Artikel top billede

Internettet får hver dag 770.000 nye brugere: Næste år er 280 millioner flere mennesker online

Antallet af nye brugere på internettet stiger eksplosivt i de kommende år. Hver dag kommer der 770.000 nye brugere på internettet, og det fortsætter de næste fire år.

Om mindre end fire år i 2022 vil mere end 60 procent af jordens befolkning være på internettet.

Det betyder, at der støder 770.000 nye brugere til internettet hver eneste dag.

Det viser en ny rapport fra Cisco.

Læs også: Brugerne vender ryggen til Microsofts browsere: Markedsandel nu på laveste niveau siden 1990’erne

Selskabet forventer, at den månedlige internet-trafik vil stige til 396 exabytes i 2022. Det er mere end en tredobling siden 2017.

“Det er jo et enormt stort tal, som kan være svært at forstå. Men det svarer til, at 796 millioner mennesker streamer samtlige 67 afsnit af Game of Thrones,” forklarer Henrik Stær, teknisk direktør hos Cisco Danmark i en pressemeddelelse.

Det er dog i en anden del af verdenen, at vi kommer til at se den største stigning af antallet i internet-brugere.

Læs også: Mozilla satser på ny indtægstkilde: Salg af VPN-service og andre features via Firefox

I dag bruger 45 procent af jordens befolkning internettet, og dermed kan vi se frem til en stigning på 15 procentpoint på bare fire år.

Danske brugere skal blive mere sikre

Ifølge Cisco er 85 procent af danskerne på internettet og det tal kommer kun til at stige til 89 procent i løbet af de kommende fire år.

Derfor lyder opfordringen fra Cisco, at det ikke handler om at få flere danskere online. Derimod skal fokus ligge et andet sted i fremtiden.

Læs også: Internet-koryfæer i oprør over nyt EU-direktiv - men tag det nu med ro, mener professor: "Mange af de problemer, vi har set med techindustrien, skyldes frie tøjler"

“I et digitalt modent land som Danmark er udfordringen ikke at komme online, men derimod at sikre, at alle, både borgere, forbrugere og medarbejdere, har den nødvendige digitale dannelse og viden om fx dataetik og sikkerhed, så vi er rustet til en endnu mere digital fremtid,” siger Henrik Stær ifølge pressemeddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere