Artikel top billede

Medie: Donald Trumps iPhone bliver aflyttet af både russerne og kineserne - og han blæser på basale sikkerhedsregler

Den amerikanske præsidents lemfældige forhold til digital sikkerhed betyder, at hans telefonsamtaler ofte bliver aflyttet, lyder anklagerne i en amerikansk avis.

I Det Hvide Hus har den amerikanske præsident Donald Trump en særlig sikker fastnet-telefon, der skal modvirke at fremmede magter lytter med på præsidentens samtaler.

Men alligevel vil den amerikanske præsident meget hellere bruge sin iPhone, når han ringer til sine venner for at få råd og vejledning.

Det skriver New York Times.

Opkald bliver aflyttet

Ifølge avisen har de amerikanske efterretningstjenester flere gange advaret om, at præsidentens personlige mobiltelefoner bliver aflyttet af både russserne og kineserne.

Og New York Times oplyser, at oplysninger fra samtalerne aktivt bliver brugt af den kinesiske efterretningstjeneste som led i kinesernes forsøg på at forhindre en handelskrig med USA.

Donald Trump er derfor også flere gange blevet advaret om, at hans mobiltelefon er usikker, og at hans opkald rutinemæssigt bliver aflyttet.

Alligevel nægter præsidenten at droppe sin iPhone.

Præsidentens lemfældige forhold til digital sikkerhed har ifølge avisen ført til stor frustration hos flere af hans nærmeste medarbejdere.

Til New York Times fortæller kilder, at de krydser fingre for, at han afholder sig fra at diskutere følsomme oplysninger i opkaldene fra sine telefoner.

Har tre iPhones

Præsidenten har ifølge artiklen to officielle iPhones, der af sikkerhedsmæssige årsager har begrænset funktionalitet.

Eksempelvis kan man ikke sende beskeder fra telefonen, og den telefon som præsidenten bruger til tweete, kan udelukkendes gå på nettet via wifi.

Ifølge avisen har præsidenten dog også en tredje personlig og helt almindelig iPhone, der ikke har nogen indbyggede begrænsninger.

Den officielle sikkerhedspolitik i Det Hvide Hus kræver, at Trump skal udskifte sine telefoner efter 30 dage.

Det er en procedure, som præsidenten dog sjældent følger, fordi han mener, at det er for besværligt, skriver New York Times.

Læs også:
Tim Cook møder Trump i Det Hvide Hus: Apple kan blive alvorligt klemt i handelskrig med Kina

Derfor har beskyldninger om unikt hardware-hack sendt Apple og Amazon i højeste alarmberedskab: "Det er som at se en enhjørning, der springer over en regnbue"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere