Artikel top billede

Foto: Interxion.

Efter lang tids hemmelighedskræmmeri: Det er Facebook, der bygger kæmpe-datacenter i Esbjerg

Det er den amerikanske tech-gigant Facebook, der står bag opførelsen af et gigantisk datacenter ved Esbjerg.

Det er Facebook, der står bag det gigantiske datacenter, som i øjeblikket er ved at blive opført ved Esbjerg.

Det skriver JydskeVestkysten.

Der har længe været mystisk om, hvilken virksomhed der stod bag de mystiske planer, der også går under kodenavnet Project Ember.

Men materiale på en sag, som Esbjerg Byråd skal behandle mandag 8. oktober, viser ifølge JydskeVestkysten, at det er selskabet Notita Networks ApS, som står bag datacenter-planerne ved Esbjerg.

Notitia Networks ApS er registreret med adresse på Tuborg Boulevard i Hellerup, men bag selskabet gemmer sig Facebook International Operations Limited i Dublin.

Facebook er allerede ved at opføre et datacenter ved Odense, og datacenteret ved Esbjerg bliver således selskabets datacenter nummer to i Danmark.

250.000 kvadratmeter
En miljøvurdering har tidligere vist, at Esbjerg Kommune har afsat et 250 hektar stort område mellem Esbjerg og landsbyen Andrup til opførelsen af et datacenter på op til 250.000 kvadratmeter.

De 200.000 kvadratmeter er afsat til datahaller, mens de resterende 50.000 kvadratmeter ifølge miljøvurderingen skal rumme administrations-, logistik- og servicebygninger, nødstrømsanlæg samt en eller flere højspændingsstationer

Til sammenligning ventes det, at Apples datacenter i Viborg ligeledes vil få en størrelse på 250.000 kvadratmeter, når det er fuldt udbygget, mens Facebooks datacenter i Odense vil få en størrelse på 184.000 kvadratmeter, når det står fuldt udbygget.

Læs også:

Se kortet: Her bliver Danmarks næste mega-datacenter placeret

Hundredvis af utilfredse borgere mødte op til datacenter-møde i Esbjerg: ”Det er kolossalt vigtigt at sende et signal og holde et lokalt pres på kommunen"

Borgere raser over konsekvenser af nyt Esbjerg-datacenter: Vil kæmpe imod med næb og klør




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere