Artikel top billede

Oracle lægger sag an mod den amerikanske regering: Anklager forsvarskontrakt til 65 milliarder for at være skræddersyet til Amazon

Oracle mener, at et gigantisk amerikansk forsvarsudbud designet til fordel for Amazon. Derfor har Oracle nu lagt sag an mod den amerikanske regering.

Oracle har lagt sagt an mod den amerikanske regering i en strid om udbuddet af en ti år lang forsvarskontrakt til 10 milliarder dollar (65 milliarder danske kroner, red).

Det skriver Techcrunch.

Det drejer sig om den såkaldte JEDI-kontrakt med det amerikanske forsvarsministerium Pentagon, som Oracle mener er både unfair og ulovlig, fordi ministeriet kun ønsker en enkelt leverandør på kontrakten.

Oracle hævder desuden, at udbuddet er skruet sammen på en måde, der betyder, at det er skræddersyet til at Amazon Web Services (AWS) skal vinde.

Læs også: Oracle prøver at vippe Amazon af pinden med nyt træk: Indgiver protest mod cloud-kontrakt for den amerikanske regering

Indgav protest i august

Allerede i august indgav Oracle en protest i samme sag til det såkaldte Government Accountability Office, der en amerikansk myndighed, som skal sikre, at de amerikanske myndigheder overholder loven og føre kontrol med, hvordan de amerikanske skatteborgeres penge bliver anvendt.

"Ved kun at vælge en udbyder vil Forsvarsministeriet være låst i en kontakt med stor cloud-udbyder for en 10-årig periode eller længere. Det vil stå i kontrast til industriens multi-cloud strategi, som sørger for konstant konkurrence, skaber innovation og sænker priserne," sagde Oracles talskvinde, Deborah Hellinger, dengang.

Oracle administrerende direktør Safra Catz er endda gået så langt, at hun ifølge Bloomberg har klaget direkte til den amerikanske præsident, Donald Trump over udbuddet.

Ifølge Techcrunch har IBM også indgivet en klage over udbuddet, mens Microsoft også har udtrykt sin utilfredshed.

Læs også:
Microsofts medarbejdere protesterer: Vil ikke være med til at lægge computerkraft til amerikansk AI-krig

Google-ansatte raser over bekymrende udvikling: Militært AI drone-projekt får Google-ansatte til at sige deres job op
IT-JOB

SOS International A/S

System Specialist

SOS International A/S

IT Security Specialist

Unik System Design A/S

Dygtig supporter til Unik Advosys

Netcompany

Legal Advisor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere