Artikel top billede

Medie: Donald Trumps iPhone bliver aflyttet af både russerne og kineserne - og han blæser på basale sikkerhedsregler

Den amerikanske præsidents lemfældige forhold til digital sikkerhed betyder, at hans telefonsamtaler ofte bliver aflyttet, lyder anklagerne i en amerikansk avis.

I Det Hvide Hus har den amerikanske præsident Donald Trump en særlig sikker fastnet-telefon, der skal modvirke at fremmede magter lytter med på præsidentens samtaler.

Men alligevel vil den amerikanske præsident meget hellere bruge sin iPhone, når han ringer til sine venner for at få råd og vejledning.

Det skriver New York Times.

Opkald bliver aflyttet

Ifølge avisen har de amerikanske efterretningstjenester flere gange advaret om, at præsidentens personlige mobiltelefoner bliver aflyttet af både russserne og kineserne.

Og New York Times oplyser, at oplysninger fra samtalerne aktivt bliver brugt af den kinesiske efterretningstjeneste som led i kinesernes forsøg på at forhindre en handelskrig med USA.

Donald Trump er derfor også flere gange blevet advaret om, at hans mobiltelefon er usikker, og at hans opkald rutinemæssigt bliver aflyttet.

Alligevel nægter præsidenten at droppe sin iPhone.

Præsidentens lemfældige forhold til digital sikkerhed har ifølge avisen ført til stor frustration hos flere af hans nærmeste medarbejdere.

Til New York Times fortæller kilder, at de krydser fingre for, at han afholder sig fra at diskutere følsomme oplysninger i opkaldene fra sine telefoner.

Har tre iPhones

Præsidenten har ifølge artiklen to officielle iPhones, der af sikkerhedsmæssige årsager har begrænset funktionalitet.

Eksempelvis kan man ikke sende beskeder fra telefonen, og den telefon som præsidenten bruger til tweete, kan udelukkendes gå på nettet via wifi.

Ifølge avisen har præsidenten dog også en tredje personlig og helt almindelig iPhone, der ikke har nogen indbyggede begrænsninger.

Den officielle sikkerhedspolitik i Det Hvide Hus kræver, at Trump skal udskifte sine telefoner efter 30 dage.

Det er en procedure, som præsidenten dog sjældent følger, fordi han mener, at det er for besværligt, skriver New York Times.

Læs også:
Tim Cook møder Trump i Det Hvide Hus: Apple kan blive alvorligt klemt i handelskrig med Kina

Derfor har beskyldninger om unikt hardware-hack sendt Apple og Amazon i højeste alarmberedskab: "Det er som at se en enhjørning, der springer over en regnbue"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere