilet.

At Linus Thorvalds er tilbage ved roret bekræftes af en af topudviklerne i Linux-kredsen.

I en note til frigivelsen af version 4.19 skriver Greg Kroah-Hartman, der har været chef-udvikler på den seneste Linux-kerne, at han giver opgaven tilbage til finnen.

"Og med det, afleverer jeg kerne-træet tilbage til dig Linus. Du kan have fornøjelsen af at håndtere merge window :)"

Undskylder mange års uacceptabel opførsel
Det var i et opslag på Linux Kernel Mailing List (LKML) under overskriften Linux 4.19-rc4 released, an apology, and a maintainership note, at Linus Thorvalds proklamerede sin pause i september.

“Jeg er nødt til at ændre min opførsel, og jeg vil gerne undskylde over for de personer, som min opførsel har såret og muligvis skubbet helt væk fra udviklingen af [Linux-]kernen,” skrev han.

“Jeg er ikke en følelsesmæssig empatisk typer, hvilket nok ikke kommer som en stor overraskelse for nogen."

En række udviklere fra Linux-miljøet havde ifølge Thorvalds konfronterede ham med det, som han kalder for ‘et helt livs uforståenhed over for følelser.’

“Mine flabede email-angreb har været både uprofessionelle og uhørte - ikke mindst når jeg har gjort dem personlige. Det har givet mening for mig i min jagt på en bedre kode. Jeg ved, at det ikke har været OK, og jeg beklager virkelig,” skrev Linus Torvalds.

Han understregede på daværende tidspunkt, at han ikke var brændt ud, og at der stadig var meget at se til med hans livsprojekt, som han nu er vendt tilbage til.

Læs også:

Han er verdens (måske) mest magtfulde Linux-mand: "Linus Torvalds er som min otte-årige datter: Sød, genial og men ikke i stand til at høre efter noget som helst"

Disse teknologier hader Linus Torvalds - se hans vilde fornærmelser

Berømt udvikler sat på porten af Linus Torvalds: Må ikke kode Linux mere

Linus Torvalds: Nvidia, fuck you!

De fik fingeren af Linus Torvalds: Nu retter de ind

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.