Artikel top billede

Ny mulighed fra Amazon: Få din egen AWS-server hjem i kælderen med ny on-premiseløsning

Amazon re:Invent 2018: Fra næste år kan du få din egen AWS-server hjem i din kælder - og Amazon vil stå for installation, drift og al vedligehold i en selskabets nye hybrid-løsning.

Amazon re:Invent 2018, Las Vegas: Amazon går i flæsket på ikke mindst Microsoft med en for selskabet helt ny mulighed inden for hybrid infrastruktur: Få din egen AWS-server hjem i din kælder kvit og frit og lad Amazon Web Services stå for al installation, drift og vedligehold.

Sådan lyder meldingen fra Amazon Web Services, der ellers indtil nu har svoret til en helt ren cloud-tilgang, hvor al data kører i selskabets store datacentre.

Det ændrer sig fra næste år, hvor AWS vil være klar med server-pakken Amazon Outpost.

De fremskudte servere bliver af nøjagtigt samme type, som AWS anvender i selskabets egne datacentre. Og de kommer til at spille gnidningsfrit sammen.

Ifølge AWS er ideen opstået på baggrund af mange input fra brugere af AWS.

Den er udtryk for en kæmpe kovending for selskabet, der for blot få år siden ellers var godt i gang med at lægge hele on premise data-center-området i graven som produkttype.

AWS har således i mange år blankt afvist hele ideen om hybrid cloud, som selskabet har kaldt for ‘den falske sky.’

Det har imidlertid vist sig, at de vigtige enterprise-kunder ikke er enige.

De er kort og godt ikke klar til at skrotte mange års investeringer i hardware og on premise-løsninger fuldstændigt, som AWS havde regnet med.

Selv kalder AWS de fremskudte servere for ‘AWS services on premise” med mulighed for at køre it ‘off the cloud’.

Vil levere færdige racks - plug and play

AWS vil levere de færdige racks fuldt monteret med hardware og software og klar til at plugge ind og tænde, ligesom selskabet vil stå for al vedligehold og drift af serverne.

Ifølge AWS vil de fremskudte servere blive helt magen til dem, som AWS anvender i de store datacentre - herunder samme interfaces og API’er.

Alt vil være tilgængeligt i det øjeblik lokal-serverne tændes.

“På outpost-serverne vil man kunne løre latency-sensitive workloads, der integrerer helt sømløst med AWS’ egne datacentre,” siger AWS-topchef Andy Jassy.

Du kan se et billede af løsningen her. Den leveres i to modeller: En med VMWare præinstalleret og en uden (artiklen fortsætter under billedet)

Ifølge topchefen er det planen, at serverne skal være præinstalleret med en række it-løsninger.

Ifølge AWS er det endnu ikke bestemt, hvad der konkret skal ligge på serverne, når de leveres.

Ifølge Andy Jassy er det ikke planen, at hele den omfattende vifte af tilgængelige produkter i AWS skal ligge på de lokale serverne.

“Men vi bliver ved med at høre fra vores kunder, at de gerne vil have nogle basale komponenter liggende on premise, nemlig compute, managed machine learning, storage, containere, analytics og database,” siger Andy Jassy.

Det kan lyde som en stor opgave at håndtere for et selskab som AWS, der ellers har gjort en dyd ud af køre alt i clouden.

For det kræver som bekendt mandskab, lokal tilstedeværelse, køretøjer og lignende at håndtere den praktiske del af at passe lokale servere.

Det er nu ikke noget, der bekymrer AWS-topchefen synderligt.

“Vi er i Amazon og AWS rigtigt gode til at strømline vores forretning. Vi har i forvejen hundredevis af datacentre, som hele tiden kræver reparationer og vedlighold. Så vi har nok en ide om, hvordan vi skal gribe opgaven an,” siger han.

Mange andre tror på hybrid-modellen

Microsoft har i en del år sigtet målrettet efter netop en hybrid-model, hvor en del af workloadsene ligger lokalt, men er koblet sammen med Microsoft store cloud-datacentre.

Microsofts løsning hedder Azure Stack.

Også Oracle anvender en lignende model under navnet Oracle Cloud at Customer, mens Google og Nutanix tidligere i år indgik partnerskab med henblik på at levere netop en hybrid-løsning af denne slags.

Google har også et partnerskab på området med Cisco.

Computerworld er inviteret til AWS re:Invent 2018 af Amazon Web Services. Læs mere om Computerworlds principper for rejser her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere