Artikel top billede

Saxo.com går til kamp mod Amazon

Amazons indtog på det danske marked kan få alvorlige konsekvenser for mange forskellige virksomheder. Nu investerer Saxo.com i en ny strategi, der skal sikre konkurrence mod giganten.

For at stå bedre i konkurrencen mod giganter som Amazon og dets digitale bogmarked, etablerer Saxo.com nu et innovationsprojekt med en støtte på 2.5 millioner kroner fra Industriens Fond.

Det skriver Berlingske Business, der har talt med Jørgen Balle Olesen, ejer af Saxo.com.

Den nye satsning omfatter et nyt strategiprojekt kaldet Dual Growth, udviklet af Kring Innovation, med fokus på at udvikle Saxo.com's forretningsmodel, for at sikre sig i fremtiden mod eksempelvis Amazon.

Saxo.com skal udnytte sin styrkeposition

Jørgen Balle Olesen fortæller blandt andet til Business, at mens Amazon især er en konkurrent i forhold til amerikansk litteratur, står Saxo.com med gode kort på hånde i forhold til dansk litteratur og data om de danske forbrugere.

Den danske direktør for Saxo.com udtaler blandt andet, at "Den styrkeposition har vi ikke tænkt os at opgive," og forklarer, at virksomheden allerede i dag tester "nye forretningsmodeller og teknologier."

Tal fra Foreningen af Dansk Internethandel (FDIH) viser, at Saxo er den sjettestørste netbutik i Danmark, mens Amazon kommer ind på en fjerdeplads.

Sprogligt niche-område

Sidste år forklarede Jørgen Balle Olesen til Computerworld, at Saxo.com har stor fordel af, at det danske marked er et sprogligt niche-område

"Det er ingen hemmelighed, at en af grundene til, at vi stadig kan eksistere i Danmark er, at vi er et lille sprogområde, som Amazon endnu ikke har fattet interesse for," siger han til Computerworld.

Læs også: Udenlandske kæmper jorder totalt danske webshops: Sådan forsøger Saxo.com at bekæmpe Amazon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere