Artikel top billede

TDC i gang med første bølge af fiberudrulning: 4.000 husstande i disse byer står først i køen til gratis tilslutning

TDC går i gang med første bølge af stor udrulning af fiber. 4.000 husstande i Københavns-området får nu tilbud om gratis tilslutning til TDC’s fibernet.

TDC sætter nu gang i den første bølge af udrulning af fiber til danske virksomheder og husstande.

Det sker dagen efter, at Computerworld kunne løfte sløret for de fremskredne planer i et stort interview med finansdirektør Stig Pastwa, som du kan læse her: Overskuddet fra TDC's norske milliardsalg skal investeres i dansk fibernet: Inden nytår løftes sløret for hvilke byer, der får fibernet

TDC meddeler nu, at ‘dagen i dag’ [onsdag, red] markerer en vigtig milepæl for TDC.’

Den første bølge af udrulning kommer til at dække omkring 4.000 adresser i det storkøbenhavnske, nemlig i Sundbyvester og i Hvidovre.

Disse 4.000 husstande får nu tilbud om at blive koblet gratis på TDC’s fibernet.

Læs også: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

"Efterspørgslen efter højhastighedsbredbånd stiger kraftigt og vil kun blive højere i de kommende år. Vi vil bringe Danmark ind i den digitale fremtid – og nu trækker vi i arbejdstøjet og påbegynder gravearbejdet. Og ved at tilbyde gratis tilslutning til TDC’s fibernet får vi så mange husstande som muligt på fremtidens infrastruktur," lyder det fra koncerndirektør Anrres Pfisterer.

Efter tilslutning kan brugerne frit købe abonnement hos en anden leverandør.

“Du skal købe et abonnement hos en udbyder efter eget valg, hvis du vil bruge din fibertilslutning. Bemærk, at dette kræver yderligere udstyr, og at der kan være oprettelsesomkostninger forbundet med køb af abonnement,” lyder det fra TDC.

TDC blev tidligere på året købt af pensionskasse-konsortiet DK Telekommunikation, som allerede før overtagelsen bedyrede, at det var klar til at investere massivt i blandt andet udrulning af fiber.

Disse investeringer indeholder 'en væsentlig opgradering af både mobil- og bredbåndsdækningen i Danmark,' lød det i foråret fra konsortiet.

Det kan du læse mere om her: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

Det er disse planer, som vi nu ser begynde at udmønte sig.

“Med en tilslutning til TDC’s fibernet er det muligt at opnå bredbåndsforbindelser med hastigheder op til 1000 Mbit/s – og i fremtiden endnu højere hastighed. Den hastighed, der er til rådighed for den enkelte husstand, afhænger dog af tilbuddet fra de tilgængelige bredbåndsudbydere,” meddeler TDC.

Man kan tjekke, om man kan få gratis fibertilslutning fra TDC ved at indtaste sin adresse her.

På billederne herunder kan du se veje og gader, som i første bølge får besøg af TDC's gravehold.

Læs også: TDC køber den fremadstormende bredbånds-rival Hiper med 47.000 kunder