Artikel top billede

Endnu et datacenter på vej til Esbjerg - nordmænd vil bygge teknologi-neutralt datacenter på fem hektar grund

Norsk datacenter-firma følger i kølvandet på Facebook åbner nyt stort datacenter i Esbjerg.

Det norske datacenter-firma Bulk Infrastructure er på vej med nyt datacenter i Esbjerg, skriver Jyske Vestkysten.

Det sker efter, at Facebook tidligere har meddelt, at det er på vej med et stort datacenter i Esbjerg-området, der ligeledes er landingssted for flere af de store søkabler fra Nordsøen og Atlanten.

Det kan du læse mere om her: Efter lang tids hemmelighedskræmmeri: Det er Facebook, der bygger kæmpe-datacenter i Esbjerg

Datacenteret skal opføres på en grund på fem hektar i Kjersing lige nord for Esbjerg.

De meddeler, at de her vil opføre et såkaldt ‘carrier neutral colocation data center’ og betegner Esbjerg som et knudepunkt i dataforbindelser for Danmark og Norden.

Det skyldes ikke mindst, at de store søkabler med forbindelse til udlandet går i land i Esbjerg, herunder de helt store af slagsen, det trans-atlantiske Havfrue-kabel samt Nordsø-kablet Skagerrak 4.

Det kan du læse mere om her: Så sårbart er det: Google og Facebooks nye Havfrue-søkabel til Danmark er tyndere end en dåsesodavand

For Bulk Infrastructure, der er specialiseret i ‘neutral data,’ gør det Esbjerg til det perfekte sted at placere sig

Bulk ejer i dag omkring 10.000 kilometer fiber i Norden og står bag det store N01-datacenter i Vennesla i det sydlige Norge samt carrier-hotellet Oslo Onternet Exchange i Oslo.

Selskabet sigter efter at anlægge et søkabel fra Esbjerg og ud i Nordsøen med forbindelse til Esbjerg Gateway i slutningen af 2019.

I Esbjerg er der i sagens natur begejstring over nyheden.

“Dette viser kun, at vores strategi har virket, og at Esbjerg fortsat vil vokse som en ny gateway mod Hyperscale datacentre, der nu etableres i Jylland,” lyder det fra Karsten Rieder, direktør i Esbjerg Erhvervsudvikling i Jyske Vestkysten.

Til Ugeavisen Esbjerg siger byens borgmester, Jesper Frost Rasmussen, at perspektiverne er 'kæmpestore.'

"Det er en fantastisk nyhed. Det er altid positivt, når en virksomhed slår sig ned i Esbjerg, men perspektiverne med Bulk er kæmpe store. Jeg både tror og håber, at vi får skabt en klynge af datavirksomheder, når Havfruekablet lander, og et neutralt datacenter, som det Bulk nu vil bygge i Esbjerg, er simpelthen den nøgle, vi skal bruge for at få snebolden til at rulle. Og så er det jo et klart statement, at Bulk reserverer 50.000 kvadratmeter til deres datacenter. De ser ganske enkelt Esbjerg som en nøgleposition for fremtidens data-infrastruktur," siger han til avisen.

Også det norske datacenter-firma Digiplex er på vej med datacentre i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Digiplex skal bygge flere datacentre i Danmark: Disse områder kigger selskabet på

Nyheden kommer samtidig med, at Google meddeler, at selskabet vil i gang med at opføre datacenter på den grund uden for Fredericia, som selskabet har ejet i nogle år.

Det kan du læse mere om her: Google bygger datacenter til 4,5 milliarder kroner i Fredericia: Massevis af job på vej - se billeder her

Det betyder, at Apple nu bygger datacentre i Viborg og Aabenraa, Facebook bygger i Odense og Esbjerg, mens Google bygger i Fredericia - og har købt en grund i Aabenraa.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere