Artikel top billede

Amazon på vej med stor ny tv-satsning: Vil købe 22 sports-kanaler

Amazon er klar til at satse stort milliard-beløb på sports-streaming. I sommer opkøbte den amerikanske gigant tv-rettighederne til den engelske Premier League, og nu kan Amazon være på vej til at opkøbe en række amerikanske sportskanaler.

Amazon byder nu på 22 amerikanske tv-kanaler, der udelukkende sender sport.

Det skriver den amerikanske tv-station CNBC.

Der er ifølge CNBC tale om 22 kanaler, som Disney i dag ejer. Amazon ønsker ifølge CNBC også at overtage tv-stationen Yes Network, der er en tv-kanal i New York, som udelukkende dækker de lokale sportshold New York Yankees, New York Nets og New York City FC.

Det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg vurderer, at handlen samlet set vil løbe op i 20 milliarder dollar, hvilket med den aktuelle dollar-kurs svarer til 130 milliarder kroner.

Læs også: Britisk mediemogul skal finde 217 milliarder inden fredag i vanvittig handelskabale mellem internationale mediegiganter: Få overblikket over hvem, der køber hvem

Kanaler var del af gigant-handel

De 22 kanaler indgik oprindeligt i handlen, da Disney tidligere på året købt tv- og underholdningsimperiet Twenty-First Century Fox for 71 milliarder dollar eller knap 465 milliarder danske kroner.

Men nu har Amazon tilsyneladende kastet sin kærlighed over tv-kanalerne, som led i en større satsning på sport.

Læs også: Danskere betaler næsten 80 procent mere for Amazons streamingtjeneste end briterne: Se hele prisundersøgelsen her

For meget tyder på, at Amazon ser et potentiale i at supplere de mere traditionelle streaming-tilbud med live-sport.

Allerede i sommer opkøbte Amazon således også rettighederne til engelsk Premier League-fodbold.

Adgang til Premier Leauge uden merpris

Premier Leaugue-rettighederne kommer i 2019 til at indgå i Amazons eksisterende Prime Video-pakke, hvor brugerne også har adgang til musik og film.

Da Amazon opkøbte rettighderne blev det oplyst, at brugerne ikke skulle betale ekstra for at få adgang til fodboldkampene.

"Vi kigger hele tiden på at tilføje mere værdi til Prime. Premier League er den mest sete sportsliga i verden," lød det i sommer fra Jay Marine, vice president for Amazon Prime Video i Europa.

Læs også:
Amazon kaster sig ud i usædvanlig satsning: Køber rettighederne til Premier League

Kæmpe tv-handel på plads: Internationalt medieselskab sælges for 250 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere