Artikel top billede

(Foto: Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0)

Amerikansk medie afslører: Så let er det at indrykke falske Facebook-annoncer

Facebook fangede det ikke, da et amerikanske medie på vegne af ikke-eksisterende organisationer med fjollede navne indrykkede falske annoncer for samtlige medlemmer af det amerikanske senat.

Under det amerikanske præsidentvalg i 2016 blev Facebook misbrugt til at sprede falske politiske nyheder, og det betød blandt andet, at Facebooks administrerende direktør Mark Zuckerberg har måtte stå skoleret overfor den amerikanske kongres.

Alligevel kan det amerikanske medie Vice News nu afsløre, at det har haft held til at indrykke falske annoncer for samtlige 100 senatorer i det amerikanske senat uden at Facebok skred ind.

Det sker netop som, at det amerikanske midtvejsvalg i disse dage går ind i sin afgørende fase.

Læs også: Mark Zuckerberg stod skoleret: "Hr. Zuckerberg, ville du være tryg ved at fortælle os, hvilket hotel du boede på i aftes?"

Indrykket med nyt værktøj

Alle annoncerne blev indrykket via Facebooks værktøj ”paid for by”, der blev introduceret netop for at skabe gennemsigtighed og forhindre misbrug i forbindelse med valghandlinger.

For at intrykke annoncerne via det værktøj, skal du ifølge Vice oplyse navnet på organisationen, der indrykker annoncen samt et billede af et kørekort og de sidste fire cifre i personens sygesikringsnummer.

På trods af det blev alle annoncerne godkendt af Facebook, selvom de blev indrykket på vegne af falske organisationer med fjollede navne som “Cookies for Political Transparency” og “Ninja Turtles PAC.”

Facebook erkender fejl

Facebook erkender over for Vice, at virksomheden ikke burde have godkendt annoncerne, men argumenterer samtidig for, at virksomheden er i gang med at tilvejebringe et helt nyt niveau af politisk gennemsigtighed.

Udover Paid for by-værktøjet har Facebook også lanceret et søgbart annonce-arkiv, hvor alle annonce bliver lagret i syv år, hvilket giver både privatpersoner og myndigheder adgang til kontrollere, hvilke politiske annoncer, der bliver indrykket.

Læs også: Nye meningsmålinger er skræmmende læsning for Mark Zuckerberg: Brugernes tillid er helt til rotterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere