Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

AWS dumper cloud-priserne med helt ny storage-kategori: Læg dine data på is for næsten ingen penge

Amazon re:Invent 2018: Amazon Web Services dumper prisen for online-storage markant med ny løsning.

Amazon re:Invent 2018, Las Vegas: 0,0065 kroner per gigabyte per måned. Eller godt seks kroner per terabyte data per måned.

Sådan lyder priserne for AWS nye storage-løsning, der vil presse prisen for fjern-lagring af data helt i bund, når den lanceres til næste år.

Løsningen kalder AWS for ‘Glacier Deep Archive’, og den er netop blevet præsenteret på selskabets store partnerkonference, som i disse dage løber af stablen i Las Vegas, USA.

Den dybe is

Navnet er ikke valgt uden omtanke, for det er ikke meningen, at de data, som bliver lagt på dyb is, skal være operationelle til daglig brug.

Faktisk er det ideen, at arkiv-løsningen skal få folk til at overveje at droppe de gammeldags storage-bånd, som mange fortsat anvender til lagring af store mængder data, som man kun måske får brug for engang.

Båndene har flere fordele: De er sikre, energieffektive, billige og robuste. Men som mange it-folk ved, så kan de også være bøvlede hele tiden at skulle passe.

“Bånd knækker tit, de nedbrydes over tid, og ingen kan lide at håndtere dem, Så jeg synes da, at det er et meget attraktivt tilbud, som vi nu kommer med, hvor vi tilbyder at overtage opgaven på en meget ómkostningseffektiv måde til pris, der er lavere end prisen for on premise-lagring,” lyder ræsonnementet fra AWS-topchef Andy Jassy.

Ifølge ham er der sket et skift på storage-området i de senere år.

Tidligere var de store mængder af ‘dum’ data mest i vejen. Men i dag gemmer der sig en værdi i dem, som mange virksomheder kan få gavn af.

“Selv om du ikke tilgår data ofte, gemmer der sig en masse viden i dine data, som vi kan høste med analytics- og machine learning-værktøjer. Mange virksomheder ønsker at gøre brug af data som aldrig før,” siger han.

Drop de bånd

AWS oplyser ikke, hvor lang tid det vil tage at få fat i data, der er blevet lagt på is. Men flere spekulerer i, at det kan godt kan blive en timelang proces.

“Du skal være ret skør, hvis du fortsat vil anvende bånd i fremtiden,” lyder det fra AWS-topchef Andy Jassy.

Til sammenligning koster Microsofts billigste arkiv-løsning 0,0126 kroner per gigabyte per måned - altså 12,6 kroner per terabyte.

Googles arkiv-løsning, Coldline, koster 0,047 kroner per gigabyte per måned - altså 47 kroner per terabyte per måned.

Flere mener, at disse konkurrenter inden længe vil følge trop med prisdrop i kølvandet på AWS store prisfald, når løsningen lanceres til næste år.

Læs mere fra AWS re:Invent 2018:

Ny mulighed fra Amazon: Få din egen AWS-server hjem i kælderen med ny on-premiseløsning

AWS har enorme vækstrater - men cloud-eventyret er dårligt nok begyndt: “Der er så mange kunder, der virkelig har brug for vores hjælp”

Computerworld er inviteret til AWS re:Invent 2018 af Amazon Web Services. Læs mere om Computerworlds principper for rejser her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere