Foto: Sen Chang, CC BY 2.0

Efter stort opgør med Larry Ellison: Topchef forlader Oracle og får ny toppost hos Google

Thomas Kurian, der i september brød med Oracle efter 22 år, bliver ny topchef for Google Cloud.

Den 51-årige Thomas Kurian, der gennem 22 år, har bestredet forskellige fremtrædende poster hos Oracle, bliver ny global cloud-boss for Google.

Her erstatter han Diane Greene, der i januar træder tilbage som topchef for Google Cloud.

Hun har været Googles cloud-chef siden december 2015.

Det skriver Business Insider.

Thomas Kurian har i flere år været kendt som Oracle-stifter Larry Ellisons højre hånd og har tidligere været nævnt som Ellisons mulige afløser.

Det kan du læse mere om her: Larry Ellison har netop rundet 70 år - hvem skal afløse ham, når han er væk?

Han har senest fungeret som Oracles globale cloud-boss og øverste chef for produktudvikling frem til september, hvor han sagde op i Oracle efter et større opgør med Larry Ellison.

Læs også: Dansk chef vil ændre Oracles tilgang til kunderne: "Vi har ikke haft problemer med teknologien. Vores problem har været vores image. Vi har ikke altid haft en ydmyg tilgang til tingene"

Uenig med Larry Ellison om Oracles cloud-strategi
Ifølge Bloomberg var uoverenstemmelserne mellem Thomas Kurian og Larry Ellison centreret omkring Oracles fremtidige Cloud-strategi.

Thomas Kurian ønskede angiveligt, at dele af Oracles software skulle være i stand til at blive kørt via skyen fra større udbydere som eksempelvis Amazon Web Services (AWS) eller Microsoft Azure - en strategi som er kendt fra Microsofts topchef Satya Nadella.

Læs også: 74-årige Larry Ellison i sit es i nat: Løfter sløret for ny cloud-satsning som er 'umulig at penetrere' - og giver AWS en omgang tæv

Det fik angiveligt Larry Ellisson, der er kendt som en stærk modstander af Amazon, til at se rødt.

Nu bliver Thomas Kurians primære opgave hos Google at skulle mindske gabet på det globale cloud-marked til Microsoft Azure og AWS.

Det kan du læse mere om her: Se tallene: Så stor en del af det globale it-marked er flyttet til skyen i 2022


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Premium
Knald eller fald? Det kommer Googles Huawei-forbud til at betyde for din smartphone
Eksisterende og kommende ejere af Huawei telefoner kan se frem til en del usikkerhed omkring Android- og Google-økosystemet på deres smartphones.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Lav din egen robot på få minutter med Fable
Tilbage i 2011 startede Shape Robotics udviklingen af Fable, et robotsystem bygget enkelt op på moduler. Det gør at studerende kan bygge deres egen robot på få minutter ved brug af interaktive blokke eller Python API. I denne video fortæller Moises Pacheco, CTO i Shape Robotics om processen med at skabe en intuitiv app sammen med Ciklum, og et partnerskab med Microsoft.