Artikel top billede

Endnu et datacenter på vej til Esbjerg - nordmænd vil bygge teknologi-neutralt datacenter på fem hektar grund

Norsk datacenter-firma følger i kølvandet på Facebook åbner nyt stort datacenter i Esbjerg.

Det norske datacenter-firma Bulk Infrastructure er på vej med nyt datacenter i Esbjerg, skriver Jyske Vestkysten.

Det sker efter, at Facebook tidligere har meddelt, at det er på vej med et stort datacenter i Esbjerg-området, der ligeledes er landingssted for flere af de store søkabler fra Nordsøen og Atlanten.

Det kan du læse mere om her: Efter lang tids hemmelighedskræmmeri: Det er Facebook, der bygger kæmpe-datacenter i Esbjerg

Datacenteret skal opføres på en grund på fem hektar i Kjersing lige nord for Esbjerg.

De meddeler, at de her vil opføre et såkaldt ‘carrier neutral colocation data center’ og betegner Esbjerg som et knudepunkt i dataforbindelser for Danmark og Norden.

Det skyldes ikke mindst, at de store søkabler med forbindelse til udlandet går i land i Esbjerg, herunder de helt store af slagsen, det trans-atlantiske Havfrue-kabel samt Nordsø-kablet Skagerrak 4.

Det kan du læse mere om her: Så sårbart er det: Google og Facebooks nye Havfrue-søkabel til Danmark er tyndere end en dåsesodavand

For Bulk Infrastructure, der er specialiseret i ‘neutral data,’ gør det Esbjerg til det perfekte sted at placere sig

Bulk ejer i dag omkring 10.000 kilometer fiber i Norden og står bag det store N01-datacenter i Vennesla i det sydlige Norge samt carrier-hotellet Oslo Onternet Exchange i Oslo.

Selskabet sigter efter at anlægge et søkabel fra Esbjerg og ud i Nordsøen med forbindelse til Esbjerg Gateway i slutningen af 2019.

I Esbjerg er der i sagens natur begejstring over nyheden.

“Dette viser kun, at vores strategi har virket, og at Esbjerg fortsat vil vokse som en ny gateway mod Hyperscale datacentre, der nu etableres i Jylland,” lyder det fra Karsten Rieder, direktør i Esbjerg Erhvervsudvikling i Jyske Vestkysten.

Til Ugeavisen Esbjerg siger byens borgmester, Jesper Frost Rasmussen, at perspektiverne er 'kæmpestore.'

"Det er en fantastisk nyhed. Det er altid positivt, når en virksomhed slår sig ned i Esbjerg, men perspektiverne med Bulk er kæmpe store. Jeg både tror og håber, at vi får skabt en klynge af datavirksomheder, når Havfruekablet lander, og et neutralt datacenter, som det Bulk nu vil bygge i Esbjerg, er simpelthen den nøgle, vi skal bruge for at få snebolden til at rulle. Og så er det jo et klart statement, at Bulk reserverer 50.000 kvadratmeter til deres datacenter. De ser ganske enkelt Esbjerg som en nøgleposition for fremtidens data-infrastruktur," siger han til avisen.

Også det norske datacenter-firma Digiplex er på vej med datacentre i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Digiplex skal bygge flere datacentre i Danmark: Disse områder kigger selskabet på

Nyheden kommer samtidig med, at Google meddeler, at selskabet vil i gang med at opføre datacenter på den grund uden for Fredericia, som selskabet har ejet i nogle år.

Det kan du læse mere om her: Google bygger datacenter til 4,5 milliarder kroner i Fredericia: Massevis af job på vej - se billeder her

Det betyder, at Apple nu bygger datacentre i Viborg og Aabenraa, Facebook bygger i Odense og Esbjerg, mens Google bygger i Fredericia - og har købt en grund i Aabenraa.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere