Artikel top billede

Morgen-briefing: Nu kommer 5G - de første byer i Storbritannien er klar / AI skal hjælpe med at beskytte forbrugerne / Blackberry køber it-firma for 9,2 milliarder kroner/ Astralis-bagmænd sælger eports-hold

Nu kommer 5G - de første byer i Storbritannien er klar. AI skal hjælpe med at beskytte forbrugerne. Blackberry køber it-firma for 9,2 milliarder kroner og så sælger Astralis-bagmænd et esports-hold.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen.

Nu kommer 5G - de første byer i Storbritannien er klar

Mange venter i spænding på den næste generation af netværk kaldet 5G.

Men nu er ventetiden snart ovre. I hvert fald gør man i en håndfuld britiske byer klar til at tage imod den nye teknologi. Det drejer sig om London, Edinburgh, Cardiff, Belfast, Birmingham og Manchester.

Det skriver Techadvisor.

Udrulningen af det nye 5G-netværk i det engelske er blevet forsinket, men nu er forventes det, at man i hvert fald i de pågældende byer er klar fra midten af næste år.

Det oplyses, at man allerede nu har ti byer yderligere på blokken, når det kommer til de næste steder, der får 5G.

Læs mere om 5G her: Apples 5G-debut udskudt: Første iPhone med teknologien ombord kommer først i 2020

AI skal hjælpe med at beskytte forbrugerne

Myndighederne skal have bedre kort på hånden, når det kommer til at kunne sikre, at mange de varer, der købes på hjemmesider som Wish.com er sikre nok.

Sådan lyder en af anbefalingerne fra det vækstteam, der er nedsat af regeringen og som i dag giver sine anbefalinger til, hvordan den danske e-handel kan styrkes.

Det skriver Politiken.

Michael Løve er administrerende direktør i Netto International og formand for væksteamet. Han mener, at man med fordel kan bruge eksempelvis kunstig intelligens til at udvælge stikprøver eller tjekke hjemmesider, så man kan undgå at danske forbrugere køber farlige eller ulovlige varer.

"Myndighederne mangler i den grad værktøjer til at overvåge, kontrollere og håndhæve regler over for udenlandske netbutikker, der sælger varer til private danske forbrugere. Derfor har vi lavet forslag til, hvordan det kan gøres," siger han til Politiken.

Læs mere her: Tyskland øremærker 22 milliarder til kunstig intelligens-projekter

Blackberry køber it-firma for 9,2 milliarder kroner

Den legendariske mobiltelefonproducent, Blackberry, fokuserer i dag mere på at producere software, og i den forbindelse har virksomheden været på opkøb.

Det er hverken foregået i stilhed eller har været billigt. Blackberry betaler således 1,4 milliarder dollar svarende til 9,2 milliarder kroner for it-virksomheden Cylance Inc.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Opkøber sker i følge Blackberry selv for at sikre, at man fremadrettet kan tilføje kunstig intelligens til sine nuværende produkter. Det er desuden Blackberrys største opkøb i de seneste syv år.

"Cylances førerposition indenfor kunstig intelligens og it-sikkerhed kommer med det samme til at komplimentere hele vores portefølje," siger John Chen, der er administrerende direktør for Blackberry til Bloomberg.

Læs mere her: BlackBerry: Facebook, Instagram og WhatsApp har kopieret og hugget vores teknologier

Astralis bagmænd sælger hold

Det danske managementselskab med navnet RFRSH sælger et af de e-sportshold, man har i staldet. Det drejer sig om Counter Strike-holdet Heroic.

Det skriver Børsen.

Holdet har tre danskere ombord og i løbet af processen har man hos RFRSH modtaget flere bud på holdet, men det blev Seranades Global, der fik love at tage over.

Avisen er ikke bekendt med, hvor meget et hold som Heroic koster, men holdet ligger i øjeblikket nummer 19 på verdensranglisten, når det kommer til det ikoniske skydespil Counter Strike.

Med salget har virksomheden ikke givet sit helt store guldæg bort. Listen toppes nemlig af danske Astralis, der er eget af selvsamme REFRSH.

Læs mere her: Reportage: 12.000 tændte fans fyldte Royal Arena for at se Astralis spille CS:GO

Chipproducent skuffer

Her midt i regnskabssæsonen er der også dumpet nye tal ind fra chipproducenten Nvidia, og det ser ikke for godt ud.

Det skriver Børsen.

Den amerikanske producent leverer et tredje kvartal, der ikke lever op til til forventingerne til hverken omsætningen eller bundlinjen.

Det virker da heller ikke helt til, at virksomheden selv tror på, at der er gode tider på vej.

Kigger man på virksomhedens egne forventinger til årets sidste måneder, forventer man en omsætning, der er markant lavere end det, som markedet forventer.

Læs mere om Nvidia her: Nvidias RTX 2080 Ti monster-grafikkort til test: Dyrt, overlegent og skabt til fremtidens spil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere