Artikel top billede

(Foto: (c) 2014 Eric Slomanson. All Rights Reserved. / Photographer: Eric Slomanson)

Amazon gør klar til juleræs med robotter og automatisering: Ansætter kun 100.000 deltidsansatte

Selvom Amazon op mod juleræset vil hyre omkring 100.000 yderligere ansatte for at følge med, er det faktisk et lavere tal end tidligere år. Det er ifølge en analytiker et tegn på, at Amazon lykkes med sine planer om at automatisere og gøre brug af robotter.

I år vil Amazon hive omkring 100.000 deltidsansatte ind for at følge med i juleræset.

Selvom det, der svarer til omkring en tredjedel af Islands befolkning, lyder af mange, er det faktisk mindre mandskab end, The Everything Store hev ind i 2016 og 2017, hvor det begge år blev til omkring 120.000.

Det skriver Quartz.

Faldet i ekstra mandskab er umiddelbart ikke et tegn på, at Amazon kommer til at skulle sende færre pakker frem mod jul. En analytiker hos Citi mener, at udviklingen skal ses som et tegn på, at selskabet har succes med automatisering og mekanisk hjælp fra robotter.

"Vi har set en acceleration i brugen af robotter i dets (Amazon's, red.) distributionscentre, og det korresponderer med, at det hyrer færre og færre ansatte omkring juletiden," siger Mark May til CNBC, der tilføjer, at det er første gang, Amazon offentligt melder ud, at det planlægger at ansatte fære medarbejdere, end det gjorde forrige år.

I 2012 købte Amazon Kiva Systems for 775 millioner dollars, der fremstiller robotter til lagerbygninger. De orange Kiva-robotter kunne fire år efter håndtere en pakke-proces, der førhen tog en time for en medarbejder, på 15 minutter, skriver Quartz.

Læs også: Derfor banker Amazon alle konkurrenterne: Selskabet er som skabt til at disrupte

300.000 fuldtidsansatte siden 2012

Amazon har i en mail til Quartz oplyst, at virksomheden er begyndt at fokusere mere på fuldtidsansatte i sine distributionscentre og faciliteter. Ifølge Amazon er der siden 2012 blevet oprettet omkring 300.000 flere fuldtidsstillinger virksomheden.

I mailen gør Amazon opmærksom på, at der er over 100.000 robotter i selskabets 26 distributionscentre, men selskabet mener ikke, at man skal være nervøs for, at automatisering overtager jobs eller ødelægge jobvæksten.

2. oktober i år øgede Amazon mindstelønnen for alle sine amerikanske 250.000 fuldtidsansatte og 100.000 deltidsansatte til 15 dollars i timen.

Og en analytiker fra Morgan Stanley mener, at øget effektivitet i Amazons distributionscentre kan gøre det op for de højere timelønninger.

Læs også: Amazon bliver hyldet for lønstigninger til lagerarbejdere: Men i virkeligheden kan de ansatte ende med at tabe penge på det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere