Artikel top billede

(Foto: Netcompany)

Netcompany øger væksten med mere end 55 procent: Se alle tallene fra den danske it-kæmpes regnskab her

Væksten buldrer afsted hos Netcompany. Selskabet er allerede over 1,5 milliarder kroner i omsætning for 2018, hvilket betyder, at den danske it-komet er mere 55 procent bedre end årets første ni måneder i 2017. Derudover er overskuddet for tredje kvartal løftet med over 80 procent i forhold til 2017.

Netcompany har i årets første ni måneder omsat for mere end 1,5 milliarder kroner.

Det viser det danske it-selskabs kvartalsrapport, der netop er blevet offentliggjort.

Omsætningen på mere end 1,5 milliarder kroner svarer til en stigning på lidt over 55 procent i forhold til omsætningen for årets første ni måneder i 2017.

Her rundede Netcompany akkurat ikke en milliard kroner, da omsætningen i denne periode lød 972 millioner kroner.

Læs mere om tallene fra seneste regnskab her: Her er tallene i Netcompanys debutregnskab som børsnoteret virksomhed: Væksten buldrer afsted - men aktionærerne dumper resultaterne

Overskud i tredje kvartal stiger med vanvittige 82 procent

Zoomes der ind på tredje kvartal, ses forbedringerne i væksten hos Netcompany tydeligt.

Her har selskabets løftet væksten med mere end 45 procent i forhold til 2017.

I 2017 lød omsætningen på 337,5 millioner kroner, men det tal er nu på 490 millioner kroner.

Netcompanys administrerende direktør og stifter, André Rogaczewski, kan desuden glæde sig over, at overskuddet for årets første ni måneder er på næsten 113 millioner kroner - en stigning fra 101 milllioner kroner i 2017.

Sammenligner man udelukkende tredje kvartal 2018 med tredje kvartal i 2017 er overskuddet steget med næsten 82 procent fra 2017 til 2018.

Her lyder tallet for tredje kvartal 2018 på lige over 78 millioner kroner.

Alene i tredje kvartal ansatte selskabet 308 nye medarbejdere, ifølge André Rogaczewski.

Læs også: Danmark har tradition for kuldsejlede it-projekter i det offentlige: I hvilke andre brancher accepterer man en vare med 1.000 fejl?

Opjusterer forventningerne til omsætningen

"I tredje kvartal 2018 har vi tilpasset vores vækstrate til et langsigtet bæredygtigt niveau, hvilket kræver hård prioritering blandt forretningsmuligheder og endda nedjustering af nogle af disse," lyder det fra André Rogaczewski i en børsmeddelelse, der fortsætter:

"Vores fortsatte vækst og margener er imidlertid afhængige af, at vi sikrer fortsat kvalitet i vores leverancer til vores kunder. For at gøre det skal vi holde et stort fokus på den løbende uddannelse og udvikling af vores dygtige medarbejdere, som vi ved, kræver en langsigtet vækst på mellem 20 og 25 procent for at være mest effektive."

Som et resultatet af regnskabet har Netcompany opjusteret forventningerne til resten af året på flere parametre.

Forventningerne til omsætningsvæksten er hævet fra spændet mellem 37 procent og 42 procent til nu at ligge mellem 42 og 44 procent.

På samme måde hæves forventningerne den organiske omsætningsvækst i rapporterede valutaer til et niveau på mellem 24 og 26 procent.

Før lød forventningen på 20 til 25 procent.

Derudover finjusteres selskabets forventninger til ebita-marginen.

Tidligere lød forventningen på et tal i den lave ende af 24,5 til 27,5 procent, men nu regner Netcompany med at ende på 25,5 procent.

Læs også: Statens nøleri i sag om ulovlig udflytning af data parkerer den danske it-sektor i juridisk dødvande på sjette måned