Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Nordiske e-handlere kan ånde lettet op: Mystisk Amazon pressemøde handlede om datacentre - og slet ikke om e-handel

Amazon har nu officielt afsløret sine datacenterplaner i Norden. Det skete på et pressemøde i Stockholm, som mange havde forventet skulle handle om at lanceringen af en ny e-handelsplatform i Norden.

E-handlere over hele Norden drager ganske givet et lettelsens suk i disse timer.

For det meget omtalte pressemøde, som Amazon skulle holde i Stockholm i dag handlede slet ikke om lanceringen af Amazons e-handelsplatform i Norden.

Det gik der ellers massive rygter om tidligere på ugen.

I stedet handlede det om Amazons cloud-division, AWS’, lancering af en ny nordisk datacenter-region.

Læs også: Efter måneder med rygter om nordisk entre: Nu indkalder Amazon til mystisk pressekonference i Sverige

Amazons femte europæiske region

Den nye nordiske region bliver Amazons femte i Europa og den 21. på verdensplan. Den er fysisk er placeret på tre uafhængige lokationer i nærheden af den svenske hovedstad Stockholm.

Den nye region skal ifølge AWS planer sikre lavere latency – det vil sige hurtigere adgang til Amazons cloud-servere – til selskabets kunder i Norden.

“Nogle kunder har brug for bestemt latency fra os. Og her har vi vurderet, at en region i Sverige vil tilføre den bedste latency til alle de nordiske lande,” sagde AWS’ øverste chef for infrastruktur Peter DeSantis, da Computerworld i tidligere på måneden interviewede ham til konferencen AWS re:Invent 2018 i Las Vegas.

Peter DeSantis slog også fast, at det er Amazons ambition, at alle de nordiske lande på længere sigt skal have sin egen region, og dermed også egne datacenter.

“Vores plan er på sigt, at næsten hvert land skal have en region. Vi er overbeviste om, at mængden af ‘computing’ vil stige meget kraftigt i de kommende år. Og her vil det give mening at placere en region i næsten alle lande,” siger Peter DeSantis.

Læs Computerworlds interview med ham her:
Her er Amazons datacenter-planer - og grunden til at Amazon ikke bygger datacentre i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere