Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Sundhedsplatformen skyld i fejldoseringer: Apoteker har sat forkerte labels på lægemidler

En fejl i Sundhedsplatformen er skyld i flere forkerte dosering af medicin i Region Hovedstaden og Sjælland.

Der er konstateret en fejl i Sundhedsplatformen, som optræder på 3.829 ordinationer. Fejlen indebærer, at der har stået en forkert dosering på etiketten på de medicinglas eller -æsker, der er blevet udleveret til patienterne fra Apoteker.

"Det er vigtigt, at pointere, at den justerede ordination altid står korrekt på Fælles Medicinkort og i Sundhedsplatformen samt på den medicinliste, der udleveres til patienten på hospitalet. Det er således alene teksten på den medicinlabel, som apoteket sætter på det udleverede lægemiddel, der kan indeholde fejlagtig tekst om dosering, som stammer fra den oprindelige recept," fortæller koncerndirektør Svend Hartling, Region Hovedstaden.

Fejlen betyder, at den nye recept fejlagtigt indeholder tekst om dosering af lægemidlet, som var gældende på den oprindelige og tidligere hospitalsrecept.

Ifølge en pressemeddelelse fra Region Hovedstaden har fejlen været tilstede siden introduktionen af Sundhedsplatformen på Herlev-Gentofte, men er først opdaget nu, efter at en bruger meldte om fejlen.

Læs også: Sundhedsplatformen kostede Region Sjælland 700 millioner: Nu indrømmer regionen at platformen ikke fungerer

De to regioner har besluttet, at der er behov for at gennemgå de berørte ordinationer/ recepter for at sikre patientsikkerheden.

"Det, vi skal tjekke op på, er, om patienten har fulgt lægens instrukser for medicinændringen, som den også står i Sundhedsplatformen og på Fælles Medicinkort. Finder vi patienter, der har fulgt anvisningen på medicinens label, og således har taget for lidt eller for meget medicin, skal afdelingen tage stilling til, hvordan der skal følges op, herunder om det er nødvendigt at patienten skal indkaldes til kontrol, blodprøver og andet, ligesom recepter skal tilrettes," siger sundhedsdirektør i Region Sjælland, Leif Panduro.

Fejlen sker, når læger skal forny recept efter ændring af en bestående lægemiddelordination i Sundhedsplatformen.

De 3.829 berørte ordinationer svarer til 0,6 procent af de ordinationer, der er blevet udstedt på de seks måneder, man har udtrukket recepter / ordinationer for.

Fejlen blev rettet i Sundhedsplatformen d. 25. oktober.

Læs også: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere