Artikel top billede

Saxo.com går til kamp mod Amazon

Amazons indtog på det danske marked kan få alvorlige konsekvenser for mange forskellige virksomheder. Nu investerer Saxo.com i en ny strategi, der skal sikre konkurrence mod giganten.

For at stå bedre i konkurrencen mod giganter som Amazon og dets digitale bogmarked, etablerer Saxo.com nu et innovationsprojekt med en støtte på 2.5 millioner kroner fra Industriens Fond.

Det skriver Berlingske Business, der har talt med Jørgen Balle Olesen, ejer af Saxo.com.

Den nye satsning omfatter et nyt strategiprojekt kaldet Dual Growth, udviklet af Kring Innovation, med fokus på at udvikle Saxo.com's forretningsmodel, for at sikre sig i fremtiden mod eksempelvis Amazon.

Saxo.com skal udnytte sin styrkeposition

Jørgen Balle Olesen fortæller blandt andet til Business, at mens Amazon især er en konkurrent i forhold til amerikansk litteratur, står Saxo.com med gode kort på hånde i forhold til dansk litteratur og data om de danske forbrugere.

Den danske direktør for Saxo.com udtaler blandt andet, at "Den styrkeposition har vi ikke tænkt os at opgive," og forklarer, at virksomheden allerede i dag tester "nye forretningsmodeller og teknologier."

Tal fra Foreningen af Dansk Internethandel (FDIH) viser, at Saxo er den sjettestørste netbutik i Danmark, mens Amazon kommer ind på en fjerdeplads.

Sprogligt niche-område

Sidste år forklarede Jørgen Balle Olesen til Computerworld, at Saxo.com har stor fordel af, at det danske marked er et sprogligt niche-område

"Det er ingen hemmelighed, at en af grundene til, at vi stadig kan eksistere i Danmark er, at vi er et lille sprogområde, som Amazon endnu ikke har fattet interesse for," siger han til Computerworld.

Læs også: Udenlandske kæmper jorder totalt danske webshops: Sådan forsøger Saxo.com at bekæmpe Amazon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere