Artikel top billede

Foto: Pressefoto, Danish Crown

Danish Crown lander milliardaftale med Alibaba

Danish Crown udvider samarbejdet med Alibaba. Det danske slagteri henter mindst 2,3 milliarder kroner over de næste fem år, og slagteriets produkter vil blive solgt i Alibabas kinesiske supermarkeder.

2,3 milliarder kroner.

Det er minimumsværdien af den femårige aftale det danske slagteri Danish Crown netop har indgået med Win-Chain, der er ejet af den kinesiske handelsplatform Alibaba.

Over de næste fem år skal Danish Crowns nye fabrik i Kina levere 250 tons grisekød om ugen til Win-Chain.

Danish Crowns nye forædlingsfabrik i Kina er endnu ikke taget i brug, men Alibaba Group har dermed sat sig på hele fabrikkens kapacitet over de næste fem år.

Aftalen indebærer, at Danish Crown-kødet bliver solgt i de Alibaba-ejede supermarkedskæder i Shanghai-området.

"Det er fantastisk for Danish Crown at kunne indgå en så stor og omfattende aftale med Win-Chain og Alibaba-Group. Med et slag bliver vores produkter tilgængelige på både Win-Chains digitale platforme og i de Alibaba-ejede supermarkedskæder i hele Shanghai-regionen," lyder det fra Danish Crowns administrerende direktør, Jais Valeur, i en pressemeddelelse.

Udvider det eksisterende samarbejdet

Danish Crown har haft et tæt samarbejde med Alibaba Group, siden de to virksomheder i august 2017 underskrev en aftale om salg og markedsføring af Danish Crown produkter på den digitale platform T-Mall.

Det samarbejde udvides fra sommeren 2019 med et langt bredere udbud af produkter, som alle vil blive forarbejdet og pakket på Danish Crowns fabrik i Pinghu uden for Shanghai.

"Vi har meget hurtigt opbygget en stor og loyal kundegruppe til Danish Crowns produkter. Vi kan se, at Danish Crown-brandet allerede i dag er et af de mest værdifulde for Alibaba-platformen," lyder det blandt andet i pressemeddelelsen fra Richard Wang, der Managing Director, Fresh Meat i Win-Chain.

Byggeriet af den nye Danish Crown fabrik i Kina, der ligger under 100 kilometer fra Shanghai, blev startet i foråret.

Fabrikken kommer til at fylde 17.000 kvadratmeter.

Planen erm at den årligt skal kunne producere op til 14.000 tons forædlede produkter til først og fremmest de over 80 millioner mennesker, der bor i Shanghai-området, men i mindre grad også til resten af Kinas befolkning på knap 1,4 milliarder mennesker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere