TDC i gang med første bølge af fiberudrulning: 4.000 husstande i disse byer står først i køen til gratis tilslutning

TDC går i gang med første bølge af stor udrulning af fiber. 4.000 husstande i Københavns-området får nu tilbud om gratis tilslutning til TDC’s fibernet.

TDC sætter nu gang i den første bølge af udrulning af fiber til danske virksomheder og husstande.

Det sker dagen efter, at Computerworld kunne løfte sløret for de fremskredne planer i et stort interview med finansdirektør Stig Pastwa, som du kan læse her: Overskuddet fra TDC's norske milliardsalg skal investeres i dansk fibernet: Inden nytår løftes sløret for hvilke byer, der får fibernet

TDC meddeler nu, at ‘dagen i dag’ [onsdag, red] markerer en vigtig milepæl for TDC.’

Den første bølge af udrulning kommer til at dække omkring 4.000 adresser i det storkøbenhavnske, nemlig i Sundbyvester og i Hvidovre.

Disse 4.000 husstande får nu tilbud om at blive koblet gratis på TDC’s fibernet.

Læs også: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

"Efterspørgslen efter højhastighedsbredbånd stiger kraftigt og vil kun blive højere i de kommende år. Vi vil bringe Danmark ind i den digitale fremtid – og nu trækker vi i arbejdstøjet og påbegynder gravearbejdet. Og ved at tilbyde gratis tilslutning til TDC’s fibernet får vi så mange husstande som muligt på fremtidens infrastruktur," lyder det fra koncerndirektør Anrres Pfisterer.

Efter tilslutning kan brugerne frit købe abonnement hos en anden leverandør.

“Du skal købe et abonnement hos en udbyder efter eget valg, hvis du vil bruge din fibertilslutning. Bemærk, at dette kræver yderligere udstyr, og at der kan være oprettelsesomkostninger forbundet med køb af abonnement,” lyder det fra TDC.

TDC blev tidligere på året købt af pensionskasse-konsortiet DK Telekommunikation, som allerede før overtagelsen bedyrede, at det var klar til at investere massivt i blandt andet udrulning af fiber.

Disse investeringer indeholder 'en væsentlig opgradering af både mobil- og bredbåndsdækningen i Danmark,' lød det i foråret fra konsortiet.

Det kan du læse mere om her: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

Det er disse planer, som vi nu ser begynde at udmønte sig.

“Med en tilslutning til TDC’s fibernet er det muligt at opnå bredbåndsforbindelser med hastigheder op til 1000 Mbit/s – og i fremtiden endnu højere hastighed. Den hastighed, der er til rådighed for den enkelte husstand, afhænger dog af tilbuddet fra de tilgængelige bredbåndsudbydere,” meddeler TDC.

Man kan tjekke, om man kan få gratis fibertilslutning fra TDC ved at indtaste sin adresse her.

På billederne herunder kan du se veje og gader, som i første bølge får besøg af TDC's gravehold.

Læs også: TDC køber den fremadstormende bredbånds-rival Hiper med 47.000 kunder
Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.