Artikel top billede

USA advarer andre lande mod at bruge Huawei-produkter

Hold jer fra Hauweis produkter af cybersikkerhedsmæssige-årsager. Sådan lyder advarslen fra repræsentanter for den amerikanske regering til sine allierede ifølge avisen Wall Street Journal.

Den amerikanske regering forsøger at overbevise sine udenlandske allierede om ikke at bruge produkter fra den kinesiske elektronikproducent Huawei.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge den amerikanske avis har oficielle enbedsmænd fra den amerikanske regering forsøgt at overbevise sine allierede i Tyskland, Japan og Italien om ikke at bruge nogle telekommunikations-produkter fra den kinesiske producent.

Læs også: Huawei ramt af nye spionanklager: Kinesiske spioner hackede netværk med hjælp fra Huawei

Huawei udgør nemlig en potentiel cybersikkerhedsrisiko, lyder det fra USA ifølge den avisen.

Den kinesiske producent er ofte under beskyldning for at spionere på sine brugere for den kinesiske regering.

Den fremgår dog ikke, om det er en advarsel, som de tyske eller italienske myndigheder kommer til at rette sig efter.

Læs også: Huawei igen ramt af spionage-rygter: Snager selskabet i dine data - har vi noget at frygte?

Det er ikke mere end tre uger siden, Huawei sidst var i søgelyset for cyberspionage. Den gang var det Huaweis medarbejdere, der blev beskyldt for at levere adgangskoder og netværksdetaljer om fremmede netværk til den kinesiske efterretningstjeneste.

TDC får leveret 4G af netop Huawei

Det er dog en advarsel, som ville kræve væsentlige ændringer, hvis Danmark skal efterleve.

I 2013 indgik TDC en aftale med Huawei på fire milliarder kroner om at drive og levere udstyr til TDC’s mobilnet.

Læs også: Dansk Huawei-chef efter nye spion-beskyldninger i USA: “Vi nyder fuld tillid fra vores danske kunder og samarbejdspartnere"

Det blev dog kraftigt afvist af Center for Cybersikkerhed. Faktisk mente man, at cybersikkerheden er blevet højnet af aftalen med Huawei.

Det er Center for Cybersikkerheds vurdering, at aftalerne med TDC og Huawei har bidraget væsentligt til at højne informationssikkerheden, og ført til, at der i dag er et tilstrækkeligt højt sikkerhedsniveau hos TDC.

Center for Cybersikkerhed vurderer, at de indgåede aftaler bliver efterlevet, og der er fortsat en løbende dialog mellem centeret, TDC og Huawei om sikring af informationssikkerheden,” sagde Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed, dengang i en pressemeddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere