Artikel top billede

(Foto: Robert Hendel)

Telebranchen: Dyr ‘husleje’ for telemaster rammer udrulningen af 5G

Det er besværligt og dyrt for teleselskaberne at få plads til telemasterne, og det kan ramme udrulningen af 5G, mener telebranchen.

Skal Danmarks ambitioner om udrulning af 5G blive til noget, kræver det, at kommuner og regioner gør det nemmere og billigere for teleselskaberne at få plads til telemasterne.

Sådan lød budskabet fra underdirektør i TDC, Martin Nielsen, på Tele2018-konferencen, skriver ITWatch..

“Vi har kæmpet og kæmper stadigvæk flere steder med relativt høje lejeomkostninger. Der kunne vi rigtig godt tænke os hjælp fra en række kommuner, specielt i de store byer, hvor der er behov for at få kigget på lejeaftaleniveauerne,” sagde underdirektøren.

5G-teknologien kræver flere master, da rækkeviden er kortere end de tidligere teknologier.

Direktør i telebranchens organisatione, Telekommunikationsindustrien, Jakob Willer, siger til ITWatch, at kommunerne bør få omkostningerne ned, ryddet barrierne væk og få skabt klare rammer, hvis de ønsker at få tiltrukket nye investeringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?