Artikel top billede

USA advarer andre lande mod at bruge Huawei-produkter

Hold jer fra Hauweis produkter af cybersikkerhedsmæssige-årsager. Sådan lyder advarslen fra repræsentanter for den amerikanske regering til sine allierede ifølge avisen Wall Street Journal.

Den amerikanske regering forsøger at overbevise sine udenlandske allierede om ikke at bruge produkter fra den kinesiske elektronikproducent Huawei.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge den amerikanske avis har oficielle enbedsmænd fra den amerikanske regering forsøgt at overbevise sine allierede i Tyskland, Japan og Italien om ikke at bruge nogle telekommunikations-produkter fra den kinesiske producent.

Læs også: Huawei ramt af nye spionanklager: Kinesiske spioner hackede netværk med hjælp fra Huawei

Huawei udgør nemlig en potentiel cybersikkerhedsrisiko, lyder det fra USA ifølge den avisen.

Den kinesiske producent er ofte under beskyldning for at spionere på sine brugere for den kinesiske regering.

Den fremgår dog ikke, om det er en advarsel, som de tyske eller italienske myndigheder kommer til at rette sig efter.

Læs også: Huawei igen ramt af spionage-rygter: Snager selskabet i dine data - har vi noget at frygte?

Det er ikke mere end tre uger siden, Huawei sidst var i søgelyset for cyberspionage. Den gang var det Huaweis medarbejdere, der blev beskyldt for at levere adgangskoder og netværksdetaljer om fremmede netværk til den kinesiske efterretningstjeneste.

TDC får leveret 4G af netop Huawei

Det er dog en advarsel, som ville kræve væsentlige ændringer, hvis Danmark skal efterleve.

I 2013 indgik TDC en aftale med Huawei på fire milliarder kroner om at drive og levere udstyr til TDC’s mobilnet.

Læs også: Dansk Huawei-chef efter nye spion-beskyldninger i USA: “Vi nyder fuld tillid fra vores danske kunder og samarbejdspartnere"

Det blev dog kraftigt afvist af Center for Cybersikkerhed. Faktisk mente man, at cybersikkerheden er blevet højnet af aftalen med Huawei.

Det er Center for Cybersikkerheds vurdering, at aftalerne med TDC og Huawei har bidraget væsentligt til at højne informationssikkerheden, og ført til, at der i dag er et tilstrækkeligt højt sikkerhedsniveau hos TDC.

Center for Cybersikkerhed vurderer, at de indgåede aftaler bliver efterlevet, og der er fortsat en løbende dialog mellem centeret, TDC og Huawei om sikring af informationssikkerheden,” sagde Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed, dengang i en pressemeddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere