Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Mobilkunderne vælter ind hos TDC - men selskabet taber tv- og bredbåndskunder

De danske mobilkunder skifter fortsat i stor stil til TDC. Selskabet landede 46.000 mobilkunder i årets tredje kvartal, mens tendensen er omvendt for tv- og bredbåndskunderne.

TDC fortsætter den massive kundetilvækst blandt de danske mobilkunder.

I tredje kvartal landede Danmarks største teleselskab 46.000 mobilkunder, hvilket svarer til en stigning på næsten seks procent i forhold til samme periode i 2017.

Det bringer TDC's samlede antal af mobilkunder op omkring 3,1 millioner.

Det fremgår af TDC's regnskab for tredje kvartal.

Der er stigninger blandt både de private kunder og på virksomhedsfronten.

Dermed ligger TDC stort set på linje på med stigningen af mobilkunder i årets to første kvartaler.

Fra januar til april landede selskabet 46.000 nye kunder, men det blev toppet i de efterfølgende tre måneder med en stigning på 48.000 kunder.

For juli, august og september er tallet så tilbage på 46.000 kunder.

Den fortsatte tilstrøming af kunder til TDC følger tendensen over det seneste år.

Det kan du læse mere om her: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

Indtjening blandt tv-kunder falder

Mens TDC går sejrsgang i forhold til mobilselskabskonkurrenterne hos Telia, Telenor og 3, er fortællingen en anden, når det kommer til tv- og bredbåndkunder.

Selskabet har mistet 40.000 kunder inden for bredbånd, tv og fastnet.

Indtjeningen blandt tv-kunderne er faldet med 5,7 procent siden tredje kvartal 2017

Læs også: YouSee hæver priserne på alle tv-pakker igen

Omsætninger stiger - men indtjening falder

Teleselskabets omsætning steg med 2,3 procent i forhold til samme kvartal 2017 til 3,45 milliarder kroner, mens indtjeningen faldt med 3,6 procent fra 1,78 milliarder kroner til 1,66 milliarder kroner.

Alt i alt udtrykker den afgående topchef, Pernille Erenbjerg, der fra begyndelsen af december overlader tøjlerne til Allison Kirkby, tilfredshed med tallene.

"Vi fastholder en solid, positiv udvikling i vores underliggende forretning, og vi er godt på vej med at eksekvere strategien og nå vores mål for 2018. Jeg er glad for at se vækst i omsætningen, positive pengestrømme og et fortsat stigende antal mobilkunder," lyder det fra hende i en pressemeddelelse.

Læs også: TDC fortsætter med at jorde konkurrenterne i den danske mobilkrig: Så mange nye mobilkunder har selskabet hentet

Milliardsalg nedbringer gælden

Hun hæfter sig desuden ved, at TDC's to datterselskaber, Get og TDC Norge, blev solgt henover sommeren til Telia for 21 milliarder norske kroner, hvilket nedbragte TDC's gæld med 15 milliarder kroner.

De penge skal derudover investeres i fibernet og 5G-net.

Denne handel kan du læse mere om her: Nu er det farvel til hele TDC's norske kæmpeforretning - 900 medarbejdere og en million kunder afhændes til Telia i dag

"Vi har nu afsluttet salget af den norske forretning, og vi vil bruge en betydelig del af provenuet til at nedbringe vores gæld med 15 milliarder kroner og dermed reducere gearingen af TDC. Med støtte fra vores ejere forventer vi at anvende det overskydende provenu til investeringer i fibernet og 5G-net," lyder det videre fra Pernille Erenbjerg.

Læs også: TDC køber 40 procent af dansk cloud-komet for større tocifret millionbeløb
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.