Artikel top billede

ITU: 50 procent af de studerende skal være kvinder

Halvdelen af de studerende på IT-Universitetet skal være kvinder, lyder målsætningen.

IT-Universitetet vil stræbe efter, at halvdelen af de studerende bliver kvinder, skriver ITWatch.

Ifølge kommunikationschef Camillia Rosengaard handler det om at bringe hele talentmassen i spil.

Universitetet har arbejdet på at tiltrække flere kvinder med forskellige initiativer i de seneste år og har blandt andet fået 2,8 millioner kroner fra Villum Fonden til projektet.

“Det handler om, at vi synes, at det er rigtig væsentligt, at både mænd og kvinder er med til at designe hele den digitale infrastruktur, som vi alle sammen skal leve med. Så man ikke henviser kvinderne til en forbrugerrolle, men at de både skaber og forbruger it-produkter og it-services,” siger Camilla Rosengaard til ITWatch.

Optaget på it-uddannelserne i sommer viser, at der måske nok er noget at komme efter.

Computerworld kunne her fortælle, at der ikke er sket den store udvikling i fordelingen mellem mænd og kvinder i de senere år til hverken den ene eller den anden side.

I år gik 73 procent af pladserne på it-uddannelserne til mænd, mens 27 procent gik til kvinder.

Den generelle fordeling set over alle uddannelser i Danmark er henholdsvis 60 procent kvinder og 40 procent mænd.

Det kan du læse mere om her: Se tallene: Sådan er optaget på de danske it-uddannelser.

Læs også:

Dorte Toft: ITU blæser til kamp mod danske kvinders fravalg af hardcore-teknologifag - men kan det rykke noget?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.