Artikel top billede

Banen er kridtet op til det næste store slag mellem it-giganterne: Google og Amazon gør sig klar til at banke Apples populære Airpods af banen

Apple succes med Airpods-høretelefonerne betyder, at Amazon og Google har fået fornyet interesse for at producere teknologi til øregangene. En analytiker vurderer, at de to it-giganter til næste år vil være klar til at udfordre Apple på området

Den næste store teknologiske slagmark skal muligvis findes i dine øre.

For Google og Amazon kan være på trapperne med en række nye høretelefoner, der skal tage kampen om mod Apples succesfulde Airpods-høretelefoner.

Det er i hvert fald vurderingen fra den kendte Apple-analytiker Ming-Chi Kuo.

Han oplyser til Apple-mediet 9to5mac, at han forventer at høretelefonerne fra Amazon og Google vil blive sat til salg i løbet af anden halvdel af 2019.

”Vi tror, at Apples succes med Airpods har tiltrukket sig Google og Amazons opmærksomhed, og at de to virksomheder, derfor vil lancere AirPod-lingende produkter,” lyder vuderingen af Apple-analytikeren ifølge 9to5mac.

Stort marked for trådløse høretelefoner

Ming-Chi Kuo vurderer desuden, at der er et stort marked for denne type høretelefoner. Han vurderer således, at Amazon og Google samlet set vil være i stand til at sælge mellem 10 og 20 millioner udgaver af sine høretelefoner i løbet af anden halvdel af 2019.

Han vurderer samtidig, at Apple i hele 2019 vil sælge mellem 50 og 55 millioner Airpods, hvilket er en markant stigning i forhold til 2018, hvor Apples AirPods-salg ifølge Ming-Chi Kuo vil lande på mellem 26 og 28 millioner.

Google præsenterede dog allerede i starten af året et par høretelefoner med navnet Pixel Buds, der udmærkede sig ved at kunne oversætte tale til 40 forskellige sprog i realtid.

Googles høretelefoner som dog fik en lunken modtagelse hos anmelderne.

Læs også: Google: Vores nye ørepropper kan oversætte 40 sprog i realtid

Ifølge Ming-Chi Kuo vil Apple dog fastholde sin føring på feltet ved at tilfløje nye funktioner til sine Airpods-høretelefoner.

Han vurderer, at Apple allerede i starten af 2019 vil udsende en udgave af Airpods, der understøtter trådløs-opladning, mens den californiske iPhone-producent i 2020 vil være klar med en helt ny-designet udgave af Airpods-høretelefonerne.

Det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg har dog tidligere forudset, at Apple allerede i 2019 vil være klar med nye og dyrere Airpods, der er vandtætte og understøtter noise-cancellation.

Ming-Chi Kuo påpeger ligeledes, at det vil være oplagt, hvis Apple udstyrer fremtidige udgaver af Airpods med helbreds-relaterede sensorer, som det kendes fra Apple Watch

Læs også:
Folk betaler mere og mere for deres iPhones, men det kan ikke blive ved: Her er Apples næste gyldne træk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere