Artikel top billede

Medie: Donald Trumps iPhone bliver aflyttet af både russerne og kineserne - og han blæser på basale sikkerhedsregler

Den amerikanske præsidents lemfældige forhold til digital sikkerhed betyder, at hans telefonsamtaler ofte bliver aflyttet, lyder anklagerne i en amerikansk avis.

I Det Hvide Hus har den amerikanske præsident Donald Trump en særlig sikker fastnet-telefon, der skal modvirke at fremmede magter lytter med på præsidentens samtaler.

Men alligevel vil den amerikanske præsident meget hellere bruge sin iPhone, når han ringer til sine venner for at få råd og vejledning.

Det skriver New York Times.

Opkald bliver aflyttet

Ifølge avisen har de amerikanske efterretningstjenester flere gange advaret om, at præsidentens personlige mobiltelefoner bliver aflyttet af både russserne og kineserne.

Og New York Times oplyser, at oplysninger fra samtalerne aktivt bliver brugt af den kinesiske efterretningstjeneste som led i kinesernes forsøg på at forhindre en handelskrig med USA.

Donald Trump er derfor også flere gange blevet advaret om, at hans mobiltelefon er usikker, og at hans opkald rutinemæssigt bliver aflyttet.

Alligevel nægter præsidenten at droppe sin iPhone.

Præsidentens lemfældige forhold til digital sikkerhed har ifølge avisen ført til stor frustration hos flere af hans nærmeste medarbejdere.

Til New York Times fortæller kilder, at de krydser fingre for, at han afholder sig fra at diskutere følsomme oplysninger i opkaldene fra sine telefoner.

Har tre iPhones

Præsidenten har ifølge artiklen to officielle iPhones, der af sikkerhedsmæssige årsager har begrænset funktionalitet.

Eksempelvis kan man ikke sende beskeder fra telefonen, og den telefon som præsidenten bruger til tweete, kan udelukkendes gå på nettet via wifi.

Ifølge avisen har præsidenten dog også en tredje personlig og helt almindelig iPhone, der ikke har nogen indbyggede begrænsninger.

Den officielle sikkerhedspolitik i Det Hvide Hus kræver, at Trump skal udskifte sine telefoner efter 30 dage.

Det er en procedure, som præsidenten dog sjældent følger, fordi han mener, at det er for besværligt, skriver New York Times.

Læs også:
Tim Cook møder Trump i Det Hvide Hus: Apple kan blive alvorligt klemt i handelskrig med Kina

Derfor har beskyldninger om unikt hardware-hack sendt Apple og Amazon i højeste alarmberedskab: "Det er som at se en enhjørning, der springer over en regnbue"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere