Artikel top billede

Amazon på vej med stor ny tv-satsning: Vil købe 22 sports-kanaler

Amazon er klar til at satse stort milliard-beløb på sports-streaming. I sommer opkøbte den amerikanske gigant tv-rettighederne til den engelske Premier League, og nu kan Amazon være på vej til at opkøbe en række amerikanske sportskanaler.

Amazon byder nu på 22 amerikanske tv-kanaler, der udelukkende sender sport.

Det skriver den amerikanske tv-station CNBC.

Der er ifølge CNBC tale om 22 kanaler, som Disney i dag ejer. Amazon ønsker ifølge CNBC også at overtage tv-stationen Yes Network, der er en tv-kanal i New York, som udelukkende dækker de lokale sportshold New York Yankees, New York Nets og New York City FC.

Det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg vurderer, at handlen samlet set vil løbe op i 20 milliarder dollar, hvilket med den aktuelle dollar-kurs svarer til 130 milliarder kroner.

Læs også: Britisk mediemogul skal finde 217 milliarder inden fredag i vanvittig handelskabale mellem internationale mediegiganter: Få overblikket over hvem, der køber hvem

Kanaler var del af gigant-handel

De 22 kanaler indgik oprindeligt i handlen, da Disney tidligere på året købt tv- og underholdningsimperiet Twenty-First Century Fox for 71 milliarder dollar eller knap 465 milliarder danske kroner.

Men nu har Amazon tilsyneladende kastet sin kærlighed over tv-kanalerne, som led i en større satsning på sport.

Læs også: Danskere betaler næsten 80 procent mere for Amazons streamingtjeneste end briterne: Se hele prisundersøgelsen her

For meget tyder på, at Amazon ser et potentiale i at supplere de mere traditionelle streaming-tilbud med live-sport.

Allerede i sommer opkøbte Amazon således også rettighederne til engelsk Premier League-fodbold.

Adgang til Premier Leauge uden merpris

Premier Leaugue-rettighederne kommer i 2019 til at indgå i Amazons eksisterende Prime Video-pakke, hvor brugerne også har adgang til musik og film.

Da Amazon opkøbte rettighderne blev det oplyst, at brugerne ikke skulle betale ekstra for at få adgang til fodboldkampene.

"Vi kigger hele tiden på at tilføje mere værdi til Prime. Premier League er den mest sete sportsliga i verden," lød det i sommer fra Jay Marine, vice president for Amazon Prime Video i Europa.

Læs også:
Amazon kaster sig ud i usædvanlig satsning: Køber rettighederne til Premier League

Kæmpe tv-handel på plads: Internationalt medieselskab sælges for 250 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere