Artikel top billede

Oracle lægger sag an mod den amerikanske regering: Anklager forsvarskontrakt til 65 milliarder for at være skræddersyet til Amazon

Oracle mener, at et gigantisk amerikansk forsvarsudbud designet til fordel for Amazon. Derfor har Oracle nu lagt sag an mod den amerikanske regering.

Oracle har lagt sagt an mod den amerikanske regering i en strid om udbuddet af en ti år lang forsvarskontrakt til 10 milliarder dollar (65 milliarder danske kroner, red).

Det skriver Techcrunch.

Det drejer sig om den såkaldte JEDI-kontrakt med det amerikanske forsvarsministerium Pentagon, som Oracle mener er både unfair og ulovlig, fordi ministeriet kun ønsker en enkelt leverandør på kontrakten.

Oracle hævder desuden, at udbuddet er skruet sammen på en måde, der betyder, at det er skræddersyet til at Amazon Web Services (AWS) skal vinde.

Læs også: Oracle prøver at vippe Amazon af pinden med nyt træk: Indgiver protest mod cloud-kontrakt for den amerikanske regering

Indgav protest i august

Allerede i august indgav Oracle en protest i samme sag til det såkaldte Government Accountability Office, der en amerikansk myndighed, som skal sikre, at de amerikanske myndigheder overholder loven og føre kontrol med, hvordan de amerikanske skatteborgeres penge bliver anvendt.

"Ved kun at vælge en udbyder vil Forsvarsministeriet være låst i en kontakt med stor cloud-udbyder for en 10-årig periode eller længere. Det vil stå i kontrast til industriens multi-cloud strategi, som sørger for konstant konkurrence, skaber innovation og sænker priserne," sagde Oracles talskvinde, Deborah Hellinger, dengang.

Oracle administrerende direktør Safra Catz er endda gået så langt, at hun ifølge Bloomberg har klaget direkte til den amerikanske præsident, Donald Trump over udbuddet.

Ifølge Techcrunch har IBM også indgivet en klage over udbuddet, mens Microsoft også har udtrykt sin utilfredshed.

Læs også:
Microsofts medarbejdere protesterer: Vil ikke være med til at lægge computerkraft til amerikansk AI-krig

Google-ansatte raser over bekymrende udvikling: Militært AI drone-projekt får Google-ansatte til at sige deres job op
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?