Artikel top billede

Microsoft skal levere briller til 100.000 amerikanske soldater - skal bruges på skarpe missioner

Microsoft har landet en milliard-kontrakt med den amerikanske hær om levering af HoloLens.

Op mod 100.000 amerikanske soldater skal inden for de kommende år udstyres med en af Microsofts AR-briller, HoloLens.

Det er resultat af en kæmpekontrakt, som Microsoft netop har indgået med den amerikanske på 480 millioner dollar - knap 3,2 milliarder kroner.

Den amerikanske hær vil anvende HoloLens-brillerne til både uddannelse og på skarpe missioner under det såkaldte IVAS-projekt. Det står for ‘integrated visual augmentet system.’

Brillerne skal anvendes til at øge soldaternes ‘drabsevne, mobilitet og omgivelses-kendskab’ [‘lethality, mobility and situational awareness’], når de er på missioner, hedder det.

De militære udgaver af HoloLens bliver dog ikke helt magen til dem, som Microsoft sælger til forbrugerne, da de eksempelvis skal kunne anvendes sammen med de hjelme, som soldaterne anvender.

Desuden skal de udstyres med night vision, varmesøger, forskellige former for helbredsscanning-sensorer samt forskellige former for beskyttelse.

Indledningsvist skal Microsoft levere 2.500 prototyper inden for de kommende år.

Går det godt, skal produktionen øges med mulighed for at nå op på de 100.000 stykker.

Med i opløbet var også Microsoft-rivalen Magic Leap.

Kontrakten er blevet underskrevet, selv om en lang række Microsoft-medarbejdere fornylig i et åben brev til selskabets ledelse udtrykte deres utilfreds med, at Microsoft leverede produkter til militær brug.

Det kan du læse mere om her: Microsofts medarbejdere protesterer: Vil ikke være med til at lægge computerkraft til amerikansk AI-krig.

Microsoft lancerede Hololens i 2016. Brillerne anvendes i dag i blandt andet bilindustrien, luftfarts-industrien og i byggebranchen.

Også Mærsk Drilling er i gang med HoloLens.

Det kan du læse mere om her: Maersk Drilling indgår augmented reality-samarbejde med Microsoft: Nu skal borerigge inspiceres virtuelt

Microsoft ventes at komme med en opdateret version engang til næste år.

Læs også: Prøvekørt: Så fantastisk er HoloLens Developer-udgave - vi har prøvet den
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere