Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Robert Hendel)

Telebranchen: Dyr ‘husleje’ for telemaster rammer udrulningen af 5G

Det er besværligt og dyrt for teleselskaberne at få plads til telemasterne, og det kan ramme udrulningen af 5G, mener telebranchen.

Skal Danmarks ambitioner om udrulning af 5G blive til noget, kræver det, at kommuner og regioner gør det nemmere og billigere for teleselskaberne at få plads til telemasterne.

Sådan lød budskabet fra underdirektør i TDC, Martin Nielsen, på Tele2018-konferencen, skriver ITWatch..

“Vi har kæmpet og kæmper stadigvæk flere steder med relativt høje lejeomkostninger. Der kunne vi rigtig godt tænke os hjælp fra en række kommuner, specielt i de store byer, hvor der er behov for at få kigget på lejeaftaleniveauerne,” sagde underdirektøren.

5G-teknologien kræver flere master, da rækkeviden er kortere end de tidligere teknologier.

Direktør i telebranchens organisatione, Telekommunikationsindustrien, Jakob Willer, siger til ITWatch, at kommunerne bør få omkostningerne ned, ryddet barrierne væk og få skabt klare rammer, hvis de ønsker at få tiltrukket nye investeringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere