Foto: Sen Chang, CC BY 2.0

Efter stort opgør med Larry Ellison: Topchef forlader Oracle og får ny toppost hos Google

Thomas Kurian, der i september brød med Oracle efter 22 år, bliver ny topchef for Google Cloud.

Den 51-årige Thomas Kurian, der gennem 22 år, har bestredet forskellige fremtrædende poster hos Oracle, bliver ny global cloud-boss for Google.

Her erstatter han Diane Greene, der i januar træder tilbage som topchef for Google Cloud.

Hun har været Googles cloud-chef siden december 2015.

Det skriver Business Insider.

Thomas Kurian har i flere år været kendt som Oracle-stifter Larry Ellisons højre hånd og har tidligere været nævnt som Ellisons mulige afløser.

Det kan du læse mere om her: Larry Ellison har netop rundet 70 år - hvem skal afløse ham, når han er væk?

Han har senest fungeret som Oracles globale cloud-boss og øverste chef for produktudvikling frem til september, hvor han sagde op i Oracle efter et større opgør med Larry Ellison.

Læs også: Dansk chef vil ændre Oracles tilgang til kunderne: "Vi har ikke haft problemer med teknologien. Vores problem har været vores image. Vi har ikke altid haft en ydmyg tilgang til tingene"

Uenig med Larry Ellison om Oracles cloud-strategi
Ifølge Bloomberg var uoverenstemmelserne mellem Thomas Kurian og Larry Ellison centreret omkring Oracles fremtidige Cloud-strategi.

Thomas Kurian ønskede angiveligt, at dele af Oracles software skulle være i stand til at blive kørt via skyen fra større udbydere som eksempelvis Amazon Web Services (AWS) eller Microsoft Azure - en strategi som er kendt fra Microsofts topchef Satya Nadella.

Læs også: 74-årige Larry Ellison i sit es i nat: Løfter sløret for ny cloud-satsning som er 'umulig at penetrere' - og giver AWS en omgang tæv

Det fik angiveligt Larry Ellisson, der er kendt som en stærk modstander af Amazon, til at se rødt.

Nu bliver Thomas Kurians primære opgave hos Google at skulle mindske gabet på det globale cloud-marked til Microsoft Azure og AWS.

Det kan du læse mere om her: Se tallene: Så stor en del af det globale it-marked er flyttet til skyen i 2022


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Sådan ser det intelligente drømmekontor ud: Her kæmper 240 mennesker om 150 siddepladser - og de elsker det
I Polys kontor er det lykkedes at klemme 240 ansatte i et kontor med 150 siddepladser. Aligevel er medarbejdertilfredsheden er i den absolutte superliga.
Computerworld
Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30
Seneste lækkede detaljer om Huaweis næste toptelefon, Huawei P30, lader ikke meget tilbage til fantasien.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Vil du snydes når du skal vælge printløsning?
Svaret er forhåbentlig/naturligvis nej, men sandheden er at det er et reelt problem for mange virksomheder. I langt de fleste tilfælde skrives der under på kontrakter, der binder virksomheder til unødigt kostbare og langvarige leasing og lejeforløb, og underskriften er desværre bindende. Derfor – der er mange penge at spare ved at få den rigtige rådgivning og sætte sig ind i aftalerne, og vi har samlet 5 gode råd i dette whitepaper.