Artikel top billede

Danmarks største internetboghandel solgt for 190 millioner

Den danske internetboghandel Saxo.com skifter ejer. JP/Politikens Hus har sikret sig fuldt ejerskab over selskabet i en handel, der værdiansætter Saxo.com til 190 millioner kroner.

Danmarks største private mediehus JP/Politikens Hus, der blandt står bag Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten, har købt de resterende 70 procent af Danmarks største online boghandel, Saxo.com.

JP/Politikens Hus ejede i forvejen 30 procent af Saxo.com, men har nu købt Saxo.com-stifter Jørgen Balle Olesens ejerandel på 63 procent samt medejer Kim Holmgaards ejerpost på 7 procent.

Handlen værdiansætter internetplatformen til 190 millioner kroner.

Det oplyser mediehuset i en pressemeddelelse.

"I JP/Politikens Hus lever og ånder vi for at udgive indhold, der kan oplyse og underholde. Netop det er Saxo.com indbegrebet af. Vi glæder os til at videreudvikle Saxos stærke position også inden for nye, digitale områder. Det er f.eks. spændende at se den kraftige vækst, vi i øjeblikket oplever i streamingtjenesten Saxo Premium, hvor lydbøger driver forbruget af litteratur," lyder det fra Dorthe Bjerregaard-Knudsen, koncerndirektør i JP/Politikens Hus.

Hun bliver nu bestyrelsesformand for Saxo.com.

Læs også: Saxo.com går til kamp mod Amazon

Saxo.com forbliver uafhængig

JP/Politikens Hus gør det klart, at Saxo.com fortsætter som en selvstændig virksomhed, der bliver adskilt fra koncernens øvrige bogaktiviteter.

Jørgen Balle Olesen, der også er administrerende direktør for Saxo.com, fortsætter i rollen som chef for onlineboghandlen i en overgangsperiode.

Han startede virksomheden i en kælder på Østerbro, men har i dag 50 ansatte, betjener en halv millioner kunder og omsætter for mere end 300 millioner kroner.

"Jeg overdrager nøglerne til JP/Politikens Hus med en blanding af stolthed og vemod. Heldigvis er JP/Politikens Hus den helt rigtige til at drive Saxo.com til det næste niveau. Huset har været medejer af
Saxo.com i snart 10 år, og vi har fælles værdier omkring vigtigheden af kvalitetsindhold. Handlen sikrer samtidig lokal forankring af en stærk afsætningskanal for alle danske forlag," siger han i pressemeddelelsen.
IT-JOB

Købstædernes Forsikring

Erfaren IT-projektleder

Strandmøllen A/S

IT udvikler

Visma Enterprise A/S

API Udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere