Artikel top billede

Mette Sturup. Foto: Finans Danmark.

Banker vil gerne i clouden - men krav om fysisk adgang til datacentre gør det svært

Strikse regler om bankernes fysiske adgang til datacentrene står i vejen for, at bankerne for alvor kan komme i gang med cloud-satsninger.

Skrappe krav om eksempelvis fysisk adgang til datacentre står i vejen for, at de danske banker for alvor komme i gang med cloud-satsninger, mener finanssektorens brancheforening, Finans Danmark, ifølge ITWatch, som har deltaget på en konference om emnet.

Finans Danmark kalder reglerne for ‘analoge.’

De betyder ifølge kontorcehf Mette Sturup, at det er ‘kompliceret’ for bankerne at lægge løsninger ud i clouden.

“Selv de allerstørste banker har svært ved at lægge arm med de store cloud-leverandører. Det, at vi i praksis skal sikre Finanstilsynet fysisk adgang til cloud-leverandørens datacenter, som kan ligge i en container i Stillehavet, er svært. Vi ser i praksis, at de regler, der kræver audit, adgang til datacentre, er skrevet i en analog verden," siger hun ifølge mediet.

Her peger hun på, at bankerne ønsker at anvende standard-løsninger i clouden, da det kan svare sig både økonomisk og efter det, som hun kalder for et 'agilt perspektiv.'

Reglerne siger blandt andet, at bankerne skal have fysisk adgang til de datacentre, som de anvender.

Det kan give problemer med at anvende de store cloud-leverandører, der altså i givet fald skal give bankerne adgang til deres datacentre.

Læs også:

Computerworld mener: Ansvaret for den totale lovløshed om danske persondata kan kun placeres ét sted

Her er kommunerne, der i strid med aftale med staten sender personfølsomme data til udlandet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere