Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Tjek sikkerhedsniveauet i din virksomhed: Ny test skal give danske virksomheder bedre it-sikkerhed

Onsdag lancerer Erhvervsstyrelsen ny mulighed for at teste din virksomheds risikoprofil og se, om den lever op til anbefalingerne fra Rådet for Digital Sikkerhed.

Erhvervsstyrelsen har i samarbejde med Rådet for Digital Sikkerhed lanceret en side, hvor du kan teste din virksomheds it-sikkerhedsniveau.

Siden hedder sikkerhedtjekket.dk og stiller en række spørgsmål om de tiltag, som din virksomhed tager for at styrke it-sikkerheden.

Først bliver du bedt om at svare på en række spørgsmål, som eksempelvis antallet af medarbejdere, omsætning og hvor længe virksomheden vil kunne fortsætte driften efter et it-nedbrud.

Læs også: Sådan kommer du i gang med en risikoanalyse af din virksomheds it-sikkerhed: “Mange overkomplicerer det for sig selv”

Ud fra svarene samler siden en risikoprofil af virksomheden og giver en række anbefalinger til, hvordan den kan styrke sikkerheden.

Når du har indtastet informationer om virksomhedens størrelse og risikoprofil, bliver du bedt om at svare på 17 spørgsmål om en række emner som ledelsens involvering til virksomhedens fysiske sikkerhed.

Formålet med siden er ifølge Erhvervsstyrelsen selv at give virksomheder et brugbart værktøj, der skal hjælpe dem med at styrke it-sikkerheden. Særligt for små og mellemstore virksomheder.

Siden bliver lanceret i forbindelse med regeringens initiativ sikkerdigital.dk, der skal give virksomheder og borgere lettere mulighed for at anmelde it-kriminalitet.

Samtidig skal den give informationer om hvordan man forebygger hackerangreb.

Læs mere her: Ny hjemmeside skal gøre Danmark bedre rustet mod cybertrusler

Kender ikke sin egen risikoprofil

Flere analyser har gentagende gange vist, at danske virksomheder ikke er tilstrækkeligt beskyttet mod hackerangreb.

En undersøgelse fra analysehuset EY viser, at bare to procent af de nordiske virksomheder mener, at it-sikkerheden ikke bliver tilstrækkeligt prioriteret i deres virksomhed.

Læs også: Hvorfor er it-sikkerhed underprioriteret i de danske virksomheder?

Særligt de små og mellemstore danske virksomheder har ikke selv lavet en risikovurdering.

Men det er altså målet at det tal bliver væsenligt mindre med det nye værktøj.

Du kan selv prøve kræfter med testen her på sikkerhedstjekket.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere