Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Danmarks største internetboghandel solgt for 190 millioner

Den danske internetboghandel Saxo.com skifter ejer. JP/Politikens Hus har sikret sig fuldt ejerskab over selskabet i en handel, der værdiansætter Saxo.com til 190 millioner kroner.

Danmarks største private mediehus JP/Politikens Hus, der blandt står bag Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten, har købt de resterende 70 procent af Danmarks største online boghandel, Saxo.com.

JP/Politikens Hus ejede i forvejen 30 procent af Saxo.com, men har nu købt Saxo.com-stifter Jørgen Balle Olesens ejerandel på 63 procent samt medejer Kim Holmgaards ejerpost på 7 procent.

Handlen værdiansætter internetplatformen til 190 millioner kroner.

Det oplyser mediehuset i en pressemeddelelse.

"I JP/Politikens Hus lever og ånder vi for at udgive indhold, der kan oplyse og underholde. Netop det er Saxo.com indbegrebet af. Vi glæder os til at videreudvikle Saxos stærke position også inden for nye, digitale områder. Det er f.eks. spændende at se den kraftige vækst, vi i øjeblikket oplever i streamingtjenesten Saxo Premium, hvor lydbøger driver forbruget af litteratur," lyder det fra Dorthe Bjerregaard-Knudsen, koncerndirektør i JP/Politikens Hus.

Hun bliver nu bestyrelsesformand for Saxo.com.

Læs også: Saxo.com går til kamp mod Amazon

Saxo.com forbliver uafhængig

JP/Politikens Hus gør det klart, at Saxo.com fortsætter som en selvstændig virksomhed, der bliver adskilt fra koncernens øvrige bogaktiviteter.

Jørgen Balle Olesen, der også er administrerende direktør for Saxo.com, fortsætter i rollen som chef for onlineboghandlen i en overgangsperiode.

Han startede virksomheden i en kælder på Østerbro, men har i dag 50 ansatte, betjener en halv millioner kunder og omsætter for mere end 300 millioner kroner.

"Jeg overdrager nøglerne til JP/Politikens Hus med en blanding af stolthed og vemod. Heldigvis er JP/Politikens Hus den helt rigtige til at drive Saxo.com til det næste niveau. Huset har været medejer af
Saxo.com i snart 10 år, og vi har fælles værdier omkring vigtigheden af kvalitetsindhold. Handlen sikrer samtidig lokal forankring af en stærk afsætningskanal for alle danske forlag," siger han i pressemeddelelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere