Artikel top billede

Avis: Kina stod bag gigantisk hack mod 500 millioner hotelgæster

Et gigantisk hackerangreb mod hotekæden Mariott var en del af en stor kinesisk efterretningsaktion, hvor formålet var at indsamle oplysninger på amerikanske statsansatte og militærpersonel.

Det var sandsynligvis den kinesiske efterretningstjeneste der stod bag, da data om i alt 500 millioner hotelgæster blev stjålet fra hotekælden Mariott i et gigantisk hackerangreb.

Det skriver den amerikanske avis New York Times.

I forbindelse med hackerangrebet blev der blandt andet stjålet pas-numre på op til 327 millioner personer, der havde overnattet på hoteller, som er ejet af Mariott. Det fremgår af en mail til Mariotts kunder som Computerworld har læst.

Læs også: 500 millioner hotelgæsters personfølsomme data blottet: Marriott ramt af kolossalt datalæk

Led i efterretnings-aktion

Ifølge New York Times var hackerangrebet en del af en gigantisk efterretnings-aktion, som skulle sikre oplysninger om højtstående amerikanske embedsfolk og angrebet var muligvis udført at hackere, som handlede på ordre fra det kinesiske ministerie for statssikkerhed.

Valget af Mariott-kæden skyldes ifølge New York Times, at hotelkæden er kendt for at være det fortrukne hotel hos militærfolk og amerikanske statsansatte.

Den kinesiske regering afviser dog ifølge New York Times anklagerne blankt.

”Kina tager stærk afstand for alle former for cyberangreb og slår i overensstemmelse med kinesisk lov hårdt ned på det. De kinesiske myndigheder vil undersøgelse sagen i overensstemmelse med loven, hvis der bliver fremlagt beviser for anklagerne,” siger Geng Shuang, talsperson for det kinesiske udenrigsministerium til New York Times.

USA forbereder sanktioner

Det er værd at bemærke, at oplysningerne kommer frem netop som, at den amerikanske regering planlægger at indføre nye sanktioner, der ventes at rette sig mod den kinesiske økonomi og den kinesiske cyber-adfærd.

Ifølge New York Times oplysninger vil sanktionerne blandt andet indebære sigtelser mod kinesiske hackere, der arbejder for det kinesiske militær og den kinesiske efterretningstjeneste.

Hackerangrebet mod Mariott vil dog ifølge avisen ikke indgå i sigtelserne.

Mariott har netop udsendt en mail til de personer, der er blevet berørt af angrebet, og heraf fremgår det, at udover pasnumre er også adresser, e-mail-adresser, telefonnumre, fødselsdage og i nogle tilfælde kreditkort-oplysninger blandt de data, som er blevet lækket.

Hotelkæden oplyser i mailen til kunderne at de beklager hændelsen dybt.

Læs også: Sådan kommer hotekæden Cabinn i mål med GDPR uden at bruge en krone på konsulenter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere