238 byer meldte sig på banen - men nu har Amazon besluttet sig: Her kommer Amazons nye hovedkvarter til at ligge

Amazon vil senere tirsdag offentliggøre, hvor selskabets nye hovedkvarter, HQ2, kommer til at ligge. Men beslutningen er allerede truffet: HQ2 skal deles mellem to byer.

Amazon vil ifølge flere amerikanske medier senere tirsdag offentliggøre, hvor selskabets nye hovedkvarter, HQ2, skal ligge.

Flere amerikanske medier har dog allerede fået nys om sagen.

De skriver samstemmende, at Amazons nye hovedkvarter skal deles mellem to stater, nemlig New York i det nordøstlige USA, og Virginia i det ‘mellemøstlige’ USA.

Amazons oprindelige hovedkvarter - som skal bibeholdes - ligger i Seattle i det nordvestlige hjørne af landet.

Beslutningen om at placere HQ2 i de to delstater afslutter en proces, der har taget mere end et år.

Amazon valgte nemlig i september 2017 at udskrive en slags konkurrence til de amerikanske delstater, der fik lov til at byde ind med planer og muligheder over for det store selskab.

Læs også: Danskere betaler næsten 80 procent mere end briterne for Amazons streamingtjenester: Se hele prisundersøgelsen her

50.000 arbejdspladser og milliardinvesteringer
Til gengæld fristede Amazon med at placere op mod 50.000 arbejdspladser og massive investeringer i den by eller de byer, der måtte blive valgt som hjemsted for hovedkvarter nummer to.

Amazon har haft som krav, at potentielle byer skal have mindst en million indbyggere, have en et godt universitet, mange unge og et lokalt miljø præget af software-udvikling og ingeniører, ligge højst 45 minutters kørsel fra en større lufthavn og have mulighed for at huse mange tusinder nye borgere - enten via nybyggeri eller i eksisterende ejendomme.

Og så har Amazon også været interesseret i at blive præsenteret for ikke uvæsentlige økonomiske incitamenter for at vælge lige præcis den pågældende by.

Det kan eksempelvis være i form af ‘udligning af startkapital og løbende driftsomkostninger,’ som vil være ‘afgørende faktorer i beslutningsprocessen,’ som Amazon meddelte dengang.

Det kan du læse mere om her: Amazon vil bygge et ekstra milliard-hovedkvarter: Opfordrer interesserede byer til at byde ind i stor budrunde: Se kravene her.

Det fik mange amerikanske byer til at melde sig på banen. Ialt har Amazon modtaget 238 konkrete tilbud på mulige byer.

Charmeoffensiver
Mange af de interesserede byer har forsøgt sig med forskellige former for charmeoffensiver for at tiltrække sig opmærksomhed fra Amazon.

Eksempelvis skrev borgmesteren i Kansas City, Sly James, reviews på 1.000 produkter, der kan købes på Amazon.com. Alle fik fem stjerner.

Tucson i Arizona sendte en kæmpekaktus til topchef Jeff Bezos, mens byen Stonecrest tilbød at omdøbe et kæmpeområde til ‘City of Amazon.

De 238 tilbud blev skåret ned til 20 finalister - herunder Austin, Boston, Nashville, Miami, Philadelphia og Dallas.

Men i sidste ende ender det altså angiveligt med Long Island City i New York og Crystal City i Arlington i Virginia - tæt på den amerikanske hovedstad, Washington D.C.

Amazon planlægger at investere mindst fem milliarder i byggeriet. Selskabet har således betinget sig, at der skal være mulighed for at opføre mindst 2,5 millioner kvadratmeter kontorbygninger over de næste 10-15 år.

I dag har Amazon hovedkvarter i nordamerikanske Seattle, hvor 40.000 medarbejdere har deres daglige gang i selskabets markante domicil i byens centrum, der tæller 33 bygninger med sammenlagt 2,4 millioner kvadratmeter kontorplads.


mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.