Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Nordiske e-handlere kan ånde lettet op: Mystisk Amazon pressemøde handlede om datacentre - og slet ikke om e-handel

Amazon har nu officielt afsløret sine datacenterplaner i Norden. Det skete på et pressemøde i Stockholm, som mange havde forventet skulle handle om at lanceringen af en ny e-handelsplatform i Norden.

E-handlere over hele Norden drager ganske givet et lettelsens suk i disse timer.

For det meget omtalte pressemøde, som Amazon skulle holde i Stockholm i dag handlede slet ikke om lanceringen af Amazons e-handelsplatform i Norden.

Det gik der ellers massive rygter om tidligere på ugen.

I stedet handlede det om Amazons cloud-division, AWS’, lancering af en ny nordisk datacenter-region.

Læs også: Efter måneder med rygter om nordisk entre: Nu indkalder Amazon til mystisk pressekonference i Sverige

Amazons femte europæiske region

Den nye nordiske region bliver Amazons femte i Europa og den 21. på verdensplan. Den er fysisk er placeret på tre uafhængige lokationer i nærheden af den svenske hovedstad Stockholm.

Den nye region skal ifølge AWS planer sikre lavere latency – det vil sige hurtigere adgang til Amazons cloud-servere – til selskabets kunder i Norden.

“Nogle kunder har brug for bestemt latency fra os. Og her har vi vurderet, at en region i Sverige vil tilføre den bedste latency til alle de nordiske lande,” sagde AWS’ øverste chef for infrastruktur Peter DeSantis, da Computerworld i tidligere på måneden interviewede ham til konferencen AWS re:Invent 2018 i Las Vegas.

Peter DeSantis slog også fast, at det er Amazons ambition, at alle de nordiske lande på længere sigt skal have sin egen region, og dermed også egne datacenter.

“Vores plan er på sigt, at næsten hvert land skal have en region. Vi er overbeviste om, at mængden af ‘computing’ vil stige meget kraftigt i de kommende år. Og her vil det give mening at placere en region i næsten alle lande,” siger Peter DeSantis.

Læs Computerworlds interview med ham her:
Her er Amazons datacenter-planer - og grunden til at Amazon ikke bygger datacentre i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere