Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Direktør Morten Boel Sigurdsson sælger Omada til kapitalfonde

To kapitalfonde har opkøbt majoriteten af den danske softwarevirksomhed Omada. Dermed sælger Morten Sigurdsson Omada, som han stiftede for 18 år siden.

GRO Capital og kapitalfonden CVC opkøber majoriteten af softwarevirksomheden Omada.

"Vi er begejstrede for partnerskabet med CVC og GRO, og vi ser frem til at arbejde sammen med dem for at opfylde vores fælles vision om at tjene størstedelen af enterprises i verden med vores stærke Identity & Access Governance-løsning", siger Morten Sigurdsson, direktør og grundlægger af Omada i en pressemeddelelse.

Omada er vokset med 40 procent indenfor de seneste to år. I 2015 gik britiske kapitalfond C5 med til at betale cirka 160 millioner kroner for lige under 50 procent af aktierne.

Den britiske kapitalfond har nu solgt sine aktier, mens Morten Sigurdsson har halveret sin ejerandel.

Læs også: Den danske it-succes Omada satser alt frem mod 2020: Nu skal forretningsplanen revideres

Morten Sigurdsson fortsætter som administrerende direktør i virksomheden, og han fortæller Børsen, at den nye ambition er at vokse med 60 procent årligt.

Det var blandt andet en af grundende til at valget faldt på de kapitalfonde.

"CVC og GRO repræsenterer en unik kombination af kompetencer, der understøtter vores ekspansion i Nordamerika, Europa og andre markeder. Behovet for IGA-løsninger stiger hurtigt på tværs af markeder, da flere og flere organisationer indser behovet for en fleksibel IGA-løsning for at beskytte dem mod hacking, interne trusler, øgede krav til overholdelse af compliance og konsekvenserne af GDPR," siger Morten Sigurdsson om valget af CVC og GRO i den udsendte pressemeddelelse.

Ifølge Børsen har Omada i dag kunder som BMW Group, Bayer Group, Altria Group, Mærsk, HVB Unicredit, Dekabank og Ecco.

Morten Sigurdsson ønsker ikke at fortælle Børsen, hvor mange penge han har modtaget for salget af sin aktieandel, men han er tilfreds.

"Jeg bor i det hus, jeg gerne vil, og jeg kører i den bil, jeg vil køre i. Da C5 købte sig ind i virksomheden i 2015, fik jeg mig et nyt ur, og det bliver ikke meget anderledes denne gang. Pengene skal investeres på helt kedelig manér," siger Morten Sigurdsson til Børsen.

Internationale ambitioner

Hos GRO har man fulgt Omada i snart 10 år, og har været imponerede af Omadas produkt og kundebase

"Denne investering passer perfekt GRO's strategi om at investere i fremragende teknologibedrifter og bidrage til at fremskynde deres vækst", siger Morten Weicher, partner hos GRO Capital.

"Morten Sigurdsson har bygget et meget stærkt team og samlet en række højtuddannede og ambitiøse personer, der opererer i en unik kultur af teamwork, levering og kundeservice."

CVC er også glade for den nye virksomhed i porteføljen, som nu skal videre ud på det internationale marked.

"Vi, sammen med GRO, er begejstret for at samarbejde med Morten og hele ledelsen for at udvide Omadas tilbud og global tilstedeværelse," siger Sebastian Kuenne, leder af CVC Growth Partners i Europa.

CVC ejer blandt andet Silvan og har været med til at sende Matas på børsen.

Omada har hovedkvarter i København og over 270 medarbejdere på kontorer over Europa og Nordamerika.

Omada leverer software til datasikkerhed eller såkaldt identity governance og administration (IGA), der blandt andet hjælper med at leve op til regulering så som GDPR.

Læs også: Omada i hård kamp: På jagt efter 150 nye medarbejderePremium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.