Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Mozilla satser på ny indtægstkilde: Salg af VPN-service og andre features via Firefox

Selskabet bag Firefox er på jagt efter nye indtægts-muligheder. Nu indfører Mozilla en særlig VPN-service for udvalgte brugere. Pris: 10 dollar per måned.

Mozilla, der er selskabet bag Firefox, vil forsøge at skabe andre indtægtskilder end den ene, som selskabet i dag er dybt afhængig af, nemlig betalinger for søgninger fra primært Google, der som bekendt også ejer den rivaliserende browser, Chrome.

Mozilla indfører derfor nu en ny service - i første omgang dog begrænset til relativt få brugere i USA.

De vil formedelst 10 dollar om måneden få mulighed for at anvende en VPN-service via browseren, som vil både kryptere al trafik og føre den gennem en sikker server.

“Vi har via mange undersøgelser hørt fra vores brugere, at de ønsker, at Firefox beskytter deres privacy, selv om de anvender offentligt tilgængelige netværk på eksempelvis cafeer eller i lufthavne,” lyder det fra Mozilla i blogindlæg.

Den nye VPN-service vil via browseren blive tilbudt til en ‘mindre, skiftende’ gruppe af amerikanske Firefox-brugere i den kommende tid, lyder det fra Mozilla.

VPN-løsningen skal leveres af schweiziske ProtonVPN, der ifølge Mozilla blandt andet er blevet valgt, fordi det ikke logger brugerdata overhovedet.

Mozilla har også andre planer til at tjene penge i fremtiden. Selskabet har således indført en tjeneste, der hedder ‘search shortcuts.’

Her er ideen, at selskaber som Amazon og Google skal betale for at Firefox-brugerne nemt via browseren kan komme til at søge direkte og dybt i tjenesterne.

Det vil Firefox opkræve et gebyr for. Det vil svinge fra en procent af købesummen for spil til 10 procent for modetøj hos Amazon.

Du kan læse mere om denne funktion i denne blogpost

91 procent af Mozillas omsætning kommer fra søgeaftaler med især Google. Selskabet omsætter for cirka en halv milliard dollar om året.

Mozilla har tidligere forsøgt at stable flere indtægtsstrømme på benene - blandt andet med såkaldte in-browser reklamer og med et mobil økosystem. Men intet af dette er blevet til noget i længden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere