Artikel top billede

Microsoft skal levere briller til 100.000 amerikanske soldater - skal bruges på skarpe missioner

Microsoft har landet en milliard-kontrakt med den amerikanske hær om levering af HoloLens.

Op mod 100.000 amerikanske soldater skal inden for de kommende år udstyres med en af Microsofts AR-briller, HoloLens.

Det er resultat af en kæmpekontrakt, som Microsoft netop har indgået med den amerikanske på 480 millioner dollar - knap 3,2 milliarder kroner.

Den amerikanske hær vil anvende HoloLens-brillerne til både uddannelse og på skarpe missioner under det såkaldte IVAS-projekt. Det står for ‘integrated visual augmentet system.’

Brillerne skal anvendes til at øge soldaternes ‘drabsevne, mobilitet og omgivelses-kendskab’ [‘lethality, mobility and situational awareness’], når de er på missioner, hedder det.

De militære udgaver af HoloLens bliver dog ikke helt magen til dem, som Microsoft sælger til forbrugerne, da de eksempelvis skal kunne anvendes sammen med de hjelme, som soldaterne anvender.

Desuden skal de udstyres med night vision, varmesøger, forskellige former for helbredsscanning-sensorer samt forskellige former for beskyttelse.

Indledningsvist skal Microsoft levere 2.500 prototyper inden for de kommende år.

Går det godt, skal produktionen øges med mulighed for at nå op på de 100.000 stykker.

Med i opløbet var også Microsoft-rivalen Magic Leap.

Kontrakten er blevet underskrevet, selv om en lang række Microsoft-medarbejdere fornylig i et åben brev til selskabets ledelse udtrykte deres utilfreds med, at Microsoft leverede produkter til militær brug.

Det kan du læse mere om her: Microsofts medarbejdere protesterer: Vil ikke være med til at lægge computerkraft til amerikansk AI-krig.

Microsoft lancerede Hololens i 2016. Brillerne anvendes i dag i blandt andet bilindustrien, luftfarts-industrien og i byggebranchen.

Også Mærsk Drilling er i gang med HoloLens.

Det kan du læse mere om her: Maersk Drilling indgår augmented reality-samarbejde med Microsoft: Nu skal borerigge inspiceres virtuelt

Microsoft ventes at komme med en opdateret version engang til næste år.

Læs også: Prøvekørt: Så fantastisk er HoloLens Developer-udgave - vi har prøvet den
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere