Artikel top billede

Den danske iværksættersucces Endomondo lukker ned i Danmark: 30 mister jobbet

Løbe-appen Endomondo, der aldrig har leveret et overskud forsvinder nu fra Danmark. Selskabets amerikanske ejer flytter aktiviteterne til USA. Det koster omkring 30 medarbejdere i Danmark jobbet.

Ti år efter Mette Lykke, Christian Birk og Jakob Jønck stiftede den kendte dansk løbe-app Endomondo lukker og slukker virksomheden nu i Danmark.

Efter at have fået omkring 20 millioner brugere i appens første syv leveår købte den amerikanske sportsgigant Under Armour virksomheden for 575 millioner kroner i 2015.

Og det er Under Armour, der har taget beslutningen om at rykke virksomheden til USA for at opnå større grad af effektiviseringer.

Det skriver Finans.

"Da vi fortsætter vores transformation til at blive et stærkere operationelt firma, har vi besluttet at lukke vores Under Armour Copenhagen kontor," lyder en del af forklaringen fra Under Armour til avisen.

Nedlukningen af kontoret i København betyder, at selskabets direktion og omkring 30 medarbejdere mister jobbet.

Har aldrig leveret overskud

Siden 2015, hvor Under Armour købte Endomondo, har det amerikanske selskabet formået at øge antallet af løbe-appens brugere med 15 millioner til omkring 35 millioner, men Endomondo har ikke formået at lave overskud efter salget.

Endomondo kom ud af seneste regnskabsår med et underskud på 905.000 kroner og en negativ egenkapital på 320.000 kroner.

Underskuddet på knap en million kroner efter skat er langt mindre end året før. I 2016 landede Endomondo nemlig et underskud efter skat på 7,5 millioner kroner.

Allerede i 2017 måtte virksomheden fyre omkring 14 medarbejdere, hvilket svarede til omkring hver tredje medarbejder for at skære ned på omkostningerne.

Læs også: Endomondo overtræder bogføringsloven - har tabt en million kroner og hele egenkapitalen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.