Artikel top billede

Tjek sikkerhedsniveauet i din virksomhed: Ny test skal give danske virksomheder bedre it-sikkerhed

Onsdag lancerer Erhvervsstyrelsen ny mulighed for at teste din virksomheds risikoprofil og se, om den lever op til anbefalingerne fra Rådet for Digital Sikkerhed.

Erhvervsstyrelsen har i samarbejde med Rådet for Digital Sikkerhed lanceret en side, hvor du kan teste din virksomheds it-sikkerhedsniveau.

Siden hedder sikkerhedtjekket.dk og stiller en række spørgsmål om de tiltag, som din virksomhed tager for at styrke it-sikkerheden.

Først bliver du bedt om at svare på en række spørgsmål, som eksempelvis antallet af medarbejdere, omsætning og hvor længe virksomheden vil kunne fortsætte driften efter et it-nedbrud.

Læs også: Sådan kommer du i gang med en risikoanalyse af din virksomheds it-sikkerhed: “Mange overkomplicerer det for sig selv”

Ud fra svarene samler siden en risikoprofil af virksomheden og giver en række anbefalinger til, hvordan den kan styrke sikkerheden.

Når du har indtastet informationer om virksomhedens størrelse og risikoprofil, bliver du bedt om at svare på 17 spørgsmål om en række emner som ledelsens involvering til virksomhedens fysiske sikkerhed.

Formålet med siden er ifølge Erhvervsstyrelsen selv at give virksomheder et brugbart værktøj, der skal hjælpe dem med at styrke it-sikkerheden. Særligt for små og mellemstore virksomheder.

Siden bliver lanceret i forbindelse med regeringens initiativ sikkerdigital.dk, der skal give virksomheder og borgere lettere mulighed for at anmelde it-kriminalitet.

Samtidig skal den give informationer om hvordan man forebygger hackerangreb.

Læs mere her: Ny hjemmeside skal gøre Danmark bedre rustet mod cybertrusler

Kender ikke sin egen risikoprofil

Flere analyser har gentagende gange vist, at danske virksomheder ikke er tilstrækkeligt beskyttet mod hackerangreb.

En undersøgelse fra analysehuset EY viser, at bare to procent af de nordiske virksomheder mener, at it-sikkerheden ikke bliver tilstrækkeligt prioriteret i deres virksomhed.

Læs også: Hvorfor er it-sikkerhed underprioriteret i de danske virksomheder?

Særligt de små og mellemstore danske virksomheder har ikke selv lavet en risikovurdering.

Men det er altså målet at det tal bliver væsenligt mindre med det nye værktøj.

Du kan selv prøve kræfter med testen her på sikkerhedstjekket.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere