"Der bliver færre medarbejdere til at løse opgaverne i fremtiden," siger direktør i Bankdata, Claus Hjort Bjerre.

Bankdata fyrer 45 medarbejdere for at ‘tilpasse virksomheden’: "Vi skal tilbage på normalt niveau," siger direktør Claus Hjort Bjerre

It-virksomheden Bankdata har opsagt 45 medarbejdere i en stor fyringsrunde. Bankdata skal tilbage til normalt niveau igen efter at have opmandet kraftigt i de senere år, siger direktør Claus Hjort Bjerre.

It-virksomheden Bankdata har opsagt 45 medarbejdere i en stor fyringsrunde, som fandt sted 30. oktober.

Bankdata har i alt godt 750 medarbejdere. Det betyder, at fyringsrunden har reduceret medarbejderstaben med mere end fem procent.

Selskabet med hovedsæde i Fredericia og udviklingsafdelinger i Silkeborg, Aarhus og Gurgaon i Indiener leverer totale it-løsninger til den finansielle sektor og er ejet af 11 danske pengeinstitutter, som også udgør kundegruppen.

De 45 medarbejdere er blevet fyret, fordi Bankdata skal ‘tilpasse sig den økonomiske ramme for 2019,’ meddeler selskabet.

Skal tilbage på normalt niveau
Topchef Claus Hjort Bjerre siger, at Bankdata over de senere har haft et meget højt aktivitetsniveau, hvor selskabet har mandet kraftigt op.

Det skyldes blandt andet en række store udviklingsopgaver samt ny lovgivning og det, som han kalder for ‘store compliance-krav’ - blandt andet GDPR og andet, som bankerne har skullet indføre.

Claus Hjort Bjerre har tidligere fortalt Computerworld om disse projekter.

Det kan du læse mere om her: Bankdata har brændt en halv milliard af på compliance-projekter: "Det er saftsuseme mange penge"

“Bankdata skal nu tilbage til normalt niveau igen, blandt andet fordi vi nu er nået så langt med implementering af de store EU-direktiver, at arbejdsmængden samlet set falder på compliance-området fra næste år,” siger han.

Bankdata meddeler desuden, at selskabet har en forventning om løbende effektiviseringer og rationalisering af både udvikling og drift.

“Der bliver derfor færre medarbejdere til at løse opgaverne i fremtiden,” lyder det fra selskabet.

Bankdata understreger, at driften ikke bliver påvirket af fyringsrunden.

“Bankdatas ejerkreds har imidlertid besluttet, at Bankdata fra næste år skal bruge færre kræfter på almindelig udvikling og produktforbedringer. Endelig er det aftalt, at omfanget på nogle af de helt store it-programmer bliver nedjusteret,” lyder det fra selskabet.

Claus Hjort Bjerre siger, at Bankdata nu får en ‘lavere kadence’ på udviklingsprojekterne.

” Men det har været vigtigt for både bestyrelse og direktion, at vi i det store hele beholdte vores strategiske udviklingskraft, så vi fortsat kan levere høj kvalitet på udvikling af de udvalgte udviklingsprogrammer. Det betyder, at vi fortsætter med et højt ambitionsniveau på at udvikle vores kapitalmarkedsplatform, optimering af låneprocesser og en API platform,” siger han.

Til Nyhedsbrevet Finans siger fællesstillidsmand Børge Christiansen, at det har været en ‘sort dag.’

“Vi er meget kede af den opståede situation, og det er bekymrende, at situationen kunne opstå. Vi tillidsmænd har været i tæt dialog med ledelsen om afskedigelserne. Vi har ikke kunnet få alle vores krav igennem, men er endt med en aftale om fratrædelsesbetingelser, som vi kan være bekendt. Vii har haft en – trods alt – positiv og konstruktiv dialog med ledelsen hele vejen igennem processen,” siger han.

Bankdata ejes af Alm. Brand Bank, Djurslands Bank, Jyske Bank, Kreditbanken, Nordfyns Bank, Nordjyske Bank, Ringkjøbing Landbobank, Skjern Bank, Sparekassen Sjælland-Fyn, Sydbank og Østjydsk Bank.

Læs også:

Bankdata har ansat 59 specialister på et år: Det har været relativt nemt

Bankdata har brændt en halv milliard af på compliance-projekter: "Det er saftsuseme mange penge"

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Modernisér din it-sikkerhed nu – her er 10 grunde til hvorfor og hvordan du gør!
Lad os se det i øjnene. Din organisation gør højst sandsynligt ikke alt, hvad den kan, for at sikre brugere og it-ressourcer. Du kender alt til high-profile hacks og sårbarheder, og selvfølgelig er du bekymret. Men sikkerhed er ikke den eneste ting, som konsumerer din virksomheds begrænsede ressourcer, og udover det, så har I ikke været udsat for alvorlige brud, endnu. Som mange andre virksomheder har lært på den hårde måde, så er håb en værdifuld menneskelig egenskab, men det er bestemt ikke et stærkt fundament for en Enterprise strategi. Heldigvis, så er der både overbevisende grunde til at fokusere på at forbedre din virksomheds sikkerhed, og skridt du kan tage i dag for at gøre det væsentligt.