Artikel top billede

Mette Sturup. Foto: Finans Danmark.

Banker vil gerne i clouden - men krav om fysisk adgang til datacentre gør det svært

Strikse regler om bankernes fysiske adgang til datacentrene står i vejen for, at bankerne for alvor kan komme i gang med cloud-satsninger.

Skrappe krav om eksempelvis fysisk adgang til datacentre står i vejen for, at de danske banker for alvor komme i gang med cloud-satsninger, mener finanssektorens brancheforening, Finans Danmark, ifølge ITWatch, som har deltaget på en konference om emnet.

Finans Danmark kalder reglerne for ‘analoge.’

De betyder ifølge kontorcehf Mette Sturup, at det er ‘kompliceret’ for bankerne at lægge løsninger ud i clouden.

“Selv de allerstørste banker har svært ved at lægge arm med de store cloud-leverandører. Det, at vi i praksis skal sikre Finanstilsynet fysisk adgang til cloud-leverandørens datacenter, som kan ligge i en container i Stillehavet, er svært. Vi ser i praksis, at de regler, der kræver audit, adgang til datacentre, er skrevet i en analog verden," siger hun ifølge mediet.

Her peger hun på, at bankerne ønsker at anvende standard-løsninger i clouden, da det kan svare sig både økonomisk og efter det, som hun kalder for et 'agilt perspektiv.'

Reglerne siger blandt andet, at bankerne skal have fysisk adgang til de datacentre, som de anvender.

Det kan give problemer med at anvende de store cloud-leverandører, der altså i givet fald skal give bankerne adgang til deres datacentre.

Læs også:

Computerworld mener: Ansvaret for den totale lovløshed om danske persondata kan kun placeres ét sted

Her er kommunerne, der i strid med aftale med staten sender personfølsomme data til udlandet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere