Artikel top billede

(Foto: (c) 2014 Eric Slomanson. All Rights Reserved. / Photographer: Eric Slomanson)

Amazon gør klar til juleræs med robotter og automatisering: Ansætter kun 100.000 deltidsansatte

Selvom Amazon op mod juleræset vil hyre omkring 100.000 yderligere ansatte for at følge med, er det faktisk et lavere tal end tidligere år. Det er ifølge en analytiker et tegn på, at Amazon lykkes med sine planer om at automatisere og gøre brug af robotter.

I år vil Amazon hive omkring 100.000 deltidsansatte ind for at følge med i juleræset.

Selvom det, der svarer til omkring en tredjedel af Islands befolkning, lyder af mange, er det faktisk mindre mandskab end, The Everything Store hev ind i 2016 og 2017, hvor det begge år blev til omkring 120.000.

Det skriver Quartz.

Faldet i ekstra mandskab er umiddelbart ikke et tegn på, at Amazon kommer til at skulle sende færre pakker frem mod jul. En analytiker hos Citi mener, at udviklingen skal ses som et tegn på, at selskabet har succes med automatisering og mekanisk hjælp fra robotter.

"Vi har set en acceleration i brugen af robotter i dets (Amazon's, red.) distributionscentre, og det korresponderer med, at det hyrer færre og færre ansatte omkring juletiden," siger Mark May til CNBC, der tilføjer, at det er første gang, Amazon offentligt melder ud, at det planlægger at ansatte fære medarbejdere, end det gjorde forrige år.

I 2012 købte Amazon Kiva Systems for 775 millioner dollars, der fremstiller robotter til lagerbygninger. De orange Kiva-robotter kunne fire år efter håndtere en pakke-proces, der førhen tog en time for en medarbejder, på 15 minutter, skriver Quartz.

Læs også: Derfor banker Amazon alle konkurrenterne: Selskabet er som skabt til at disrupte

300.000 fuldtidsansatte siden 2012

Amazon har i en mail til Quartz oplyst, at virksomheden er begyndt at fokusere mere på fuldtidsansatte i sine distributionscentre og faciliteter. Ifølge Amazon er der siden 2012 blevet oprettet omkring 300.000 flere fuldtidsstillinger virksomheden.

I mailen gør Amazon opmærksom på, at der er over 100.000 robotter i selskabets 26 distributionscentre, men selskabet mener ikke, at man skal være nervøs for, at automatisering overtager jobs eller ødelægge jobvæksten.

2. oktober i år øgede Amazon mindstelønnen for alle sine amerikanske 250.000 fuldtidsansatte og 100.000 deltidsansatte til 15 dollars i timen.

Og en analytiker fra Morgan Stanley mener, at øget effektivitet i Amazons distributionscentre kan gøre det op for de højere timelønninger.

Læs også: Amazon bliver hyldet for lønstigninger til lagerarbejdere: Men i virkeligheden kan de ansatte ende med at tabe penge på det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere