Artikel top billede

Microsoft skal levere briller til 100.000 amerikanske soldater - skal bruges på skarpe missioner

Microsoft har landet en milliard-kontrakt med den amerikanske hær om levering af HoloLens.

Op mod 100.000 amerikanske soldater skal inden for de kommende år udstyres med en af Microsofts AR-briller, HoloLens.

Det er resultat af en kæmpekontrakt, som Microsoft netop har indgået med den amerikanske på 480 millioner dollar - knap 3,2 milliarder kroner.

Den amerikanske hær vil anvende HoloLens-brillerne til både uddannelse og på skarpe missioner under det såkaldte IVAS-projekt. Det står for ‘integrated visual augmentet system.’

Brillerne skal anvendes til at øge soldaternes ‘drabsevne, mobilitet og omgivelses-kendskab’ [‘lethality, mobility and situational awareness’], når de er på missioner, hedder det.

De militære udgaver af HoloLens bliver dog ikke helt magen til dem, som Microsoft sælger til forbrugerne, da de eksempelvis skal kunne anvendes sammen med de hjelme, som soldaterne anvender.

Desuden skal de udstyres med night vision, varmesøger, forskellige former for helbredsscanning-sensorer samt forskellige former for beskyttelse.

Indledningsvist skal Microsoft levere 2.500 prototyper inden for de kommende år.

Går det godt, skal produktionen øges med mulighed for at nå op på de 100.000 stykker.

Med i opløbet var også Microsoft-rivalen Magic Leap.

Kontrakten er blevet underskrevet, selv om en lang række Microsoft-medarbejdere fornylig i et åben brev til selskabets ledelse udtrykte deres utilfreds med, at Microsoft leverede produkter til militær brug.

Det kan du læse mere om her: Microsofts medarbejdere protesterer: Vil ikke være med til at lægge computerkraft til amerikansk AI-krig.

Microsoft lancerede Hololens i 2016. Brillerne anvendes i dag i blandt andet bilindustrien, luftfarts-industrien og i byggebranchen.

Også Mærsk Drilling er i gang med HoloLens.

Det kan du læse mere om her: Maersk Drilling indgår augmented reality-samarbejde med Microsoft: Nu skal borerigge inspiceres virtuelt

Microsoft ventes at komme med en opdateret version engang til næste år.

Læs også: Prøvekørt: Så fantastisk er HoloLens Developer-udgave - vi har prøvet den
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere