Artikel top billede

Danmarks største elektronikproducent køber schweizisk konkurrent og fordobler omsætningen

Den danske elektronikproducent GPV køber den schweiziske konkurrent CCS Group og fordobler dermed næsten omsætningen fra 1,4 milliarder kroner til 2,6 milliarder kroner.

Schweiziske CCS er netop blevet opkøbt af den danske elektronikproducent GPV, der er ejet af danske Schouw & Co.

Dermed fordobles både omsætningen og medarbejderstaben i den danske virksomhed, der efter eget udsagn bliver en af Europas største elektronikproducenter (EMS).

Antallet af medarbejdere vokser nemlig fra 1.400 til 3.700, mens omsætningen stiger fra 1,4 milliarder kroner til 2,6 milliarder kroner.

Læs også: Her er de bedste ESDH/ECM-leverandører og -produkter på det danske marked

Selskabet havde i begyndelsen af året en ambition om at øge omsætningen til 2,5 milliarder kroner inden 2022.

Men det skete altså allerede inden slutningen af året.

“Tingene har udviklet sig hurtigere end forventet, og vi har nu underskrevet en aftale om erhvervelse af CCS, der gør det muligt for os både at opfylde vores strategiske ambition og at skabe en førende EMS-virksomhed inden for elektronik med fokus på box-build og mekatronik produkter,” lyder det fra administrerende direktør i GPV, Bo Lybæk, i en pressemeddelelse.

Endnu flere faciliteter

Med opkøbet kommer GPV samtidig til udvide sine produktionsfaciliteter til blandt andet Kina, Tyskland og Slovakiet.

De mange nye medarbejdere og produktionssteder kommer da også til at få afgørende betydning fremover.

Læs også: Efter IBM's kæmpe-opkøb af Red Hat: Her er de 10 største tech-opkøb nogensinde

“Der er ingen tvivl om, at størrelsen betyder noget. Vores indkøbsvolumen og produktionskapacitet bliver fordoblet, og sammen vil vi stå endnu stærkere på markedet. Vi vil have den fornødne styrke og kapacitet til at påtage os flere opgaver fra den samlede kundekreds,” siger Bo Lybæk.

GPV forventer at købet er helt på plads ved årsskiftet, og at de to selskaber fungerer som ét fra 1. januar.

Hos CCS er man også glade for opkøbet. Men særligt for ejerne bag danske GPV.

“Vi er meget glade for at blive en del af GPV, som vi kender som dygtige og professionelle kolleger i branchen. Samtidig er det meget vigtigt for os, at GPV’s ejer, Schouw & Co., er kendt for sin strategiske og langsigtede måde at arbejde på, og at virksomheden har den økonomiske styrke til at investere i vækst og yderligere udvikling af vores virksomhed,” lyder det fra CCS Groups adm. direktør Thomas Kaiser i pressemeddelelsen.

Læs også: TDC køber den fremadstormende bredbånds-rival Hiper med 47.000 kunder

Kaiser fortsætter desuden i spidsen for CCS med ansvar for virksomhedens integration i den nye koncern, hedder det i pressemeddelelsen.

De to selskaber oplyser ikke noget om prisen for det schweiziske selskab. Det fremgår heller ikke af pressemeddelelsen, om de to konkurrenters fremtidige samarbejde kommer til at betyde afskeligelser hos medarbejder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere