Fortalt til: Christoffer Lund-Hansen

Mennesker i IT

Udgivet 7. november 2018 kl. 09.00
Jeg var en fisk i vandet sammen med min bror (Preben Damgaard, red.) i 20 år, og jeg tog til Microsoft i USA med håb om at fortsætte, men der skete nogle ting, som gjorde, at det ikke fortsatte.

Dengang Microsoft bød på os (Navision, red.), var det med blandede følelser, for jeg havde allerede 200 millioner kroner stående i banken.

Så kommer Microsoft og siger, at jeg kan få en milliard kroner, men det ændrer jo ikke mit liv så meget.

Til gengæld skal jeg aflevere min spændende virksomhed, som er ved at gå world wide, jeg elsker at arbejde med teknologi, og jeg havde en masse dygtige folk under mig.

Derfor var det sådan lidt øv, da Microsoft ville købe os, for nu ville mit liv blive ændret.

Det var ærgerligt, at vi ikke fik lov til at køre videre, men man siger jo ikke nej.

Det var jo før, Apple og Google blev rigtigt store.

Dengang var Microsoft en slags IBM. Der var Microsoft og så alle de andre.

Microsoft havde kværnet IBM og Lotus, så nu sad selskabet på det hele med Windows og Office, og nu var selskabet så også gået ind på vores marked, så enten skulle vi sælge, eller også ville Microsoft blive vores konkurrenter, så vi følte ikke, at vi havde et reelt valg.

Alle eksperter ville sige, at vi ikke skulle lægge os ud med Microsoft.
Erik Damgaard, tidligere medejer af Navision og nu administrerende direktør i og stifter af Uniconta.

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Sådan vil Rigspolitiet rette op på omfattende fejl i it-system: Sætter gang i en række nye tiltag
Rigspolitiet er nu kommet til bunds i fejlen i politiets sagsbehandlingsystem POLSAS, der betød, at hundredvis af danskere er blevet knytte sammen med sager, der intet har med dem at gøre. Nu har Rigspolitiet sat en række tiltag i søen, der skal sikre, at lignende fejl ikke sker igen.
Computerworld
Garmin åbner for sine systemer efter ransomware-angreb: Forventer at være tilbage til normal drift i løbet af få dage
Garmin er gradvist begyndt at åbne for sine systemer igen efter ransomware-angreb i sidste uge. Se hvilke systemer, der allerede nu er tilbage i fuld drift.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.