Artikel top billede

Amerikansk medie afslører: Så let er det at indrykke falske Facebook-annoncer

Facebook fangede det ikke, da et amerikanske medie på vegne af ikke-eksisterende organisationer med fjollede navne indrykkede falske annoncer for samtlige medlemmer af det amerikanske senat.

Under det amerikanske præsidentvalg i 2016 blev Facebook misbrugt til at sprede falske politiske nyheder, og det betød blandt andet, at Facebooks administrerende direktør Mark Zuckerberg har måtte stå skoleret overfor den amerikanske kongres.

Alligevel kan det amerikanske medie Vice News nu afsløre, at det har haft held til at indrykke falske annoncer for samtlige 100 senatorer i det amerikanske senat uden at Facebok skred ind.

Det sker netop som, at det amerikanske midtvejsvalg i disse dage går ind i sin afgørende fase.

Læs også: Mark Zuckerberg stod skoleret: "Hr. Zuckerberg, ville du være tryg ved at fortælle os, hvilket hotel du boede på i aftes?"

Indrykket med nyt værktøj

Alle annoncerne blev indrykket via Facebooks værktøj ”paid for by”, der blev introduceret netop for at skabe gennemsigtighed og forhindre misbrug i forbindelse med valghandlinger.

For at intrykke annoncerne via det værktøj, skal du ifølge Vice oplyse navnet på organisationen, der indrykker annoncen samt et billede af et kørekort og de sidste fire cifre i personens sygesikringsnummer.

På trods af det blev alle annoncerne godkendt af Facebook, selvom de blev indrykket på vegne af falske organisationer med fjollede navne som “Cookies for Political Transparency” og “Ninja Turtles PAC.”

Facebook erkender fejl

Facebook erkender over for Vice, at virksomheden ikke burde have godkendt annoncerne, men argumenterer samtidig for, at virksomheden er i gang med at tilvejebringe et helt nyt niveau af politisk gennemsigtighed.

Udover Paid for by-værktøjet har Facebook også lanceret et søgbart annonce-arkiv, hvor alle annonce bliver lagret i syv år, hvilket giver både privatpersoner og myndigheder adgang til kontrollere, hvilke politiske annoncer, der bliver indrykket.

Læs også: Nye meningsmålinger er skræmmende læsning for Mark Zuckerberg: Brugernes tillid er helt til rotterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere