Artikel top billede

Foto: Sen Chang, CC BY 2.0

Efter stort opgør med Larry Ellison: Topchef forlader Oracle og får ny toppost hos Google

Thomas Kurian, der i september brød med Oracle efter 22 år, bliver ny topchef for Google Cloud.

Den 51-årige Thomas Kurian, der gennem 22 år, har bestredet forskellige fremtrædende poster hos Oracle, bliver ny global cloud-boss for Google.

Her erstatter han Diane Greene, der i januar træder tilbage som topchef for Google Cloud.

Hun har været Googles cloud-chef siden december 2015.

Det skriver Business Insider.

Thomas Kurian har i flere år været kendt som Oracle-stifter Larry Ellisons højre hånd og har tidligere været nævnt som Ellisons mulige afløser.

Det kan du læse mere om her: Larry Ellison har netop rundet 70 år - hvem skal afløse ham, når han er væk?

Han har senest fungeret som Oracles globale cloud-boss og øverste chef for produktudvikling frem til september, hvor han sagde op i Oracle efter et større opgør med Larry Ellison.

Læs også: Dansk chef vil ændre Oracles tilgang til kunderne: "Vi har ikke haft problemer med teknologien. Vores problem har været vores image. Vi har ikke altid haft en ydmyg tilgang til tingene"

Uenig med Larry Ellison om Oracles cloud-strategi

Ifølge Bloomberg var uoverenstemmelserne mellem Thomas Kurian og Larry Ellison centreret omkring Oracles fremtidige Cloud-strategi.

Thomas Kurian ønskede angiveligt, at dele af Oracles software skulle være i stand til at blive kørt via skyen fra større udbydere som eksempelvis Amazon Web Services (AWS) eller Microsoft Azure - en strategi som er kendt fra Microsofts topchef Satya Nadella.

Læs også: 74-årige Larry Ellison i sit es i nat: Løfter sløret for ny cloud-satsning som er 'umulig at penetrere' - og giver AWS en omgang tæv

Det fik angiveligt Larry Ellisson, der er kendt som en stærk modstander af Amazon, til at se rødt.

Nu bliver Thomas Kurians primære opgave hos Google at skulle mindske gabet på det globale cloud-marked til Microsoft Azure og AWS.

Det kan du læse mere om her: Se tallene: Så stor en del af det globale it-marked er flyttet til skyen i 2022
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere