Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Tjek sikkerhedsniveauet i din virksomhed: Ny test skal give danske virksomheder bedre it-sikkerhed

Onsdag lancerer Erhvervsstyrelsen ny mulighed for at teste din virksomheds risikoprofil og se, om den lever op til anbefalingerne fra Rådet for Digital Sikkerhed.

Erhvervsstyrelsen har i samarbejde med Rådet for Digital Sikkerhed lanceret en side, hvor du kan teste din virksomheds it-sikkerhedsniveau.

Siden hedder sikkerhedtjekket.dk og stiller en række spørgsmål om de tiltag, som din virksomhed tager for at styrke it-sikkerheden.

Først bliver du bedt om at svare på en række spørgsmål, som eksempelvis antallet af medarbejdere, omsætning og hvor længe virksomheden vil kunne fortsætte driften efter et it-nedbrud.

Læs også: Sådan kommer du i gang med en risikoanalyse af din virksomheds it-sikkerhed: “Mange overkomplicerer det for sig selv”

Ud fra svarene samler siden en risikoprofil af virksomheden og giver en række anbefalinger til, hvordan den kan styrke sikkerheden.

Når du har indtastet informationer om virksomhedens størrelse og risikoprofil, bliver du bedt om at svare på 17 spørgsmål om en række emner som ledelsens involvering til virksomhedens fysiske sikkerhed.

Formålet med siden er ifølge Erhvervsstyrelsen selv at give virksomheder et brugbart værktøj, der skal hjælpe dem med at styrke it-sikkerheden. Særligt for små og mellemstore virksomheder.

Siden bliver lanceret i forbindelse med regeringens initiativ sikkerdigital.dk, der skal give virksomheder og borgere lettere mulighed for at anmelde it-kriminalitet.

Samtidig skal den give informationer om hvordan man forebygger hackerangreb.

Læs mere her: Ny hjemmeside skal gøre Danmark bedre rustet mod cybertrusler

Kender ikke sin egen risikoprofil

Flere analyser har gentagende gange vist, at danske virksomheder ikke er tilstrækkeligt beskyttet mod hackerangreb.

En undersøgelse fra analysehuset EY viser, at bare to procent af de nordiske virksomheder mener, at it-sikkerheden ikke bliver tilstrækkeligt prioriteret i deres virksomhed.

Læs også: Hvorfor er it-sikkerhed underprioriteret i de danske virksomheder?

Særligt de små og mellemstore danske virksomheder har ikke selv lavet en risikovurdering.

Men det er altså målet at det tal bliver væsenligt mindre med det nye værktøj.

Du kan selv prøve kræfter med testen her på sikkerhedstjekket.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere