Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

Danmarks største elektronikproducent køber schweizisk konkurrent og fordobler omsætningen

Den danske elektronikproducent GPV køber den schweiziske konkurrent CCS Group og fordobler dermed næsten omsætningen fra 1,4 milliarder kroner til 2,6 milliarder kroner.

Schweiziske CCS er netop blevet opkøbt af den danske elektronikproducent GPV, der er ejet af danske Schouw & Co.

Dermed fordobles både omsætningen og medarbejderstaben i den danske virksomhed, der efter eget udsagn bliver en af Europas største elektronikproducenter (EMS).

Antallet af medarbejdere vokser nemlig fra 1.400 til 3.700, mens omsætningen stiger fra 1,4 milliarder kroner til 2,6 milliarder kroner.

Læs også: Her er de bedste ESDH/ECM-leverandører og -produkter på det danske marked

Selskabet havde i begyndelsen af året en ambition om at øge omsætningen til 2,5 milliarder kroner inden 2022.

Men det skete altså allerede inden slutningen af året.

“Tingene har udviklet sig hurtigere end forventet, og vi har nu underskrevet en aftale om erhvervelse af CCS, der gør det muligt for os både at opfylde vores strategiske ambition og at skabe en førende EMS-virksomhed inden for elektronik med fokus på box-build og mekatronik produkter,” lyder det fra administrerende direktør i GPV, Bo Lybæk, i en pressemeddelelse.

Endnu flere faciliteter

Med opkøbet kommer GPV samtidig til udvide sine produktionsfaciliteter til blandt andet Kina, Tyskland og Slovakiet.

De mange nye medarbejdere og produktionssteder kommer da også til at få afgørende betydning fremover.

Læs også: Efter IBM's kæmpe-opkøb af Red Hat: Her er de 10 største tech-opkøb nogensinde

“Der er ingen tvivl om, at størrelsen betyder noget. Vores indkøbsvolumen og produktionskapacitet bliver fordoblet, og sammen vil vi stå endnu stærkere på markedet. Vi vil have den fornødne styrke og kapacitet til at påtage os flere opgaver fra den samlede kundekreds,” siger Bo Lybæk.

GPV forventer at købet er helt på plads ved årsskiftet, og at de to selskaber fungerer som ét fra 1. januar.

Hos CCS er man også glade for opkøbet. Men særligt for ejerne bag danske GPV.

“Vi er meget glade for at blive en del af GPV, som vi kender som dygtige og professionelle kolleger i branchen. Samtidig er det meget vigtigt for os, at GPV’s ejer, Schouw & Co., er kendt for sin strategiske og langsigtede måde at arbejde på, og at virksomheden har den økonomiske styrke til at investere i vækst og yderligere udvikling af vores virksomhed,” lyder det fra CCS Groups adm. direktør Thomas Kaiser i pressemeddelelsen.

Læs også: TDC køber den fremadstormende bredbånds-rival Hiper med 47.000 kunder

Kaiser fortsætter desuden i spidsen for CCS med ansvar for virksomhedens integration i den nye koncern, hedder det i pressemeddelelsen.

De to selskaber oplyser ikke noget om prisen for det schweiziske selskab. Det fremgår heller ikke af pressemeddelelsen, om de to konkurrenters fremtidige samarbejde kommer til at betyde afskeligelser hos medarbejder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere