Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Medie: Donald Trumps iPhone bliver aflyttet af både russerne og kineserne - og han blæser på basale sikkerhedsregler

Den amerikanske præsidents lemfældige forhold til digital sikkerhed betyder, at hans telefonsamtaler ofte bliver aflyttet, lyder anklagerne i en amerikansk avis.

I Det Hvide Hus har den amerikanske præsident Donald Trump en særlig sikker fastnet-telefon, der skal modvirke at fremmede magter lytter med på præsidentens samtaler.

Men alligevel vil den amerikanske præsident meget hellere bruge sin iPhone, når han ringer til sine venner for at få råd og vejledning.

Det skriver New York Times.

Opkald bliver aflyttet

Ifølge avisen har de amerikanske efterretningstjenester flere gange advaret om, at præsidentens personlige mobiltelefoner bliver aflyttet af både russserne og kineserne.

Og New York Times oplyser, at oplysninger fra samtalerne aktivt bliver brugt af den kinesiske efterretningstjeneste som led i kinesernes forsøg på at forhindre en handelskrig med USA.

Donald Trump er derfor også flere gange blevet advaret om, at hans mobiltelefon er usikker, og at hans opkald rutinemæssigt bliver aflyttet.

Alligevel nægter præsidenten at droppe sin iPhone.

Præsidentens lemfældige forhold til digital sikkerhed har ifølge avisen ført til stor frustration hos flere af hans nærmeste medarbejdere.

Til New York Times fortæller kilder, at de krydser fingre for, at han afholder sig fra at diskutere følsomme oplysninger i opkaldene fra sine telefoner.

Har tre iPhones

Præsidenten har ifølge artiklen to officielle iPhones, der af sikkerhedsmæssige årsager har begrænset funktionalitet.

Eksempelvis kan man ikke sende beskeder fra telefonen, og den telefon som præsidenten bruger til tweete, kan udelukkendes gå på nettet via wifi.

Ifølge avisen har præsidenten dog også en tredje personlig og helt almindelig iPhone, der ikke har nogen indbyggede begrænsninger.

Den officielle sikkerhedspolitik i Det Hvide Hus kræver, at Trump skal udskifte sine telefoner efter 30 dage.

Det er en procedure, som præsidenten dog sjældent følger, fordi han mener, at det er for besværligt, skriver New York Times.

Læs også:
Tim Cook møder Trump i Det Hvide Hus: Apple kan blive alvorligt klemt i handelskrig med Kina

Derfor har beskyldninger om unikt hardware-hack sendt Apple og Amazon i højeste alarmberedskab: "Det er som at se en enhjørning, der springer over en regnbue"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere