Artikel top billede

Danmarks største internetboghandel solgt for 190 millioner

Den danske internetboghandel Saxo.com skifter ejer. JP/Politikens Hus har sikret sig fuldt ejerskab over selskabet i en handel, der værdiansætter Saxo.com til 190 millioner kroner.

Danmarks største private mediehus JP/Politikens Hus, der blandt står bag Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten, har købt de resterende 70 procent af Danmarks største online boghandel, Saxo.com.

JP/Politikens Hus ejede i forvejen 30 procent af Saxo.com, men har nu købt Saxo.com-stifter Jørgen Balle Olesens ejerandel på 63 procent samt medejer Kim Holmgaards ejerpost på 7 procent.

Handlen værdiansætter internetplatformen til 190 millioner kroner.

Det oplyser mediehuset i en pressemeddelelse.

"I JP/Politikens Hus lever og ånder vi for at udgive indhold, der kan oplyse og underholde. Netop det er Saxo.com indbegrebet af. Vi glæder os til at videreudvikle Saxos stærke position også inden for nye, digitale områder. Det er f.eks. spændende at se den kraftige vækst, vi i øjeblikket oplever i streamingtjenesten Saxo Premium, hvor lydbøger driver forbruget af litteratur," lyder det fra Dorthe Bjerregaard-Knudsen, koncerndirektør i JP/Politikens Hus.

Hun bliver nu bestyrelsesformand for Saxo.com.

Læs også: Saxo.com går til kamp mod Amazon

Saxo.com forbliver uafhængig

JP/Politikens Hus gør det klart, at Saxo.com fortsætter som en selvstændig virksomhed, der bliver adskilt fra koncernens øvrige bogaktiviteter.

Jørgen Balle Olesen, der også er administrerende direktør for Saxo.com, fortsætter i rollen som chef for onlineboghandlen i en overgangsperiode.

Han startede virksomheden i en kælder på Østerbro, men har i dag 50 ansatte, betjener en halv millioner kunder og omsætter for mere end 300 millioner kroner.

"Jeg overdrager nøglerne til JP/Politikens Hus med en blanding af stolthed og vemod. Heldigvis er JP/Politikens Hus den helt rigtige til at drive Saxo.com til det næste niveau. Huset har været medejer af
Saxo.com i snart 10 år, og vi har fælles værdier omkring vigtigheden af kvalitetsindhold. Handlen sikrer samtidig lokal forankring af en stærk afsætningskanal for alle danske forlag," siger han i pressemeddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere