Artikel top billede

Per Kogut vil have mere gang i butikken efter NNIT-overskud: "Det er sådan set meget enkelt: Mere af det samme," siger han

Interview: NNIT's nye kvartalsregnskab viser positive tal på både top- og bundlinjen. Men der skal mere gang i butikken i de kommende måneder, lyder det fra topchef Per Kogut." Det er sådan set meget enkelt: Mere af det samme. Jeg synes, at vi har en formel og en plads i markedet," siger han.

“Vi er godt tilfredse med både tredje kvartal, men også de første ni måneder af 2018.”

Så enkelt kan det siges fra Per Kogut, administrerende direktør for NNIT, om dagens regnskab for tredje kvartal.

Nettoomsætningen stiger med 5,4 procent sammenlignet med de første ni måneder sidste år, mens overskudsgraden er på 9,3 procent for de første ni måneder af 2018.

Læs også: Her er de vigtigste pointer i NNIT's nye halvårsregnskab: Frigører sig fra Novo Nordisk - og stort udbytte på vej

På trods af de positive resultater, så skal der ifølge topchefen selv løbes hurtigt resten af året, hvis selskabet skal nå målet for hee året.

Overskudsgraden skal nemlig stige til mellem 10 og 10,5 procent.

“Jeg kan også godt se, at det er blevet noteret, at vi skal løbe lidt hurtigere på profitten i det sidste kvartal for at nå i mål. Det er rigtigt, at der er lidt længere til målstregen, end der plejer at være, men det er jeg meget sikker på, at vi nok skal nå,” siger Per Kogut.

Det er nemlig afgørende for direktøren at nå målet, også selvom det kan betyde, at der skal spares på udgifterne.

“Hvis jeg skal holde lidt på bremsen i forhold til omkostningerne, så gør jeg det. Det skal jo være den almindelig muskel og maskine, der skal genere den profit, somvi har. Men skal vi spare et par millioner, fordi vi er 0,2 procent bagud for at nå i mål, så gør vi det,” siger Per Kogut.

Læs også: NNIT-direktør Per Kogut efter opkøb af amerikansk selskab: “Det er ikke det sidste opkøb, vi kommer til at foretage"

Han afviser dog, at det er en del af strategien for at nå målet, men erkender, at det kan blive nødvendigt for at nå de sidste meter.

“Vi har givet et løfte til markedet om at vi når mellem 10-10,5, og det er jeg ret sikker på, at vi gør,” siger han.

Ordrerne fra Novo Nordisk falder

Samtidig er omsætningen fra det tidligere moderselskab, Novo Nordisk, faldet med 7,6 procent.

Det betyder, at indtjeningen fra Novo Nordisk falder til at udgøre 37 procent af indtjeningen fra 42 procent i samme periode sidste år.

Det er dog ikke et mål i sig selv at mindske afhængigheden fra Novo Nordisk, understreger Per Kogut.

“Vi er nødt til at forholde virkeligheden, og den er, at Novo Nordisk er en kæmpe kunde for os, vi har et samarbejde på langt over en milliard. Men vi er også nødt til at forholde os til at Novo Nordisk har valgt nogle besparelsesinitiativer blandt andet på it, det påvirker os negativt og så er jeg nødt til at skrue op hos andre kunder, og det er heldigvis lykkedes,” lyder det fra topchefen til Computerworld.

Læs også: Sikker Per Kogut nåede kun næsten NNIT's vækstmål: "Hvis mit sæde er varmt, er det fordi, jeg har siddet på det i mange år. "

Men du ville være godt nok tilfreds, hvis Novo fyldte mindre?

“Der er ingen tvivl om, at at Novo Nordisk har valgt et spareprogram, der er løbet siden 2016, og jeg sidder ikke og venter på, at tingene svinger tilbage. Når man ser på, at Novo Nordisk falder, og vi vokser ved andre kunder, så bliver det jo sådan, at Novo Nordisk kommer til at fylde en mindre andel, og det er i og for sig sundt nok.”

“Mere af det samme”

Derfor er der heller ikke planlagt de store ændringer for forretningen de sidste tre måneder af 2018.

“Det er sådan set meget enkelt: Mere af det samme. Jeg synes, at vi har en formel og en plads i markedet, som vi skal fastholde,” lyder det fra Per Kogut om planerne for resten af året.

Tidligere på måneden kunne NNIT offentliggøre, at man købte det amerikanske selskab Valiance Partners, men det har ifølge Per Kogut ikke påvirket regskabet nævneværdigt.

I forbindelse med opkøbet fortalte NNIT desuden, at selskabet regnede med at der kom flere opkøb inden for de kommende år.

“Det er ikke det sidste opkøb, som vi kommer til at foretage, men jeg aner ikke, om det bliver i 2019 eller 2020. Det skal passe ind i vores strategi, og lige nu er det vigtigste, at vi har fokus på life-science,” lød det i oktober fra topchefen til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere