Artikel top billede

Frankrig vil finde skattesnydere ved at trawle sociale medier igennem

Grundig gennemgang af sociale medier skal fra 2019 kunne afsløre skattesnydere i Frankrig.

Er man skattesnyder, skal man passe på med at prale for meget på de sociale medier - i hvert fald hvis man bor i Frankrig.

Her igangsætter skattemyndighederne nemlig til næste år et pilotprojekt, hvor skattefolk skal gennemtrawle profiler på sociale medier som Facebook og Instagram.

Det vil ske med de enkelte franskmænds skatteoplysninger liggende fremme på skrivebordet.

Ideen er ret enkel: Skattefolkene vil være på udkig efter billeder, oplysninger eller andet, der virker opsigtsvækkende i forhold til den enkelte franskmænds opgivne indtægter.

Den franske økonomiminister, Gerald Darmanin, siger til det franske tv-program Capital, at det for eksempel kan være tilfældet, hvis der på de sociale billeder er mange billeder af en person i en luksusbil, på dyre rejser eller lignende.

Her vil mistanken kunne rejse sig, hvis skattepapirerne viser, at den pågældende slet ikke har økonomi til den slags luksus-produkter.

“Det kan selvfølgelig være, at din fætter eller din kæreste har lånt den [en luksusbil, red] til dig. Men det kan også være, at det ikke er tilfældet,” siger han til tv-programmet.

Frankrig har netop vedtaget en række stramninger af skatteloven, der skal gøre det muligt at bekæmpe skattesnyd - blandt ved mere grundig og systematisk brug af online-data.

Ligeledes sigter loven efter at tvinge dele-økonomiske platforme som Airbnb og Uber til at oplyse finansielle tal til skattemyndighederne om værter og chaufførers indtægter.

I Storbritannien har man med stor succes anvende samme metode i flere år, nemlig med systemet Connect.

De britiske skattemyndigheder anvender Connect til at indsamle, analysere og lagre store mængder data om briternes økonomi, som så kan sammenlignes på kryds og tværs.
Læs også:

Kontroversielt it-system anvendt til at afsløre hvidvask-skandale i Danske Bank

Facebook-rapport: 61 store firmaer fik særlig adgang til at høste brugerdata

Lytter din telefon hemmeligt med på din samtale? Ny forskning er kommet nærmere et svar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere