Artikel top billede

Telebranchen: Dyr ‘husleje’ for telemaster rammer udrulningen af 5G

Det er besværligt og dyrt for teleselskaberne at få plads til telemasterne, og det kan ramme udrulningen af 5G, mener telebranchen.

Skal Danmarks ambitioner om udrulning af 5G blive til noget, kræver det, at kommuner og regioner gør det nemmere og billigere for teleselskaberne at få plads til telemasterne.

Sådan lød budskabet fra underdirektør i TDC, Martin Nielsen, på Tele2018-konferencen, skriver ITWatch..

“Vi har kæmpet og kæmper stadigvæk flere steder med relativt høje lejeomkostninger. Der kunne vi rigtig godt tænke os hjælp fra en række kommuner, specielt i de store byer, hvor der er behov for at få kigget på lejeaftaleniveauerne,” sagde underdirektøren.

5G-teknologien kræver flere master, da rækkeviden er kortere end de tidligere teknologier.

Direktør i telebranchens organisatione, Telekommunikationsindustrien, Jakob Willer, siger til ITWatch, at kommunerne bør få omkostningerne ned, ryddet barrierne væk og få skabt klare rammer, hvis de ønsker at få tiltrukket nye investeringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere