Artikel top billede

Frankrig vil finde skattesnydere ved at trawle sociale medier igennem

Grundig gennemgang af sociale medier skal fra 2019 kunne afsløre skattesnydere i Frankrig.

Er man skattesnyder, skal man passe på med at prale for meget på de sociale medier - i hvert fald hvis man bor i Frankrig.

Her igangsætter skattemyndighederne nemlig til næste år et pilotprojekt, hvor skattefolk skal gennemtrawle profiler på sociale medier som Facebook og Instagram.

Det vil ske med de enkelte franskmænds skatteoplysninger liggende fremme på skrivebordet.

Ideen er ret enkel: Skattefolkene vil være på udkig efter billeder, oplysninger eller andet, der virker opsigtsvækkende i forhold til den enkelte franskmænds opgivne indtægter.

Den franske økonomiminister, Gerald Darmanin, siger til det franske tv-program Capital, at det for eksempel kan være tilfældet, hvis der på de sociale billeder er mange billeder af en person i en luksusbil, på dyre rejser eller lignende.

Her vil mistanken kunne rejse sig, hvis skattepapirerne viser, at den pågældende slet ikke har økonomi til den slags luksus-produkter.

“Det kan selvfølgelig være, at din fætter eller din kæreste har lånt den [en luksusbil, red] til dig. Men det kan også være, at det ikke er tilfældet,” siger han til tv-programmet.

Frankrig har netop vedtaget en række stramninger af skatteloven, der skal gøre det muligt at bekæmpe skattesnyd - blandt ved mere grundig og systematisk brug af online-data.

Ligeledes sigter loven efter at tvinge dele-økonomiske platforme som Airbnb og Uber til at oplyse finansielle tal til skattemyndighederne om værter og chaufførers indtægter.

I Storbritannien har man med stor succes anvende samme metode i flere år, nemlig med systemet Connect.

De britiske skattemyndigheder anvender Connect til at indsamle, analysere og lagre store mængder data om briternes økonomi, som så kan sammenlignes på kryds og tværs.
Læs også:

Kontroversielt it-system anvendt til at afsløre hvidvask-skandale i Danske Bank

Facebook-rapport: 61 store firmaer fik særlig adgang til at høste brugerdata

Lytter din telefon hemmeligt med på din samtale? Ny forskning er kommet nærmere et svar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere