Artikel top billede

Danmarks største elektronikproducent køber schweizisk konkurrent og fordobler omsætningen

Den danske elektronikproducent GPV køber den schweiziske konkurrent CCS Group og fordobler dermed næsten omsætningen fra 1,4 milliarder kroner til 2,6 milliarder kroner.

Schweiziske CCS er netop blevet opkøbt af den danske elektronikproducent GPV, der er ejet af danske Schouw & Co.

Dermed fordobles både omsætningen og medarbejderstaben i den danske virksomhed, der efter eget udsagn bliver en af Europas største elektronikproducenter (EMS).

Antallet af medarbejdere vokser nemlig fra 1.400 til 3.700, mens omsætningen stiger fra 1,4 milliarder kroner til 2,6 milliarder kroner.

Læs også: Her er de bedste ESDH/ECM-leverandører og -produkter på det danske marked

Selskabet havde i begyndelsen af året en ambition om at øge omsætningen til 2,5 milliarder kroner inden 2022.

Men det skete altså allerede inden slutningen af året.

“Tingene har udviklet sig hurtigere end forventet, og vi har nu underskrevet en aftale om erhvervelse af CCS, der gør det muligt for os både at opfylde vores strategiske ambition og at skabe en førende EMS-virksomhed inden for elektronik med fokus på box-build og mekatronik produkter,” lyder det fra administrerende direktør i GPV, Bo Lybæk, i en pressemeddelelse.

Endnu flere faciliteter

Med opkøbet kommer GPV samtidig til udvide sine produktionsfaciliteter til blandt andet Kina, Tyskland og Slovakiet.

De mange nye medarbejdere og produktionssteder kommer da også til at få afgørende betydning fremover.

Læs også: Efter IBM's kæmpe-opkøb af Red Hat: Her er de 10 største tech-opkøb nogensinde

“Der er ingen tvivl om, at størrelsen betyder noget. Vores indkøbsvolumen og produktionskapacitet bliver fordoblet, og sammen vil vi stå endnu stærkere på markedet. Vi vil have den fornødne styrke og kapacitet til at påtage os flere opgaver fra den samlede kundekreds,” siger Bo Lybæk.

GPV forventer at købet er helt på plads ved årsskiftet, og at de to selskaber fungerer som ét fra 1. januar.

Hos CCS er man også glade for opkøbet. Men særligt for ejerne bag danske GPV.

“Vi er meget glade for at blive en del af GPV, som vi kender som dygtige og professionelle kolleger i branchen. Samtidig er det meget vigtigt for os, at GPV’s ejer, Schouw & Co., er kendt for sin strategiske og langsigtede måde at arbejde på, og at virksomheden har den økonomiske styrke til at investere i vækst og yderligere udvikling af vores virksomhed,” lyder det fra CCS Groups adm. direktør Thomas Kaiser i pressemeddelelsen.

Læs også: TDC køber den fremadstormende bredbånds-rival Hiper med 47.000 kunder

Kaiser fortsætter desuden i spidsen for CCS med ansvar for virksomhedens integration i den nye koncern, hedder det i pressemeddelelsen.

De to selskaber oplyser ikke noget om prisen for det schweiziske selskab. Det fremgår heller ikke af pressemeddelelsen, om de to konkurrenters fremtidige samarbejde kommer til at betyde afskeligelser hos medarbejder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere