Artikel top billede

Oracle lægger sag an mod den amerikanske regering: Anklager forsvarskontrakt til 65 milliarder for at være skræddersyet til Amazon

Oracle mener, at et gigantisk amerikansk forsvarsudbud designet til fordel for Amazon. Derfor har Oracle nu lagt sag an mod den amerikanske regering.

Oracle har lagt sagt an mod den amerikanske regering i en strid om udbuddet af en ti år lang forsvarskontrakt til 10 milliarder dollar (65 milliarder danske kroner, red).

Det skriver Techcrunch.

Det drejer sig om den såkaldte JEDI-kontrakt med det amerikanske forsvarsministerium Pentagon, som Oracle mener er både unfair og ulovlig, fordi ministeriet kun ønsker en enkelt leverandør på kontrakten.

Oracle hævder desuden, at udbuddet er skruet sammen på en måde, der betyder, at det er skræddersyet til at Amazon Web Services (AWS) skal vinde.

Læs også: Oracle prøver at vippe Amazon af pinden med nyt træk: Indgiver protest mod cloud-kontrakt for den amerikanske regering

Indgav protest i august

Allerede i august indgav Oracle en protest i samme sag til det såkaldte Government Accountability Office, der en amerikansk myndighed, som skal sikre, at de amerikanske myndigheder overholder loven og føre kontrol med, hvordan de amerikanske skatteborgeres penge bliver anvendt.

"Ved kun at vælge en udbyder vil Forsvarsministeriet være låst i en kontakt med stor cloud-udbyder for en 10-årig periode eller længere. Det vil stå i kontrast til industriens multi-cloud strategi, som sørger for konstant konkurrence, skaber innovation og sænker priserne," sagde Oracles talskvinde, Deborah Hellinger, dengang.

Oracle administrerende direktør Safra Catz er endda gået så langt, at hun ifølge Bloomberg har klaget direkte til den amerikanske præsident, Donald Trump over udbuddet.

Ifølge Techcrunch har IBM også indgivet en klage over udbuddet, mens Microsoft også har udtrykt sin utilfredshed.

Læs også:
Microsofts medarbejdere protesterer: Vil ikke være med til at lægge computerkraft til amerikansk AI-krig

Google-ansatte raser over bekymrende udvikling: Militært AI drone-projekt får Google-ansatte til at sige deres job op
IT-JOB

Bunker Holding A/S

IT Supporter with US focus

Færdselsstyrelsen

IT-projektleder

OK a.m.b.a.

IT-systemkonsulent

Too Good To Go ApS

Senior Backend Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.