Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Avis: Kina stod bag gigantisk hack mod 500 millioner hotelgæster

Et gigantisk hackerangreb mod hotekæden Mariott var en del af en stor kinesisk efterretningsaktion, hvor formålet var at indsamle oplysninger på amerikanske statsansatte og militærpersonel.

Det var sandsynligvis den kinesiske efterretningstjeneste der stod bag, da data om i alt 500 millioner hotelgæster blev stjålet fra hotekælden Mariott i et gigantisk hackerangreb.

Det skriver den amerikanske avis New York Times.

I forbindelse med hackerangrebet blev der blandt andet stjålet pas-numre på op til 327 millioner personer, der havde overnattet på hoteller, som er ejet af Mariott. Det fremgår af en mail til Mariotts kunder som Computerworld har læst.

Læs også: 500 millioner hotelgæsters personfølsomme data blottet: Marriott ramt af kolossalt datalæk

Led i efterretnings-aktion

Ifølge New York Times var hackerangrebet en del af en gigantisk efterretnings-aktion, som skulle sikre oplysninger om højtstående amerikanske embedsfolk og angrebet var muligvis udført at hackere, som handlede på ordre fra det kinesiske ministerie for statssikkerhed.

Valget af Mariott-kæden skyldes ifølge New York Times, at hotelkæden er kendt for at være det fortrukne hotel hos militærfolk og amerikanske statsansatte.

Den kinesiske regering afviser dog ifølge New York Times anklagerne blankt.

”Kina tager stærk afstand for alle former for cyberangreb og slår i overensstemmelse med kinesisk lov hårdt ned på det. De kinesiske myndigheder vil undersøgelse sagen i overensstemmelse med loven, hvis der bliver fremlagt beviser for anklagerne,” siger Geng Shuang, talsperson for det kinesiske udenrigsministerium til New York Times.

USA forbereder sanktioner

Det er værd at bemærke, at oplysningerne kommer frem netop som, at den amerikanske regering planlægger at indføre nye sanktioner, der ventes at rette sig mod den kinesiske økonomi og den kinesiske cyber-adfærd.

Ifølge New York Times oplysninger vil sanktionerne blandt andet indebære sigtelser mod kinesiske hackere, der arbejder for det kinesiske militær og den kinesiske efterretningstjeneste.

Hackerangrebet mod Mariott vil dog ifølge avisen ikke indgå i sigtelserne.

Mariott har netop udsendt en mail til de personer, der er blevet berørt af angrebet, og heraf fremgår det, at udover pasnumre er også adresser, e-mail-adresser, telefonnumre, fødselsdage og i nogle tilfælde kreditkort-oplysninger blandt de data, som er blevet lækket.

Hotelkæden oplyser i mailen til kunderne at de beklager hændelsen dybt.

Læs også: Sådan kommer hotekæden Cabinn i mål med GDPR uden at bruge en krone på konsulenter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere