Artikel top billede

Apples 5G-debut udskudt: Første iPhone med teknologien ombord kommer først i 2020

Apples første iPhone med 5G ombord kommer først i 2020, lyder det fra kilder tæt på selskabet.

Apples vej til udrulning af 5G-teknologien til blandt andet iPhones, synes at have mødt nogle forhindringer. Mens producenter som Samsung, LG, Motorola og Huawei forventes at introducere teknologien en gang i det næste år, skal de første 5G-iPhones først forventes en gang i 2020.

Det erfarer FastCompany, som citerer kilder tæt på selskabet.

Forsinkelsen skyldes ifølge mediets kilder at Intel døjer med at levere en modem-komponent med de rette specifikationer. Varmeudledningen og strømforbruget fra det kommende 8161-modem fra Intel menes at være for høje.

Det skyldes, at mange af de første 5G-bånd der vil benyttes befinder sig i millimeter-båndet (mellem 28 og 39 GHz).

Disse frekvensbånd stiller store krav til de indbyggede modems, som risikerer at udlede så meget varme, at det vil kunne mærkes af brugeren. Med den høje varmeudledning følger også et forhøjet strømforbrug og dermed også kortere driftstid.

Se også: Kina overhaler USA på 5G-teknologi

Qualcomm afvises stadig

Apples problemer med Intel-komponenter får dog ikke selskabet til at vende sig mod ærkerivalen Qualcomm. Apple og Qualcomm har været igennem en mangeårig strid om netop modem-patenter.

Qualcomm har ellers allerede nu udviklet deres første 5G-modem, døbt X50. Denne har dog også problemer med at tøjle varmeudviklingen fra 5G-teknologien, lyder det.

Mediet erfarer, at Apple har været i dialog med en tredje udbyder, kinesiske MediaTek. At Apple skulle droppe Intel som partner, betragter kilden dog som en usandsynlig ’plan B’.

Læs også: Her er klodens første 5G-telefon: Vi har taget et smugkig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere