Artikel top billede

Foto: Sen Chang, CC BY 2.0

Efter stort opgør med Larry Ellison: Topchef forlader Oracle og får ny toppost hos Google

Thomas Kurian, der i september brød med Oracle efter 22 år, bliver ny topchef for Google Cloud.

Den 51-årige Thomas Kurian, der gennem 22 år, har bestredet forskellige fremtrædende poster hos Oracle, bliver ny global cloud-boss for Google.

Her erstatter han Diane Greene, der i januar træder tilbage som topchef for Google Cloud.

Hun har været Googles cloud-chef siden december 2015.

Det skriver Business Insider.

Thomas Kurian har i flere år været kendt som Oracle-stifter Larry Ellisons højre hånd og har tidligere været nævnt som Ellisons mulige afløser.

Det kan du læse mere om her: Larry Ellison har netop rundet 70 år - hvem skal afløse ham, når han er væk?

Han har senest fungeret som Oracles globale cloud-boss og øverste chef for produktudvikling frem til september, hvor han sagde op i Oracle efter et større opgør med Larry Ellison.

Læs også: Dansk chef vil ændre Oracles tilgang til kunderne: "Vi har ikke haft problemer med teknologien. Vores problem har været vores image. Vi har ikke altid haft en ydmyg tilgang til tingene"

Uenig med Larry Ellison om Oracles cloud-strategi

Ifølge Bloomberg var uoverenstemmelserne mellem Thomas Kurian og Larry Ellison centreret omkring Oracles fremtidige Cloud-strategi.

Thomas Kurian ønskede angiveligt, at dele af Oracles software skulle være i stand til at blive kørt via skyen fra større udbydere som eksempelvis Amazon Web Services (AWS) eller Microsoft Azure - en strategi som er kendt fra Microsofts topchef Satya Nadella.

Læs også: 74-årige Larry Ellison i sit es i nat: Løfter sløret for ny cloud-satsning som er 'umulig at penetrere' - og giver AWS en omgang tæv

Det fik angiveligt Larry Ellisson, der er kendt som en stærk modstander af Amazon, til at se rødt.

Nu bliver Thomas Kurians primære opgave hos Google at skulle mindske gabet på det globale cloud-marked til Microsoft Azure og AWS.

Det kan du læse mere om her: Se tallene: Så stor en del af det globale it-marked er flyttet til skyen i 2022




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere