Artikel top billede

Oracle lægger sag an mod den amerikanske regering: Anklager forsvarskontrakt til 65 milliarder for at være skræddersyet til Amazon

Oracle mener, at et gigantisk amerikansk forsvarsudbud designet til fordel for Amazon. Derfor har Oracle nu lagt sag an mod den amerikanske regering.

Oracle har lagt sagt an mod den amerikanske regering i en strid om udbuddet af en ti år lang forsvarskontrakt til 10 milliarder dollar (65 milliarder danske kroner, red).

Det skriver Techcrunch.

Det drejer sig om den såkaldte JEDI-kontrakt med det amerikanske forsvarsministerium Pentagon, som Oracle mener er både unfair og ulovlig, fordi ministeriet kun ønsker en enkelt leverandør på kontrakten.

Oracle hævder desuden, at udbuddet er skruet sammen på en måde, der betyder, at det er skræddersyet til at Amazon Web Services (AWS) skal vinde.

Læs også: Oracle prøver at vippe Amazon af pinden med nyt træk: Indgiver protest mod cloud-kontrakt for den amerikanske regering

Indgav protest i august

Allerede i august indgav Oracle en protest i samme sag til det såkaldte Government Accountability Office, der en amerikansk myndighed, som skal sikre, at de amerikanske myndigheder overholder loven og føre kontrol med, hvordan de amerikanske skatteborgeres penge bliver anvendt.

"Ved kun at vælge en udbyder vil Forsvarsministeriet være låst i en kontakt med stor cloud-udbyder for en 10-årig periode eller længere. Det vil stå i kontrast til industriens multi-cloud strategi, som sørger for konstant konkurrence, skaber innovation og sænker priserne," sagde Oracles talskvinde, Deborah Hellinger, dengang.

Oracle administrerende direktør Safra Catz er endda gået så langt, at hun ifølge Bloomberg har klaget direkte til den amerikanske præsident, Donald Trump over udbuddet.

Ifølge Techcrunch har IBM også indgivet en klage over udbuddet, mens Microsoft også har udtrykt sin utilfredshed.

Læs også:
Microsofts medarbejdere protesterer: Vil ikke være med til at lægge computerkraft til amerikansk AI-krig

Google-ansatte raser over bekymrende udvikling: Militært AI drone-projekt får Google-ansatte til at sige deres job op
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere