Artikel top billede

Netop præsenteret: Apples første nye MacBook Air i otte år er bygget af genbrugsmaterialer

Netop præsenteret: Apples splinternye retina Macbook Air er billigere og lettere end nogen anden MacBook i line-uppet. Og nu består den af ren genbrugsaluminium.

Det er en gammel traver, som Apple nu får afløst med sin nye MacBook.

Den nuværende Apple Macbook Air stammer helt tilbage til 2010, hvilket egentlig svarer til flere menneskealdre i tech-verdenen.

Selve indmaden i den afgående MacBook Air stammer tilbage til 2015.

En opdatering var tiltrængt, og den løfter Apple sløret for med en ny Mac: Den nye Macbook Air med retina-skærm, som selskabet netop har præsenteret.

Den nye Air ser ud til at leve op til den årtier lange tradition for lang driftstid pakket ned i et let, elegant og slankt ydre.

Se også: Her er de tre nye iPhones: Apple har netop præsenteret to frække topmodeller samt en helt ny "folketelefon"

Firedobbel opløsning og slankere ydre

Apples spritnye Macbook Air er som sin forgænger støbt i et enkelt stykke aluminium, men i denne ombæring er det ren genbrugsaluminium, der er arbejdet med.

Rent funktionelt vil den dog ligne sine øvrige Mac-kolleger på en prik. Her bliver der tre farver at vælge i mellem: Sølv, space grey og guld.

Pakken er slanket til en profil på 15,6 mm, mens maskinen nu fylder 17 procent mindre end før. Køkkenvægten siger nu 1,24 kilo – mere end 100 gram lettere end forgængeren.

Som forventet er skærmens opløsning løftet til det Apple kalder ’retina’ – med fire gange så mange pixels er de enkelte pixels små, at de næsten forsvinder.

Kanten omkring det 13,3 tommer store display er samtidig slanket, så modellen fylder markant mindre.

Tastaturet er 3. generations baggrundsbelyst butterfly-setup som i Apples nyeste Pro Macbooks. Enheden er samtidig sikret med Apple Touch-ID fingeraftrykslæser ved tastaturet.

Touchpad’en er vokset med 20 procent i areal og med Force-touch freedback.

Lyden får også en opgradering: 25 procent højere lydstyrke og dobbelt så meget bas.

Portmæssigt er det to USB-C porte med Thunderbolt 3 hastigheder, der sørger for tilslutning af tilbehør og strømforsyning.

Læs også: To populære, men aldrende, Apple-produkter bliver omsider opdateret til efteråret

Nye konfigurationer

Macbook Air med retina-skærm er ekviperet med en 8. generation Core i5 dual-core processor fra Intel assisteret af op til 16GB RAM op til 1,5 TB PCI-e SSD.

Samtidig lover Apple også op til 12 timers web-browsing eller 13 timers videoafspilning.

Debutprisen lyder på 10.499 kroner for billigste konfiguration med 128GB lagerplads, mend 256GB varianten løber op i 12.299 kroner.

Macbook Air kan forudbestilles fra i dag med salgsdebut i næste uge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere