Artikel top billede

500 millioner hotelgæsters personfølsomme data blottet: Marriott ramt af kolossalt datalæk

Den amerikanske Marriott-hotelkæde, som også har to hoteller i Danmark, er ramt af et kæmpemæssigt datalæk. En halv milliard hotelgæsters personfølsomme data er omfattet.

500 millioner hotelgæster verden over er omfattet af et gigantisk datalæk fra den amerikanske hotelkæde Marriott, skriver CNN.

Hackere har skaffet sig adgang til et reservationssystem, hvor de har haft adgang til dybt personlige oplysninger som pasnummre, kreditkortoplysninger og lignende.

Marriott oplyser, at hackerne har haft adgang til systemet siden 2014, og at virksomheden først blev opmærksom på sagen i sidste uge.

For 327 millioner gæsters vedkommende drejer det sig om oplysninger om navn, telefonnumre, mailadresser, pasnumre, fødselsdato og rejsedatoer. Andre millioner af gæster har muligvis mistet oplysninger om kreditkortnumre og tilhørende udløbsdatoer, skriver CNN.

Marriott har meldt sagen til myndighederne og vil snarest sende mails til de hotelgæster, der er ramt af datalækket.

Marriott har ifølge CNN 5.700 ejendomme i over 110 lande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere