Artikel top billede

USA advarer andre lande mod at bruge Huawei-produkter

Hold jer fra Hauweis produkter af cybersikkerhedsmæssige-årsager. Sådan lyder advarslen fra repræsentanter for den amerikanske regering til sine allierede ifølge avisen Wall Street Journal.

Den amerikanske regering forsøger at overbevise sine udenlandske allierede om ikke at bruge produkter fra den kinesiske elektronikproducent Huawei.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge den amerikanske avis har oficielle enbedsmænd fra den amerikanske regering forsøgt at overbevise sine allierede i Tyskland, Japan og Italien om ikke at bruge nogle telekommunikations-produkter fra den kinesiske producent.

Læs også: Huawei ramt af nye spionanklager: Kinesiske spioner hackede netværk med hjælp fra Huawei

Huawei udgør nemlig en potentiel cybersikkerhedsrisiko, lyder det fra USA ifølge den avisen.

Den kinesiske producent er ofte under beskyldning for at spionere på sine brugere for den kinesiske regering.

Den fremgår dog ikke, om det er en advarsel, som de tyske eller italienske myndigheder kommer til at rette sig efter.

Læs også: Huawei igen ramt af spionage-rygter: Snager selskabet i dine data - har vi noget at frygte?

Det er ikke mere end tre uger siden, Huawei sidst var i søgelyset for cyberspionage. Den gang var det Huaweis medarbejdere, der blev beskyldt for at levere adgangskoder og netværksdetaljer om fremmede netværk til den kinesiske efterretningstjeneste.

TDC får leveret 4G af netop Huawei

Det er dog en advarsel, som ville kræve væsentlige ændringer, hvis Danmark skal efterleve.

I 2013 indgik TDC en aftale med Huawei på fire milliarder kroner om at drive og levere udstyr til TDC’s mobilnet.

Læs også: Dansk Huawei-chef efter nye spion-beskyldninger i USA: “Vi nyder fuld tillid fra vores danske kunder og samarbejdspartnere"

Det blev dog kraftigt afvist af Center for Cybersikkerhed. Faktisk mente man, at cybersikkerheden er blevet højnet af aftalen med Huawei.

Det er Center for Cybersikkerheds vurdering, at aftalerne med TDC og Huawei har bidraget væsentligt til at højne informationssikkerheden, og ført til, at der i dag er et tilstrækkeligt højt sikkerhedsniveau hos TDC.

Center for Cybersikkerhed vurderer, at de indgåede aftaler bliver efterlevet, og der er fortsat en løbende dialog mellem centeret, TDC og Huawei om sikring af informationssikkerheden,” sagde Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed, dengang i en pressemeddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere