Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

AWS dumper cloud-priserne med helt ny storage-kategori: Læg dine data på is for næsten ingen penge

Amazon re:Invent 2018: Amazon Web Services dumper prisen for online-storage markant med ny løsning.

Amazon re:Invent 2018, Las Vegas: 0,0065 kroner per gigabyte per måned. Eller godt seks kroner per terabyte data per måned.

Sådan lyder priserne for AWS nye storage-løsning, der vil presse prisen for fjern-lagring af data helt i bund, når den lanceres til næste år.

Løsningen kalder AWS for ‘Glacier Deep Archive’, og den er netop blevet præsenteret på selskabets store partnerkonference, som i disse dage løber af stablen i Las Vegas, USA.

Den dybe is

Navnet er ikke valgt uden omtanke, for det er ikke meningen, at de data, som bliver lagt på dyb is, skal være operationelle til daglig brug.

Faktisk er det ideen, at arkiv-løsningen skal få folk til at overveje at droppe de gammeldags storage-bånd, som mange fortsat anvender til lagring af store mængder data, som man kun måske får brug for engang.

Båndene har flere fordele: De er sikre, energieffektive, billige og robuste. Men som mange it-folk ved, så kan de også være bøvlede hele tiden at skulle passe.

“Bånd knækker tit, de nedbrydes over tid, og ingen kan lide at håndtere dem, Så jeg synes da, at det er et meget attraktivt tilbud, som vi nu kommer med, hvor vi tilbyder at overtage opgaven på en meget ómkostningseffektiv måde til pris, der er lavere end prisen for on premise-lagring,” lyder ræsonnementet fra AWS-topchef Andy Jassy.

Ifølge ham er der sket et skift på storage-området i de senere år.

Tidligere var de store mængder af ‘dum’ data mest i vejen. Men i dag gemmer der sig en værdi i dem, som mange virksomheder kan få gavn af.

“Selv om du ikke tilgår data ofte, gemmer der sig en masse viden i dine data, som vi kan høste med analytics- og machine learning-værktøjer. Mange virksomheder ønsker at gøre brug af data som aldrig før,” siger han.

Drop de bånd

AWS oplyser ikke, hvor lang tid det vil tage at få fat i data, der er blevet lagt på is. Men flere spekulerer i, at det kan godt kan blive en timelang proces.

“Du skal være ret skør, hvis du fortsat vil anvende bånd i fremtiden,” lyder det fra AWS-topchef Andy Jassy.

Til sammenligning koster Microsofts billigste arkiv-løsning 0,0126 kroner per gigabyte per måned - altså 12,6 kroner per terabyte.

Googles arkiv-løsning, Coldline, koster 0,047 kroner per gigabyte per måned - altså 47 kroner per terabyte per måned.

Flere mener, at disse konkurrenter inden længe vil følge trop med prisdrop i kølvandet på AWS store prisfald, når løsningen lanceres til næste år.

Læs mere fra AWS re:Invent 2018:

Ny mulighed fra Amazon: Få din egen AWS-server hjem i kælderen med ny on-premiseløsning

AWS har enorme vækstrater - men cloud-eventyret er dårligt nok begyndt: “Der er så mange kunder, der virkelig har brug for vores hjælp”

Computerworld er inviteret til AWS re:Invent 2018 af Amazon Web Services. Læs mere om Computerworlds principper for rejser her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere