Artikel top billede

Den danske iværksættersucces Endomondo lukker ned i Danmark: 30 mister jobbet

Løbe-appen Endomondo, der aldrig har leveret et overskud forsvinder nu fra Danmark. Selskabets amerikanske ejer flytter aktiviteterne til USA. Det koster omkring 30 medarbejdere i Danmark jobbet.

Ti år efter Mette Lykke, Christian Birk og Jakob Jønck stiftede den kendte dansk løbe-app Endomondo lukker og slukker virksomheden nu i Danmark.

Efter at have fået omkring 20 millioner brugere i appens første syv leveår købte den amerikanske sportsgigant Under Armour virksomheden for 575 millioner kroner i 2015.

Og det er Under Armour, der har taget beslutningen om at rykke virksomheden til USA for at opnå større grad af effektiviseringer.

Det skriver Finans.

"Da vi fortsætter vores transformation til at blive et stærkere operationelt firma, har vi besluttet at lukke vores Under Armour Copenhagen kontor," lyder en del af forklaringen fra Under Armour til avisen.

Nedlukningen af kontoret i København betyder, at selskabets direktion og omkring 30 medarbejdere mister jobbet.

Har aldrig leveret overskud

Siden 2015, hvor Under Armour købte Endomondo, har det amerikanske selskabet formået at øge antallet af løbe-appens brugere med 15 millioner til omkring 35 millioner, men Endomondo har ikke formået at lave overskud efter salget.

Endomondo kom ud af seneste regnskabsår med et underskud på 905.000 kroner og en negativ egenkapital på 320.000 kroner.

Underskuddet på knap en million kroner efter skat er langt mindre end året før. I 2016 landede Endomondo nemlig et underskud efter skat på 7,5 millioner kroner.

Allerede i 2017 måtte virksomheden fyre omkring 14 medarbejdere, hvilket svarede til omkring hver tredje medarbejder for at skære ned på omkostningerne.

Læs også: Endomondo overtræder bogføringsloven - har tabt en million kroner og hele egenkapitalen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere