Artikel top billede

(Foto: Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0)

Amerikansk medie afslører: Så let er det at indrykke falske Facebook-annoncer

Facebook fangede det ikke, da et amerikanske medie på vegne af ikke-eksisterende organisationer med fjollede navne indrykkede falske annoncer for samtlige medlemmer af det amerikanske senat.

Under det amerikanske præsidentvalg i 2016 blev Facebook misbrugt til at sprede falske politiske nyheder, og det betød blandt andet, at Facebooks administrerende direktør Mark Zuckerberg har måtte stå skoleret overfor den amerikanske kongres.

Alligevel kan det amerikanske medie Vice News nu afsløre, at det har haft held til at indrykke falske annoncer for samtlige 100 senatorer i det amerikanske senat uden at Facebok skred ind.

Det sker netop som, at det amerikanske midtvejsvalg i disse dage går ind i sin afgørende fase.

Læs også: Mark Zuckerberg stod skoleret: "Hr. Zuckerberg, ville du være tryg ved at fortælle os, hvilket hotel du boede på i aftes?"

Indrykket med nyt værktøj

Alle annoncerne blev indrykket via Facebooks værktøj ”paid for by”, der blev introduceret netop for at skabe gennemsigtighed og forhindre misbrug i forbindelse med valghandlinger.

For at intrykke annoncerne via det værktøj, skal du ifølge Vice oplyse navnet på organisationen, der indrykker annoncen samt et billede af et kørekort og de sidste fire cifre i personens sygesikringsnummer.

På trods af det blev alle annoncerne godkendt af Facebook, selvom de blev indrykket på vegne af falske organisationer med fjollede navne som “Cookies for Political Transparency” og “Ninja Turtles PAC.”

Facebook erkender fejl

Facebook erkender over for Vice, at virksomheden ikke burde have godkendt annoncerne, men argumenterer samtidig for, at virksomheden er i gang med at tilvejebringe et helt nyt niveau af politisk gennemsigtighed.

Udover Paid for by-værktøjet har Facebook også lanceret et søgbart annonce-arkiv, hvor alle annonce bliver lagret i syv år, hvilket giver både privatpersoner og myndigheder adgang til kontrollere, hvilke politiske annoncer, der bliver indrykket.

Læs også: Nye meningsmålinger er skræmmende læsning for Mark Zuckerberg: Brugernes tillid er helt til rotterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere