Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

(Foto: Christopher Lund-Hansen) (Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Oracle: Slut med ond cirkel af uforudsigelige kæmpe-opdateringer til vores systemer

Med Oracles store cloud-satsning skal det være slut med selskabets 'onde cirkel' af uforudsigeige opdateringer. Nu indfører Oracle faste, skemalagte opdateringer til alle enterprise-applikationer via clouden.

Oracle satser stort på cloud’en, som på alle måder var hovedtemaet på selskabets store, årlige Oracle OpenWorld-konference, der i sidste uge løb af stablen i San Francisco.

Og med clouden skal det være slut med det, som Oracle selv kalder for ‘den onde cirkel’ af uforudsigelige opgraderinger, som mange brugere har været fanget i.

Den melding kom fra Oracles vice president for applikationsudvikling, Steve Miranda, skriver Computerworld amerikanske nyhedbureau.

Istedet vil Oracle nu satse på faste, kvartalsmæssige opdateringer til alle enterprise-applikationer, hedder det.

'Upraktisk'

Ifølge Steve Miranda har hele ‘dynamikken i den måde, hvorpå vi har drevet forretningen med on premise-software’ vist sig at være ‘upraktisk’ for brugerne.

“Her ville vi levere softwaren, som vores kunder så ville implementere efter bedste beskub. Men i den sidste ende har de været nødt til at customisere og udvide med tredje parts-applikationer for at få det til at fungere,” sagde Steve Miranda på Oracle OpenWorld ifølge vores amerikanske nyhedsbureau.

Konsekvensen af denne model har ifølge Steve Miranda været, at det blev meget dyrt, tidskrævende og risikabelt for Oracle-kunderne at implementere opdateringer fra selskabet.

Steve Miranda kalder det for en ‘ond cirkel,’ hvor Oracle ville lancere ny software hvert andet eller tredje år i en ifølge Steve Miranda ret uforudsigelig kadence.

Men på grund af besværet med at implementere dem, kunne det tage op mod 10 år, før de blev implementeret hos kunderne til gavn for slutbrugerne.

Slutter med clouden

Dette besvær slutter imidlertid med clouden, lød det fra Oracle-manden.

“Med skiftet til clouden, indfører vi en ny release-kadence,” sagde han.

Her udsender Oracle ny kvartalsmæssige opgraederinger på tværs af systemerne - herunder ERP, EPM, CRM/CS, SCM og HR-systemerne.

Ifølge Steve Miranda vil denne kvartals-cyklus fortsætte ‘for evigt.’

Ifølge vores amerikanske nyhedsbureau betyder den nye model også, at Oracle skruer op for antallet af reatures i opdateringerne.

Således udsendte Oracle 310 nye features til ERP/EPM alene i tredje kvartal, mens selskabet udsendte 320 nye features til SCM i det seneste kvartal.

Desuden betyder cloud-tilgangen, at Oracle kan høste ret præcise og tidssvarende data på brugen.

“Vi har sofistikeret telemetri på applikationerne, så vi kan se, hvilke features, der bliver anvendt og ikke anvendt, ligesom vi kan se, hvilke features der er hurtige og langsomme,” lød det fra Steve Miranda.

Læs også:

74-årige Larry Ellison i sit es i nat: Løfter sløret for ny cloud-satsning som er 'umulig at penetrere' - og giver AWS en omgang tæv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere