Artikel top billede

Netop præsenteret: Apples første nye MacBook Air i otte år er bygget af genbrugsmaterialer

Netop præsenteret: Apples splinternye retina Macbook Air er billigere og lettere end nogen anden MacBook i line-uppet. Og nu består den af ren genbrugsaluminium.

Det er en gammel traver, som Apple nu får afløst med sin nye MacBook.

Den nuværende Apple Macbook Air stammer helt tilbage til 2010, hvilket egentlig svarer til flere menneskealdre i tech-verdenen.

Selve indmaden i den afgående MacBook Air stammer tilbage til 2015.

En opdatering var tiltrængt, og den løfter Apple sløret for med en ny Mac: Den nye Macbook Air med retina-skærm, som selskabet netop har præsenteret.

Den nye Air ser ud til at leve op til den årtier lange tradition for lang driftstid pakket ned i et let, elegant og slankt ydre.

Se også: Her er de tre nye iPhones: Apple har netop præsenteret to frække topmodeller samt en helt ny "folketelefon"

Firedobbel opløsning og slankere ydre

Apples spritnye Macbook Air er som sin forgænger støbt i et enkelt stykke aluminium, men i denne ombæring er det ren genbrugsaluminium, der er arbejdet med.

Rent funktionelt vil den dog ligne sine øvrige Mac-kolleger på en prik. Her bliver der tre farver at vælge i mellem: Sølv, space grey og guld.

Pakken er slanket til en profil på 15,6 mm, mens maskinen nu fylder 17 procent mindre end før. Køkkenvægten siger nu 1,24 kilo – mere end 100 gram lettere end forgængeren.

Som forventet er skærmens opløsning løftet til det Apple kalder ’retina’ – med fire gange så mange pixels er de enkelte pixels små, at de næsten forsvinder.

Kanten omkring det 13,3 tommer store display er samtidig slanket, så modellen fylder markant mindre.

Tastaturet er 3. generations baggrundsbelyst butterfly-setup som i Apples nyeste Pro Macbooks. Enheden er samtidig sikret med Apple Touch-ID fingeraftrykslæser ved tastaturet.

Touchpad’en er vokset med 20 procent i areal og med Force-touch freedback.

Lyden får også en opgradering: 25 procent højere lydstyrke og dobbelt så meget bas.

Portmæssigt er det to USB-C porte med Thunderbolt 3 hastigheder, der sørger for tilslutning af tilbehør og strømforsyning.

Læs også: To populære, men aldrende, Apple-produkter bliver omsider opdateret til efteråret

Nye konfigurationer

Macbook Air med retina-skærm er ekviperet med en 8. generation Core i5 dual-core processor fra Intel assisteret af op til 16GB RAM op til 1,5 TB PCI-e SSD.

Samtidig lover Apple også op til 12 timers web-browsing eller 13 timers videoafspilning.

Debutprisen lyder på 10.499 kroner for billigste konfiguration med 128GB lagerplads, mend 256GB varianten løber op i 12.299 kroner.

Macbook Air kan forudbestilles fra i dag med salgsdebut i næste uge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere