Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

YouTube truer med at afskære EU-borgere fra at se millioner af videoer i copyright-debat

EU’s nye copyrightlov kan få meget alvorlige konsekvenser, lyder det fra YouTube, som opfordrer EU til en lempelig tilgang. "EU's borgere risikerer at blive afskåret fra millioner af videoer," lyder det fra YouTubes topchef.

EU’s nye copyright-lov vil få meget alvorlige konsekvenser for ‘hundredetusindevis af menneskers liv,' hvis det besluttes.

Sådan lyder det fra YouTube, efter der igen er begyndt at blive rummel om EU's nye copyright-direktiv, der indeholder den omstridte artikel 13, som flere eksperter har advaret om vil ødelægge internettet, som vi kender det, for altid.

Det kor istemmer YouTube nu.

Ifølge selskabet vil artikel 13 nemlig få store konsekvenser for udvalget på YouTube, som i dag anvendes i stor stil til at dele musikvideoer, koncertoptagelser og lignende med de udøvende musikere velsignelse.

“Vi har arbejdet hårdt på at sikre, at skabere og kunstere får en fair betaling for deres arbejde,” lyder det fra YouTubes topchef, CEO Susan Wojcicki i et blogindlæg med titlen The Potential Unintended Consequences of Article 13.

YouTube meddeler her, at selskabet i fjor udbetalte 800 millioner euro til indholdsejere i Europa.

“Men denne økonomi trues nu af artikel 13, der betyder, at internet-selskaberne kan holdes direkte ansvarlige for enhver copyright-krænkelse af indhold, som deles på deres platforme,” lyder det fra YouTube.

Selskabet meddeler, at det ‘støtter’ målene i artikel 13, men at EU-parlamentets tilgang er ‘urealistisk i mange tilfælde.’

Det skyldes, at rettigheds-ejerne ofte er uenige om, hvem der egentlig har rettighederne til det forskellige materiale.

“Og hvis rettigheds-ejerne ikke kan blive enige, kan man ikke forvente, at den åbne platform, der er vært for indholdet, kan træffe de rigtige rettigheds-beslutninger,” lyder det fra YouTube.

Selskabet meddeler, at konsekvenserne af artikel 13 rækker langt ud over de økonomiske tab.

“EU’s borgere risikerer at blive afskåret fra videoer, som de alene i sidste måned så mere end 90 milliarder gange. Disse videoer kommer fra hele verden - inklusive mere end 35 millioner EU-kanaler, og inkluderer sprogundervisning og videnskab,” lyder det fra YouTube-topchefen.

Hun afslutter blogindlægget med at skrive, at platforme, der gør en indsats for at hjælpe rettigheds-ejere, ikke bør kunne holdes direkte ansvarlige for hvert eneste stykke indhold på deres platform.

“Vi beder politikerne om at finde en løsning, der beskytter rettigheds-ejerne og [samtidig] lytte til det stigende antal stemmer i EU, som mener, at der er en bedre vej fremad,” skriver hun.

Heftig debat

EU-direktivet blev i sommer stemt ned i dets første form efter en heftig debat og sendt videre til ny behandling.

70 prominente interneteksperter - herunder internettets ‘opfinder,’ Tim Berners-Lee, Vint Cerf, og Wikipedia-stifter Jimmy Wales, skrev under debatten blandt andet et brev, der i skarpe vendinger advarede mod at vedtage direktivet med den pågældende artikel 13.

Brevet har titlen 'Article 13 of the EU copyright directive threatens the internet.’

Her skriver eksperterne, at automatisk filtrering af alt indhold, som brugerne uploader, vil ændre internettet fra være en "åben platform til deling og innovation’ til at været ‘et redskab til automatisk overvågning og kontrol af brugerne."

Det kan du læse mere om her: Bekymrede internet-eksperter: Nyt EU-direktiv vil ændre og ødelægge internettet for altid, hvis det vedtages

Læs også:

Internet-koryfæer i oprør over nyt EU-direktiv - men tag det nu med ro, mener professor: "Mange af de problemer, vi har set med techindustrien, skyldes frie tøjler"

Folkebevægelsen mod EU vil have fjernet omstridt EU-direktiv, der kan ramme internettet: "Vi er nødt til at undgå, at det bliver stemt igennem i dets nuværende form"

Nu mødes internettets frihedskæmpere med EU's bureaukrater for at udkæmpe et episk slag: Her er næste runde i kampen om EU's copyright-direktiv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.